Glitterbarnet nekter å spise noe som helst av kjøtt eller fisk hvis det ikke har "knas" på seg, men jeg er ikke så begeistret for kjøpenuggets. Derfor lager jeg dem selv, med full kontroll på innhold. Disse har jeg funnet i en bok som heter Familymeals, en veldig fin kokebok med gode grunnoppskrifter. Anbefales!
Sett ovnen på 220 grader, og smør en langpanne dekket med bakepapir med olivenolje.
Ha mel i en skål, eggehvite i en skål, og brødrasp, ost og krydder i en skål.
Skjær kyllingfileten i passe store strimler. Rull dem først i melet, deretter i eggehviten, så i brødrasp- og ostblandingen før du legger dem på det smurte bakepapiret.
Stek i 8 minutter, før du snur dem med en pølseklype og steker dem i 8-10 minutter på andre siden, til de har fått en fin gyllen farge.
Limemajones til dypping
1 eggeplomme
1 ss limejuice
ca 2/3 ts dijonsennep (Hadde ikke, så jeg brukte I Love Eco-sennep)
1,25 dl rapsolje
2 ss olivenolje (Jeg brukte 1 ss olivenolje, og 1 ss avocadoolje)
salt
Visp sammen eggeplommen og limejuicen, enten for hånd eller med stavmikser til den er kremete. Bland i dijonsennepen, og hell oljeblandingen oppi med en tynn, tynn stråle mens du visper hardt hele tiden. Smak til med salt. For sterkere limesmak, bland i 1/2 ts limeskall, evt. ett knust hvitløksfedd for hvitløksmajones.
Rotmos
Kok skrelte poteter, en liten løk, et hvitløksfedd og 1/2 blomkål i buljongvann til det er mørt, hell av vannet, smelt 1 ss smør oppi, og mos med potetmoser. Spe med melk til kremete fluffy konsistens.
Jeg kjøper, men det går an å lage selv. Men så husmor er jeg ikke. Ica har en i den I love Eco-serien som funker veldig bra. Den er laget av relativt lyst brød, jeg tror sånn vanlig griljermel (eller geriljamel som Kirsebær (?) kaller det) er litt grovere.
Jeg har brukt tørkede i dag, men det er ingenting i veien for å bruke ferske! Det var det som sto i oppskriften (henholdsvis 1 ts timian og 1 ts bladpersille, som jeg byttet ut med litt mindre mengde tørket timian og oregano).
Høres fantastisk ut! Både jeg, mannen min, brodern og svigers er deg evig takknemlig for den parmesankylling-oppskriften. Jeg tror jeg elsker deg for den, altså! :hjerter:
Parmesankyllingen er fantastisk, og en klassiker her i huset. Jeg lagde den til og med på nyttårsaften en gang, men med et gigantisk kalkunbryst i stedet.
Jeg bruker mye mer parmesan da, sikkert altfor mye. :o Men alle har bare skrytt seg ihjel til nå. Ja, og så deler jeg kyllingfiletene i to på langs så de blir flatere, da smaker de enda mer parmesanblanding og mye bedre.
Den parmesankyllingen er suveren. Jeg har hatt middagsgjster som ble litt sure på egne vegne siden parmesankyllingen slo alle deres varianter ned i støvlene.
Det var veldig godt! Neste gang tar jeg nok heller litt mer ost og tar litt mindre brødrasp, for det var en god del igjen. Jeg laget med 4 fileter, kunne nok fint holdt meg til 3. :humre:
Jeg er mest imponert over at jeg klarte å lage majones, det har jeg ikke gjort før.
NAM!
Har prøvd med kylling og laks, kjempe godt begge deler. Og liker at jeg vet hva de inneholder, men jeg måtte bruke vanlig norvegia ost siden de ikke hadde parmesan ost på butikken.
Søndagsmiddag i dag. :D Superb! Vi lagde 3 fileter, men jeg tror kanskje oppskriften var beregnet på norsk kyllingfiletstørrelse og ikke svensk gullfågel. :hehehe: Har fylt fryseren med restenuggets til matpakker til uken.
Åh gjett om dette skal testes!
Dette kommer sikkert til å falle i smak hos gutta, for kyllingnuggets er en slager, men det er ikke ofte de får det, for de man får kjøpt er det mye uhumskheter i tror jeg.
Rotmosen hørtes også god ut. Jeg må nok helst ta blomkålen med stavmikser etter at den er kokt, for her kan enkelte nemlig ikke spise grønnsaker. Men kamuflert sammen med poteter så går det kanskje.
Og lillebror kommer til å elske den majonesen!
:nam:
Disse hadde vi både i går og i forgårs, og de var kjempegode! Og både stappen og majonesen også. Tusen takk, Glitter. :blomst: Poden var så begeistret at han kom med en helt spontan kompliment om majonesen, og sånt gjør han virkelig aldri. :knegg:
Barnehagen skal ha internasjonal dag på fredag og de har spurt om noen foreldre stiller med internasjonal tapasliknende mat, så jeg har tilbudt meg å stille med kyllingnuggets m/dip. Nuggets er vel amerikansk, så det oppfyller vel kravet? :plystre:
Det jeg har mest i mot amerikanske kokebøker, spesielt bakebøker, er deres hang til å bruke matvarer som ikke bruke her, som selv-hevende mel og fettfrie varianter av spesielle oster og sånt. Det går jo greitt, men da må man konvertere og regne og finne alternativer.
Jeg har en annen kokebok, The Gift of Southern Cooking, og den er litt mer vrien sånn sett. De har nemlig ikke bare vanlig siktet hvetemel, men en enorm menge forskjellige siktede hvetemeler, basert på hva man skal bake, hvor bleket det er og what not.
Jeg likte som sagt alle tre "delrettene" veldig godt - det var litt sånne moderne utgaver av typiske amerikanske retter, som var litt sunnere og "friskere" enn sånn de typisk ble laget før. Jeg har vært på flere veldig OK restauranter i NYC og LA som har den typen "modernisert" amerikansk mat, og har veldig sansen. Hvis det er det som er stilen i resten av boken, tror jeg jammen jeg skal kjøpe den jeg også. :)
Tips til god og rimelig parmesan? Ser de har sånn skvip på boks i butikkene. Det er årevis siden jeg har handlet parmesan selv, siden vi er bortskjemte med fantastisk god parmesanost direkte fra landsbøgda i Sør-Italia, da svigerfar kjøper med seg MASSE til oss hver gang han besøker slekten der nede. Har alltid parmesan i massevis i fryseren, men nå er det tomt og svigers reiser ikke ned igjen før i januar. :sippe:
Stilen er veldig lik. Den har ganske basic mat, men med noen skikkelige prosjekter. Blant annet surdeig av druer som jeg la inn her for en stund tilbake. Det er virkelig et gigaprosjekt (som ingen svarte på, så det var nok litt i overkant for de fleste :knegg: ), som må planlegges nøye for å få tid. Jeg har ikke fått testet det ennå, og nå må jeg nesten vente til neste sommer.
Den var kjempegod! :jupp: Jeg har ofte pleid å ha andre grønnsaker i potetstappen, særlig har gulrøtter slått an, men ganske mye godt kokt løk var jo en skikkelig god idé.
Den første dagen ble det litt lite poteter i forhold til løk og blomkål for Podens smak - vi hadde bare tre-fire poteter og jeg brukte en hel løk - og han var helt enig i at den var god, men at "man" bare burde spise små biter av den, for ellers ble ikke smaken så god. (Han er litt var for løk.) Dagen etter hadde jeg kjøpt mer poteter og hadde bare i halvparten så mye løk, og da gaflet han i seg med god appetitt.
Jeg laget forleden mos av blomkål og frossen spinat, med en skvett matfløte og en to-tre ss revet gulostrester - den ble skikkelig god! Og kul - knall grønn jo! Matchet kjøkkenmaskinen og greier!
Det var ikke så mange alternativer, det var nevnte majones, sennep, b-b-q-saus også en oppskrift på basilikum og tomatsaus, som man kan bruke både til dypping eller som pastasaus:
3 ss olivenolje
5 hvitløksfedd
1,5 kg friske plommetomater (roma), evt 3 bokser med hakkede hermetiske tomater
1 laubærblad
2 ts sukker
salt og nykvernet pepper
1/2 kopp (30 gram) tettpekkede, ferske basilikumblader
Sleng olje og hvitløksfedd i panna, og stek til feddene er gyldenbrune på alle sider, ta det vekk fra varmen.
Skjær tomatene i 4 og ta ut innmaten. Kjør det til mush i en blender og sil det deretter gjennom en metallsil opp i pannen med olje og hvitløk, Ha oppi laubærbladet, sukker, 1 ts salt, litt pepper og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i ca 45 minutter til sausen har tyknet. Ha oppi basilikumbladene og la det syde i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Dette er for 4-6 personer når det er med pasta, så er det til dypping kan man nok downsize oppskriften betydelig.
Disse har vi akkurat spist igjen. :D Alle ungene oiet seg over hvor godt det var - en om majonesen, en om kyllingen og en om mosen. :humre: (De voksne likte alt.)