Forrige helg fikk jeg superhjelp her til eplekakeoppskrift til 9 åringen. Nå er det han på snart 7 som skal bake muffins og jeg spør om litt hjelp igjen !
Vi skal på tur i morgen og skal ha med masse muffer, vi blir 8 voksne og 10 barn.
Det kan gjerne være noe i dem som gir smak, for vi dropper melisglasur i og med de skal bære i sekk på skogstur.
Jeg bruker å lage amerikanske muffins, gjerne med litt havregryn i stedet for bare hvetemel.
Det våte: 2,5 dl melk, 1 egg
3/4 dl matolje
Det tørre: 4,8 dl mel, 3 store ts bakepulver, en klype salt, ca 1,5 dl sukker (gjerne brun farin)
Smakstilsetning:
Du kan velge nær sagt hva som helst; blåbær, eplesyltetøy og kanel, nøtter, most banan, sjokoladebiter, ost, vaniljekrem, andre typer syltetøy
Det tørre og det våte blandes hver for seg (inkl. smakstilsetninger), deretter røres det tørre lett ut i væsken. Røren skal IKKE være jevn; da blir muffinsene seige og fæle! Her er foodprosessor forbudt - alt må gjøres for hånd.
Stekes i muffinsbrett; sett gjerne papirformer i bunnen. Fyll i så mye røre som du overhodet tør!
Stekes ved 200-220º i ca 15-20 minutter
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor med kniver og kjør i 20-30 sekunder. Små muffinsformer ca 3/4 full, 16 stk.....
Kan smaksettes med hva du vil....Vi bruker frosne bringebær og/eller blåbær. Raspet eple og kanel er også godt. 2-3 ts kakao og litt mere sukker funker også....
Stekes på 200 grader i 10-15 min.
Så enkle at til og med far osv, osv.....