Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Carbonara à la Fibi

#1

Fibi sa for siden:

Jeg fikk middagsbesøk av foreldrene mine i dag, og serverte (til potetelskerpappas store fortvilelse :knegg: ) spaghetti carbonara. Jeg tittet litt på diverse oppskrifter, og sauset sammen en helt på egenhånd. Den ble utrolig god, selv pappa og Leo likte den.

1 liten kartong fløte
3 eggeplommer
0.5-1 kinesisk hvitløk
1.5 pakke bacon (brukte en del siden jeg laget til fire voksne og to barn.)
2-3 never revet parmesan
salt/pepper

Bland sammen fløte og eggeplommer i en gryte, og varm opp på relativt svak varme. Rør masse slik at det ikke svir seg. Når det har kokt opp rører du inn hvitløk, parmesan, litt salt, og masse pepper. Ha i sprøstekt bacon, men spar litt av baconet til garnityr. Vend inn pastaen, ha det over i serveringsskål/fat, og dryss over resten av baconet. Server med en gang, gjerne med en ovnsstekt kyllingfilet for å få litt mer protein.

Dette var en veldig enkel middag, og lynrask. Vi brukte spaghettini fra Axa, som har fem minutters koketid. Sausen ble ferdig like fort som spaghettien. :D


#2

Dixie Diner sa for siden:

Det er sånn jeg også alltid har laget den, kjempedigg! Elsker carbonara.


#3

Mauser sa for siden:

X-files?

#4

Mississippi sa for siden:

:nam:

Jeg lager den litt annerledes.
Steker først hvitløk, smør og bacon, tilsetter fløte. Har pasta i dette og så rører jeg inn eggene etterhvert. Parmesan på toppen.

Takk for fin oppskrift, blir greit å prøve noe annet ... :jupp:


#5

Dixie Diner sa for siden:

:knegg: Det var Fibi som skrev det første. Men dette er jo uansett en helt vanlig carbonara-oppskrift.


#6

Left sa for siden:

Jeg bare elsker Carbonara. Første gangen jeg var på Samos, fant vi en liten restaurant - helt nede på stranda (bombe!) som hadde fantastisk mat. Mor selv i huset var kokk, og du verden :dåne:
Jeg spiste Spaghetti Carbonara hver dag :flau: til samboers store fortvilelse. De hadde flere menyer som var beregnet for to, og som han ikke fikk testet fordi jeg m å t t e ha Carbonara. Enn å dra hit for å spise spaghetti - det kan du vel gjøre hjemme?!
Hun gratinerte den i stekovn en stund, i ei sånn lita leirgryte. Åh...den sausen :hjerter:


#7

mkj sa for siden:

Dette er deilig mat! Ligner på min også, men jeg steker bacon og løk, blaner inn ferdig kokt makaroni (synes det er bedre enn spagetti) og har så over en blanding med litt fløte, hvitløk, eggeplommer og parmesan, rører det sammen over svak varme.


#8

Niobe sa for siden:

Jeg lager den omtrent lik din. Kjempegodt!


#9

kiddo sa for siden:

Carbonara er nydelig. Etter oppskrift fra Jamie Oliver har jeg begynt å ha erter i. Putter de i spaghettivannet siste halvannet minutt og det blir virkelig nam.


#10

Dixie Diner sa for siden:

Erter er knallgodt oppi ja, og tynne strimler av løk. Jeg lager også en lignende rett med små biter av bogskinke og erter, og så har jeg erter oppi laksepasta. :nam:


#11

Obelix sa for siden:

Jeg har laget det fra bunnen av en gang og da drepte jeg sausen, men jeg tror jammen jeg skal forsøke med denne oppskriften her.
Carbonara er jo så godt.


#12

Manga sa for siden:

Jeg prøvde denne i dag og sitter her nå med vondt i magen. Grunn: Jeg spiste alt for alt for mye. Det var knallgodt!


#13

Elisabet sa for siden:

Denne så ut som noe jeg kunne klare også en gang. Carbonara som er så godt, så har jeg aldri prøvd å lage den fra bunnen av selv ennå. :sparke: Kan en bruke matfløte? Skal hvitløk presses eller hakkes?


#14

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bruker både kremfløte og matfløte om hverandre, liten forskjell. Og jeg pleier å rive hvitløken på sånn minirivjern ala Rachael Rae. Liker det best, men du kan jo velge hva du vil selv.
Jeg laget Carbonara til middag i dag, nydelig.


#15

Fibi sa for siden:

Jeg river også hvitløken. :jupp:

Jeg bruker kremfløte. Matfløte tykner litt av seg selv, og kan fort bli for tykk siden man har eggeplommer i.


#16

Karamell sa for siden:

Er ikke kremføte tykkere enn matfløte da, Fibi? Eller misforstår jeg deg nå?


#17

Dixie Diner sa for siden:

Kremfløte tykner av seg selv den også. Jeg har brukt begge deler og det er ingen forskjell.


#18

Pingis sa for siden:

Jeg pleier bare å blande sammen fløte, eggeplommer og parmesan. Oppnår man egentlig noe spesielt ved å koke opp sausen på forhånd?


#19

Dixie Diner sa for siden:

I dag fikk jeg litt dårlig tid da jeg laget middag, så jeg stekte bacon først og så helte jeg bare over fløten og eggeplommene, krydret og vispet godt sammen og lot det småputre i noen minutter. Ble akkurat det samme som før. Så det kan i grunnen gjøres superenkelt. :)


#20

Elisabet sa for siden:

Den varianten høres ut som er for meg. :D


#21

Sokk sa for siden:

Dere altså! :nam: Nå ble jeg sulten på carbonara! :dramaqueen:


#22

Mississippi sa for siden:

:tilber:
Hadde denne til middag i dag!
1000takk for flott oppskrift Fibi :nikker:


#23

daffy sa for siden:

Nå skal jeg til å nyte en porsjon av denne deiligste pastarett. :nam:

Lansom oppvarming av fløte og egg slik at det tykner lærte jeg av denne tråden. Jeg har laget gode carbonaraer før også, men de har alltid blitt mye mer rennende i sausen. Jeg liker tykk saus!

Brukte forresten pancettaen fra Remakampanjen. Supergodt!


#24

Zip sa for siden:

Denne skal eg prøve. Eg har berre steikt bacon før, også blanda inn parmesan, fløyte, eggeplommer og bacon i spaghettien og rørt rundt eit minutt ca. Fiks ferdig og kjempegodt. :) Ei venninne lærte dette av ei venninne fra Italia. Men kjekt å prøve litt ulike variantar. :)


#25

gnuri sa for siden:

Denne hadde vi til middag i dag- og du godeste det var godt :nam:
Takk for deilig oppskrift :klemme:


#26

Benzo sa for siden:

Herlighet, dette er den beste carbonaraen jeg har smakt! Sammen med Dreamfield lavkarbopasta ble det et herremåltid. Kaloriene tør jeg ikke begynne å regne på. :hehehe:


#27

Hyacinth sa for siden:

Rive hvitløken? Hmmm. River dere ingefær også? Jeg er for lat. Men det smaker nok litt bedre.


#28

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bruker et sånt lite rivjern som Rachael Ray bruker til hvitløk, de har det på Ikea. Jeg bare holder det rett over gryta og river hvitløken oppi. Ingefær pleier jeg å bruke tørket.


#29

Hyacinth sa for siden:

Tørket? Du må bruke fersk, det er det besteste som fins!

Har ikke sett det rivjernet, men pleier å knuset hvitløken m/ kniv. Men det klarer jeg ikke med ingefær. Så det hakkes, så smått jeg gidder den aktuelle dagen.


#30

Dixie Diner sa for siden:

Ja jeg har lenge tenkt på det med ingefær, men har vært litt usikker på lagringen av den siden jeg jo bruker det relativt sjelden. Men så leste jeg at den kan fryses og rives frossen? Da er det jo greit.
Rivjernet til hvitløk er geniaaaalt. Jeg bruker det hele tiden, river hvitløken rett oppi alt. Kommer til å bruke det til ingefær også. Og muskat. RR (jeg er ikke superfan altså, selv om jeg henviser til henne hele tiden :knegg:) bruker det også til alle disse tre matvarene, ser jeg.


#31

Hyacinth sa for siden:

Men å skvise med flat kniv funker jo like greit? Jeg kan ikke fordra rivjern, jeg river bare fingrene. Og det tar fem sekunder å skvise 5 fedd hvitløk.

Ang ingefær, så kjøper jeg bare det jeg trenger der og da. Men jeg bruker ganske store mengder. Hvis du ikke er vant til fersk ingefær, kommer du til å få deg et positivt smakssjokk.


#32

Dixie Diner sa for siden:

Ja du kan godt bruke kniv om du vil det, hehe. Jeg foretrekker rivjernet, synes det er såå greit.
Gleder meg til å prøve fersk ingefær!


#33

Hyacinth sa for siden:

Sitter med maten foran meg, det ser deilig ut!

Skulle bare inn for å si at jeg prøvde å rive hvitløken, men den sitter fader meg bare fast inni rivjernet. Jeg gir opp. :dåne:


#34

Salt sa for siden:

Sånn lærte jeg det også da jeg bodde i Italia, for egget skal egentlig ikke koes opp pga fare for "eggerøre". Man blander bare sammen parmesan, fløte og egg og har det over silt pasta som har fått avkjøle seg BITTELITT.


#35

Dixie Diner sa for siden:

Oj, brukte du sånt vanlig stort rivjern? Det er sikkert ikke så lett nei, det lille jeg har er bare et "flatt" jern, slikt som dette, så om noe sitter litt fast er det bare å dunke jernet på kanten av gryten eller lignende, eller dytte det av med fingeren eller en kniv el.


#36

Nessie sa for siden:

Skal testes, ganske likt det jeg har gjort før og :jupp:


#37

Hyacinth sa for siden:

Aahh... :åpplyst:


#38

Kallisti sa for siden:

Det er to Carbonara-skoler. Den ene stipulerer at man ikke bruker fløte :kjepphest:(Elisabeth David, f.eks), mens den andre gjør. Hvitløk :what:er jaffal ikke med. Jeg foretrekker min carbonara med eggeplommer, grovt, svart pepper, parmesan og sprøstekt bacon (pancetta er for dyrt) og litt smør eller olivenolje. Ikke noe tulling med å koke eggeplommene, bare splæsj i den varme spaghettien http://en.wikipedia.org/wiki/Carbonara


#39

Dixie Diner sa for siden:

Den italienske tanten til mannen min (bor i Sør-Italia) er "kjent" for sin Carbonara, og hun bruker hvitløk i, så det så. :dramaqueen:


#40

Fibi sa for siden:

Pasta uten hvitløk? :skeptisk:


#41

Hyacinth sa for siden:

Nja, carbonara skal vel egentlig ikke ha hvitløk.


#42

Ema sa for siden:

Hva om man ikke har parmesan da? Kan man bruke vanlig revet hvitost?


#43

Kallisti sa for siden:

Neeeei!:fiskedask:


#44

Niobe sa for siden:

Ikke om det er Carbonara du vil ha...


#45

Dixie Diner sa for siden:

Vanlig revet hvitost smaker jo ingenting, parmesan smaker kraftig. Jeg ville nok kjøpt parmesan og feks. oppbevart det i fryseren om dere spiser lite av det. Parmesan er noe jeg MÅ ha i huset ellers blir jeg gal. Bruker det ganske mye. Synd det er så dyrt i Norge. Svigerfar kjøper alltid med seg store stykker til oss fra Italia, nå er det snart slutt på stykket her. :mumle:


#46

SpetakkelRandi sa for siden:

MM.. hørtes deilig ut. det er slik jeg og lager den.. men finnes det laktosefri fløte?


#47

Niobe sa for siden:

:nemlig:


#48

daffy sa for siden:

Da jeg var gravid byttet jeg ut Parmesan med Jarlsberg. Ble godt det også. Jeg mener; pasta, egg, fløte, bacon og ost - hvordan kan det ikke bli godt?


#49

Amic@ sa for siden:

Ja det finnes laktosefri matfløte fra Tine. ellers kan kanskje Menkomel gå?


#50

Dixie Diner sa for siden:

Man kan spise parmesan som gravid, men kanskje du ikke likte smaken, den forandrer seg jo som gravid. Jeg hadde i hvert fall dødd om noen hadde servert med Carbonara med Jarlsberg, for meg er den osten kun spiselig i ostehorn og lignende. :o


#51

LilleLeo sa for siden:

Dette må vi jaggu ha til middag en dag i neste uke tror jeg, mannen elsker carbonara.


#52

daffy sa for siden:

Parmesan er upasteurisert, og upasteuriserte produkter bør man holde seg unna som gravid.


#53

Dixie Diner sa for siden:

Åh, jeg trodde man ble advart pga. Listeria, men at den bakterien ikke trives i så harde oster som parmesan og at det derfor var ok. Jeg holdt meg unna alt det andre som ikke er anbefalt, men parmesan spiste jeg masse av i svangerskapet, mener jeg å huske. Godt det ikke gikk gale. :skremt:


#54

Dixie Diner sa for siden:

Her var det jeg leste det da jeg var gravid, så jeg spiste i vei jeg:

matportalen.no/artikler/2004/3/skadelige_bakterier_og_parasitter


#55

daffy sa for siden:

Jepp, jeg tror det er ganske trygt å spise Parmesan siden listeria ikke trives i harde oster. Men jeg var litt smånevrotisk i forhold til dette. :knegg:


#56

Dixie Diner sa for siden:

Hehe, jeg også. Husker godt da mannen min kom hjem fra jobb med julegaven han hadde fått der; en stor kurv med diverse spekemat, altså fenalår, Strandaskinke og masse annet digg. Jeg begynte å grine. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.