Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brunmarengs med kokosbollekrem og friske bær

#1

Grøten sa for siden:

Denne oppskriften fikk jeg på et annet forum før helgen
og har laget og smakt på den i dag.
Alle vi 6 voksene som har smakt, likte den veldig godt.
Veldig enkel å lage og tar kort tid.
Blir ganske mye!

Oppskrift:

-4 eggehviter
-400 gr brunt sukker.

Dette piskes hvitt. Ha det i en langpanne. (Husk bakepapir).
Stekes på 175 grader i 40 min - 1 time midt i ovnen.
Pass på at marengsen ikke blir brent. Den skal være sprø utenpå og
myk inni. ( I min ovn var 45 min for mye. )
AVKJØL.

-6 dl fløte
-8 kokosboller

Pisk kremfløte og mos de 8 kokosbollene i kremmen.


Del marengsen i stykker og fordel på et kakefat.
(Det anbefales da det er vanskelig å skjære i kaken når den har stått
en stund, da blir den veldig seig.ERFART)
Ha på kokosbollekremmen og pynt med friske bær.
(Jeg brukte jordbær og bringebær.)
Bærene trenger ikke å sukres siden kremmen er ganske søt.

Kaken er nydelig. Marengsen av bruntsukker får litt sånn karamell/kaffe type smak.
Passer sikker å lage med hvitt sukker også for et mildere resultat.

Anbefales i allfall! :jupp:


#2

Inagh sa for siden:

Åh, det hørtes skummelt godt ut.


#3

Nessie sa for siden:

Oi oi oi. :nam:


#4

cecix sa for siden:

Å milde himmel! Denne skal prøves!


#5

Che sa for siden:

mmmm, dette er kake for meg, kjenner jeg. lenge til neste naturlige kakespiseanledning - jeg må lage en


#6

Karamell sa for siden:

Den er god. Har laget den mange ganger. :jupp:

Jeg lager også en variant som jeg kaller juksepavlova.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.