Søster sa for siden:
Jeg må visst ha med kake på barnehagefesten i morgen, og er ikke noen kakemester. Muffins klarer jeg vel ikke gjøre noe feil med?
Noen som vil dele en enkel grunnoppskrift, evt en på klissete sjokomuffins?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Søster sa for siden:
Jeg må visst ha med kake på barnehagefesten i morgen, og er ikke noen kakemester. Muffins klarer jeg vel ikke gjøre noe feil med?
Noen som vil dele en enkel grunnoppskrift, evt en på klissete sjokomuffins?
Sitron sa for siden:
1)Gå på butikken
2)Kjøp en pose muffinsmix
3)Følg oppskriften
Søster sa for siden:
Men jeg er ganske sikker på at jeg har alt jeg trenger, egg og sukker og sånn.
Skilpadda sa for siden:
Disse rører du sammen mens ovnen blir varm:
Muffins
Tørre ingredienser:
4.8 dl hvetemel
1.5 dl sukker (brun farin eller rørsukker er topp)
3 store ts bakepulver
Våte ingredienser:
2.5 dl melk
0.75 dl rapsolje eller annen lett olje
1 stort egg
Bland tørre og våte ingredienser i hver sin bolle. Hell det våte over det tørre og rør lett sammen, det skal bare såvidt blandes. Ellers kan de ferdige muffinsene bli seige og kompakte. Sett papirformer i muffinsbrett og fyll dem helt opp (det blir 12 vanlige muffins av denne porsjonen). Stekes ved 200–225 grader i 12-15 minutter.
Variasjoner: Noen spiseskjeer kakao og/eller en hakket sjokoladeplate kan blandes i de tørre ingrediensene. Eller et par desiliter bær, eller kanel eller annet krydder, eller mandler, nøtter, rosiner etc. Most banan, vaniljeekstrakt, syltetøy eller annet kan blandes i de våte ingrediensene. (Kan være lurt med en liten dæsj ekstra mel i så fall.)
Harriet Vane sa for siden:
1 porsjon:
(Nok til ca 10 store eller 20 små muffins)
50 g smør
2 egg
2 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
revet skall av halv sitron (kan sløyfes)
1 dl melk. Bland det tørre, ha i egg og melk, rør til glatt røre.
Du kan ha i sjokolade, frosne blåbær (jeg har dem rett i formene når jeg har tatt i røren), eplebiter osv.
stekes i 10 minutter på 225 C (små) eller 15 på 210 C
Nessie sa for siden:
Funker fint her i gården :nemlig:
Camomilla sa for siden:
Det hadde jeg og gjort. :)
Ødelegger alle bakverk jeg.
Harriet Vane sa for siden:
Men kjære dere. Dersom man kan lese, kan man lage kaker. Til og med de elendigste kokker kan bake kaker hvis de leser oppskriften OG bruker skikkelige råvarer.
Stalltips:
Lykke til.
Camomilla sa for siden:
Takk for tipset Mim, men du skjønner, jeg har det altfor travel og er litt sånn på "slumsern". Så derfor fungerer det best at jeg tar middager....
LAgde lussekatter til jul... Hjelpe meg.
Ikke lurt med kald melk oppi det varme smøret. Måtte sette det i microen for at smøret skulle smelte igjen :knegg:
Men neste gang, da skal jeg lese gjennom oppskriftene bedre.
slaraffen sa for siden:
Evigheter siden denne tråden ble startet, men når jeg googlet muffinsoppskrift, kom denne fram. Jeg bare MÅ få takke for en superenkel og kjempegod muffinsoppskrift, madam mim!
Left sa for siden:
Denne liker jeg godt.
Gå på Rema1000. Kjøp en pose muffinsmix. Klipp opp,tøm i egnet røremedium, ha i 1 dl nøytral olje eller flytende smør, ha i 2 egg. Visp. Sett opp 16 muffinsformer, ha i røre. Stek. :nam:
Kirsebær sa for siden:
Vi skal bake blåbærmuffins i dag. Vi er egnetlig ikke så glad i det noen av oss, men jeg driver og øver meg på¨å være Mamma. Du vet, en slik en med stor M. Og da må man bake blåbærmuffins. :nemlig:
Snart er jeg en Bollebakende Bamma, med planter og sånn, sikkert. :sjokk:
Pingis sa for siden:
Tsk. Bak sjokolademuffins istedet.
Nessie sa for siden:
:eek:
Forøvrig synes jeg sjelden at jeg får til muffinsene gode. :snurt:
Muffins er oppskrytt.
Karamell sa for siden:
Bæret: Boller i verandakassene?
Che sa for siden:
bollebakende mamma? Må man være det?
Pingis sa for siden:
Man må ikke, men man blir veldig glad av boller. :nemlig:
Kirsebær sa for siden:
:gruble: Kanskje jeg kan bruke verandakassene som brødboks?
Nei, man må aldeles ikke det. Men jeg driver og veier opp for perioden jeg har vært mamma med liten m. :nemlig:
Left sa for siden:
Det finnes gode muffins jo Nessie. Med Smil i. Har oppskriften hjemme. Kan legge inn når jeg kommer hjem i morgen tidlig.
Kirsebær sa for siden:
Vi laget blåbær- sjokolade- og vanligmuffins i går. :stolt:
Laget av Mims oppskrift.
De var veldig saftige og gode. :nam:
Så nå har Poden spist muffins både til kvelds og til frokost. :flau:
gnuri sa for siden:
Jeg må kanskje prøve Mim sin oppskrift, da...-jeg pleier å få tørre og kjedelige muffins :rødme:
Nelly Nickers sa for siden:
Rapsolje - jeg kjøpte det en gang fordi det skulle i muffinsoppskriften min. Men den satte jo ekstremt sterk (og kjip) smak på muffinsene. Ikke engang barna i barnebursdag spiste dem, til tross for deilig rosa icing på toppen!!
Jeg kjøpte en ganske dyr og tilsynelatende "ordentlig" olje fra "flotte åkre på indre østfold" så jeg tviler på at kvaliteten på oljen gjorde det sånn. Hvilken nøytral olje er egentlig best i bakverk? Jeg synes smør gir alt for fettete smak i mat, så smaksmessig foretrekker jeg margarin. Men av og til står det jo olje i oppskrifter, og jeg har ikke helt funnet et tilfredsstillende merke.
Kirsebær sa for siden:
Jeg syns olje er tull, og bruker smør. :nemlig:
Skilpadda sa for siden:
De dyre oljene - særlig de kaldpressede - har ofte kraftig smak og er ikke egnet til baking, mer til salatdressinger og sånt. Du kan jo lukte/smake på oljen på forhånd for å sjekke om den har påfallende smak som du ikke vil ha i kakene.
Finner du ikke en nøytral rapsolje, så pleier f.eks. solsikkeolje å være ganske uten smak og godt egnet til både steking og baking.
Nelly Nickers sa for siden:
Aha! Ja, jeg ser den er kaldpresset. Takk for svar, Skilpadda.
Sokk sa for siden:
I indre Østfold. :tsktsk: :skuffet:
Var det Odelia? Jeg tror den finnes i en egen bakevariant. Noen som vet om den er kaldpresset? :undrer:
Jeg bruker solsikkeolje fra Rema, synes den smaker ok (dvs. ingenting).
dutte sa for siden:
Jeg har med hell brukt valnøttolje i gulrotkake, det ble veldig godt.
liefje sa for siden:
Den anbefaler jeg, ogsaa.
Koko sa for siden:
Tenkte jeg skulle prøve meg på muffins i dag og fant denne tråden. Men kan noen fortelle en nykommer hvem Mim er? :)
Det står jo to fristende oppskrifter der oppe, men jeg ser det er den til Mim som er prøvd av flest her.
Susse sa for siden:
Harriet Vane ;)
Kos deg med muffins !
Koko sa for siden:
Takk takk!! :)
Koko sa for siden:
Må bare si at muffinsen ble veldig bra! Fylte med vaniljekrem og bringebær og neste gang blir det litt mindre fyll i hver form og mer vaniljekrem i hver muffin. :)
Takk for bra oppskrift!
Kirsebær sa for siden:
Jeg lagde muffins igjen i går. :sjokk: Nå tar det helt av her altså.
Bare at i går lagde jeg av en sånn Møllerens ferdiggreie. Byttet ut vann med kulturmelk. Veldig bra. :nemlig:
Tåtti sa for siden:
Knotten og jeg prøvde disse i dag. :nam: Halvparten med vaniljesukker og halvparten med eplebiter, kanel og sukker. Det er ikke så veldig mange igjen. :plystre:tyggis sa for siden:
Disse er ganske populære og kan varieres: muffins med variasjoner
tante Veronica sa for siden:
Får min 11-år gamle niese på besøk i helgen. Hun er visstnok en racer på muffins, så kanskje jeg skulle kjøpe en slik :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.