Jeg har rester av lammestek som må brukes opp imorgen etter jobb og barnehage. Det må være en rett som ikke tar altfor lang tid å lage, og gjerne i gryte eller i ovn.
Det eneste jeg finner på nett er retter som tar 1- 2 timer og det sier seg selv at det ikke går.
Del steken i biter, surr i stekepannen sammen med litt løk, og kanskje noen kokte gulrøtter. Tilsett rester av saus, eller kraft, eller bare litt vann. Gjerne worcestershiresaus.
Legges i ildfast form. Oppå legger du potetmos, gjerne med et egg eller to i. Stekes til potetmosen er brun oppå.
Eg lagde ei god lammegryte forrige helg, fann den på matprat. Det var lammekjøtt, kvitløk, løk og sopp. Alt steikast og surrast med enten kvitvin eller eplejuice. Rett før servering vende du inn og varme opp eit beger CF og ein heil bunt frisk dill. Serverast med potetmos. Kjempegodt!
Jeg pleier å servere lammesteken med fløtegratinerte poteter, og om det er nok igjen av begge deler, lager jeg blandings av alt dagen etter. Skjærer lammesteken i småbiter og har oppi kjele med potetene og grønnsaker og saus. Tar ikke særlig lang tid å lage. :niks:
Har samme utfordring - masse lammestek igjen etter dagens middag. Husets unge foreslo å lage kebab. Da skjærer jeg opp kjøttet, bruner det i pannen, og legger det i pitabrød med salat, agurk, tomat og kanskje noe tzatziki.