Jeg fikk middagsbesøk av foreldrene mine i dag, og serverte (til potetelskerpappas store fortvilelse :knegg: ) spaghetti carbonara. Jeg tittet litt på diverse oppskrifter, og sauset sammen en helt på egenhånd. Den ble utrolig god, selv pappa og Leo likte den.
1 liten kartong fløte
3 eggeplommer
0.5-1 kinesisk hvitløk
1.5 pakke bacon (brukte en del siden jeg laget til fire voksne og to barn.)
2-3 never revet parmesan
salt/pepper
Bland sammen fløte og eggeplommer i en gryte, og varm opp på relativt svak varme. Rør masse slik at det ikke svir seg. Når det har kokt opp rører du inn hvitløk, parmesan, litt salt, og masse pepper. Ha i sprøstekt bacon, men spar litt av baconet til garnityr. Vend inn pastaen, ha det over i serveringsskål/fat, og dryss over resten av baconet. Server med en gang, gjerne med en ovnsstekt kyllingfilet for å få litt mer protein.
Dette var en veldig enkel middag, og lynrask. Vi brukte spaghettini fra Axa, som har fem minutters koketid. Sausen ble ferdig like fort som spaghettien. :D
Jeg lager den litt annerledes.
Steker først hvitløk, smør og bacon, tilsetter fløte. Har pasta i dette og så rører jeg inn eggene etterhvert. Parmesan på toppen.
Takk for fin oppskrift, blir greit å prøve noe annet ... :jupp:
Jeg bare elsker Carbonara. Første gangen jeg var på Samos, fant vi en liten restaurant - helt nede på stranda (bombe!) som hadde fantastisk mat. Mor selv i huset var kokk, og du verden :dåne:
Jeg spiste Spaghetti Carbonara hver dag :flau: til samboers store fortvilelse. De hadde flere menyer som var beregnet for to, og som han ikke fikk testet fordi jeg m å t t e ha Carbonara. Enn å dra hit for å spise spaghetti - det kan du vel gjøre hjemme?!
Hun gratinerte den i stekovn en stund, i ei sånn lita leirgryte. Åh...den sausen :hjerter:
Dette er deilig mat! Ligner på min også, men jeg steker bacon og løk, blaner inn ferdig kokt makaroni (synes det er bedre enn spagetti) og har så over en blanding med litt fløte, hvitløk, eggeplommer og parmesan, rører det sammen over svak varme.
Carbonara er nydelig. Etter oppskrift fra Jamie Oliver har jeg begynt å ha erter i. Putter de i spaghettivannet siste halvannet minutt og det blir virkelig nam.
Erter er knallgodt oppi ja, og tynne strimler av løk. Jeg lager også en lignende rett med små biter av bogskinke og erter, og så har jeg erter oppi laksepasta. :nam:
Jeg har laget det fra bunnen av en gang og da drepte jeg sausen, men jeg tror jammen jeg skal forsøke med denne oppskriften her.
Carbonara er jo så godt.
Denne så ut som noe jeg kunne klare også en gang. Carbonara som er så godt, så har jeg aldri prøvd å lage den fra bunnen av selv ennå. :sparke: Kan en bruke matfløte? Skal hvitløk presses eller hakkes?
Jeg bruker både kremfløte og matfløte om hverandre, liten forskjell. Og jeg pleier å rive hvitløken på sånn minirivjern ala Rachael Rae. Liker det best, men du kan jo velge hva du vil selv.
Jeg laget Carbonara til middag i dag, nydelig.
I dag fikk jeg litt dårlig tid da jeg laget middag, så jeg stekte bacon først og så helte jeg bare over fløten og eggeplommene, krydret og vispet godt sammen og lot det småputre i noen minutter. Ble akkurat det samme som før. Så det kan i grunnen gjøres superenkelt. :)
Nå skal jeg til å nyte en porsjon av denne deiligste pastarett. :nam:
Lansom oppvarming av fløte og egg slik at det tykner lærte jeg av denne tråden. Jeg har laget gode carbonaraer før også, men de har alltid blitt mye mer rennende i sausen. Jeg liker tykk saus!
Brukte forresten pancettaen fra Remakampanjen. Supergodt!
Denne skal eg prøve. Eg har berre steikt bacon før, også blanda inn parmesan, fløyte, eggeplommer og bacon i spaghettien og rørt rundt eit minutt ca. Fiks ferdig og kjempegodt. :) Ei venninne lærte dette av ei venninne fra Italia. Men kjekt å prøve litt ulike variantar. :)
Herlighet, dette er den beste carbonaraen jeg har smakt! Sammen med Dreamfield lavkarbopasta ble det et herremåltid. Kaloriene tør jeg ikke begynne å regne på. :hehehe:
Jeg bruker et sånt lite rivjern som Rachael Ray bruker til hvitløk, de har det på Ikea. Jeg bare holder det rett over gryta og river hvitløken oppi. Ingefær pleier jeg å bruke tørket.
Tørket? Du må bruke fersk, det er det besteste som fins!
Har ikke sett det rivjernet, men pleier å knuset hvitløken m/ kniv. Men det klarer jeg ikke med ingefær. Så det hakkes, så smått jeg gidder den aktuelle dagen.
Ja jeg har lenge tenkt på det med ingefær, men har vært litt usikker på lagringen av den siden jeg jo bruker det relativt sjelden. Men så leste jeg at den kan fryses og rives frossen? Da er det jo greit.
Rivjernet til hvitløk er geniaaaalt. Jeg bruker det hele tiden, river hvitløken rett oppi alt. Kommer til å bruke det til ingefær også. Og muskat. RR (jeg er ikke superfan altså, selv om jeg henviser til henne hele tiden :knegg:) bruker det også til alle disse tre matvarene, ser jeg.
Men å skvise med flat kniv funker jo like greit? Jeg kan ikke fordra rivjern, jeg river bare fingrene. Og det tar fem sekunder å skvise 5 fedd hvitløk.
Ang ingefær, så kjøper jeg bare det jeg trenger der og da. Men jeg bruker ganske store mengder. Hvis du ikke er vant til fersk ingefær, kommer du til å få deg et positivt smakssjokk.
Sånn lærte jeg det også da jeg bodde i Italia, for egget skal egentlig ikke koes opp pga fare for "eggerøre". Man blander bare sammen parmesan, fløte og egg og har det over silt pasta som har fått avkjøle seg BITTELITT.
Oj, brukte du sånt vanlig stort rivjern? Det er sikkert ikke så lett nei, det lille jeg har er bare et "flatt" jern, slikt som dette, så om noe sitter litt fast er det bare å dunke jernet på kanten av gryten eller lignende, eller dytte det av med fingeren eller en kniv el.
Det er to Carbonara-skoler. Den ene stipulerer at man ikke bruker fløte :kjepphest:(Elisabeth David, f.eks), mens den andre gjør. Hvitløk :what:er jaffal ikke med. Jeg foretrekker min carbonara med eggeplommer, grovt, svart pepper, parmesan og sprøstekt bacon (pancetta er for dyrt) og litt smør eller olivenolje. Ikke noe tulling med å koke eggeplommene, bare splæsj i den varme spaghettien http://en.wikipedia.org/wiki/Carbonara
Vanlig revet hvitost smaker jo ingenting, parmesan smaker kraftig. Jeg ville nok kjøpt parmesan og feks. oppbevart det i fryseren om dere spiser lite av det. Parmesan er noe jeg MÅ ha i huset ellers blir jeg gal. Bruker det ganske mye. Synd det er så dyrt i Norge. Svigerfar kjøper alltid med seg store stykker til oss fra Italia, nå er det snart slutt på stykket her. :mumle:
Man kan spise parmesan som gravid, men kanskje du ikke likte smaken, den forandrer seg jo som gravid. Jeg hadde i hvert fall dødd om noen hadde servert med Carbonara med Jarlsberg, for meg er den osten kun spiselig i ostehorn og lignende. :o
Åh, jeg trodde man ble advart pga. Listeria, men at den bakterien ikke trives i så harde oster som parmesan og at det derfor var ok. Jeg holdt meg unna alt det andre som ikke er anbefalt, men parmesan spiste jeg masse av i svangerskapet, mener jeg å huske. Godt det ikke gikk gale. :skremt:
Jepp, jeg tror det er ganske trygt å spise Parmesan siden listeria ikke trives i harde oster. Men jeg var litt smånevrotisk i forhold til dette. :knegg:
Hehe, jeg også. Husker godt da mannen min kom hjem fra jobb med julegaven han hadde fått der; en stor kurv med diverse spekemat, altså fenalår, Strandaskinke og masse annet digg. Jeg begynte å grine. :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.