Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjemmelagede kyllingnuggets med limemajones og rotmos

#1

Tallulah sa for siden:

Glitterbarnet nekter å spise noe som helst av kjøtt eller fisk hvis det ikke har "knas" på seg, men jeg er ikke så begeistret for kjøpenuggets. Derfor lager jeg dem selv, med full kontroll på innhold. Disse har jeg funnet i en bok som heter Familymeals, en veldig fin kokebok med gode grunnoppskrifter. Anbefales!

Kyllingnuggets
olivenolje
1 dl hvetemel
1 eggehvite, lett vispet
salt, pepper, oregano, timian (evt. 1 ts hakket fersk timian, og 1 ts hakket fersk bladpersille)
1 dl revet parmesan
2,5 dl brødrasp
3 kyllingbryst

Sett ovnen på 220 grader, og smør en langpanne dekket med bakepapir med olivenolje.

Ha mel i en skål, eggehvite i en skål, og brødrasp, ost og krydder i en skål.
Skjær kyllingfileten i passe store strimler. Rull dem først i melet, deretter i eggehviten, så i brødrasp- og ostblandingen før du legger dem på det smurte bakepapiret.

Stek i 8 minutter, før du snur dem med en pølseklype og steker dem i 8-10 minutter på andre siden, til de har fått en fin gyllen farge.

Limemajones til dypping
1 eggeplomme
1 ss limejuice
ca 2/3 ts dijonsennep (Hadde ikke, så jeg brukte I Love Eco-sennep)
1,25 dl rapsolje
2 ss olivenolje (Jeg brukte 1 ss olivenolje, og 1 ss avocadoolje)
salt

Visp sammen eggeplommen og limejuicen, enten for hånd eller med stavmikser til den er kremete. Bland i dijonsennepen, og hell oljeblandingen oppi med en tynn, tynn stråle mens du visper hardt hele tiden. Smak til med salt. For sterkere limesmak, bland i 1/2 ts limeskall, evt. ett knust hvitløksfedd for hvitløksmajones.

Rotmos
Kok skrelte poteter, en liten løk, et hvitløksfedd og 1/2 blomkål i buljongvann til det er mørt, hell av vannet, smelt 1 ss smør oppi, og mos med potetmoser. Spe med melk til kremete fluffy konsistens.

Bon apetit!


#2

Miss Norway sa for siden:

Tusen takk! :tørker sikkel:


#3

Miromurr sa for siden:

Det hørtes godt ut. Lager du brødrasp selv, eller er det noe man kjøper?


#4

Karamell sa for siden:

Det hørtes veldig godt ut!


#5

Miss Norway sa for siden:

Bruker du ferske eller tørkede krydder?


#6

Tallulah sa for siden:

Jeg kjøper, men det går an å lage selv. Men så husmor er jeg ikke. Ica har en i den I love Eco-serien som funker veldig bra. Den er laget av relativt lyst brød, jeg tror sånn vanlig griljermel (eller geriljamel som Kirsebær (?) kaller det) er litt grovere.


#7

Tallulah sa for siden:

Jeg har brukt tørkede i dag, men det er ingenting i veien for å bruke ferske! Det var det som sto i oppskriften (henholdsvis 1 ts timian og 1 ts bladpersille, som jeg byttet ut med litt mindre mengde tørket timian og oregano).



#9

Java sa for siden:

Takk for oppskrift! Den skal testes.


#10

Dixie Diner sa for siden:

Høres fantastisk ut! Både jeg, mannen min, brodern og svigers er deg evig takknemlig for den parmesankylling-oppskriften. Jeg tror jeg elsker deg for den, altså! :hjerter:


#11

Tallulah sa for siden:

:giggle: Takk!

Parmesankyllingen er fantastisk, og en klassiker her i huset. Jeg lagde den til og med på nyttårsaften en gang, men med et gigantisk kalkunbryst i stedet.


#12

Dixie Diner sa for siden:

:sjokk: Fantastisk! adopterer idé


#13

Miss Norway sa for siden:

:sjokk: :løper og søker i trådene:


#14

apan sa for siden:

Hørtes fantastisk ut og skal testes. Dog var jeg litt fascinert over at oppskriften mangler kylling :fnise: .


#15

Tallulah sa for siden:

Auda. :flau: :løper og retter:


#16

Dixie Diner sa for siden:

foreldreportalen.no/forum/showpost.php?p=190933&postcount=5

Jeg bruker mye mer parmesan da, sikkert altfor mye. :o Men alle har bare skrytt seg ihjel til nå. Ja, og så deler jeg kyllingfiletene i to på langs så de blir flatere, da smaker de enda mer parmesanblanding og mye bedre.


#17

Kahlan sa for siden:

Åhh, det høres utrolig godt ut, må prøve i morgen (takk til Kiwis fredag/lørdagstilbud)


#18

LilleLeo sa for siden:

Parmesankyllingen ja. Kan noen vennligst fortelle meg hvorfor jeg ikke har laget den for lenge siden? :gruble:


#19

Tallulah sa for siden:

:dulte: Jeg også.


#20

Miss Norway sa for siden:

Nå har jeg hermet og bestilt W-S boken også. :sparke:


#21

Katinka sa for siden:

Du er farlig, du, glitter.

noterer og bokmerker

Jeg har servert parmesankyllingen din til gjester som har okket og oiet seg av vellyst.


#22

Tallulah sa for siden:

Jeg håper du liker den, fortell meg hva du syns når du får den!


#23

Skytte sa for siden:

Å, dette hørtes godt ut. Poden elsker kylling. Variasjon er fint.


#24

LilleRosin sa for siden:

Den parmesankyllingen er suveren. Jeg har hatt middagsgjster som ble litt sure på egne vegne siden parmesankyllingen slo alle deres varianter ned i støvlene.


#25

Salt sa for siden:

Dette er til middag her i dag!


#26

Karamell sa for siden:

Middag her også i dag.

Jeg likte det kjempegodt, ungene var litt lunkne, men spiste greit nok. Mannen er ikke kommet hjem enda.


#27

Ole Brumm sa for siden:

Dette må testes en dag, kanskje jeg får størsten til å spise kjøtt da...


#28

Salt sa for siden:

NAM! :nam:


#29

LilleLeo sa for siden:

Dette skal lages nå, jeg er spent! :D


#30

Tallulah sa for siden:

Håper du likte det, LilleLeo!


#31

LilleLeo sa for siden:

Det var veldig godt! Neste gang tar jeg nok heller litt mer ost og tar litt mindre brødrasp, for det var en god del igjen. Jeg laget med 4 fileter, kunne nok fint holdt meg til 3. :humre:
Jeg er mest imponert over at jeg klarte å lage majones, det har jeg ikke gjort før.


#32

Isprinsessen sa for siden:

NAM!
Har prøvd med kylling og laks, kjempe godt begge deler. Og liker at jeg vet hva de inneholder, men jeg måtte bruke vanlig norvegia ost siden de ikke hadde parmesan ost på butikken.


#33

Veronal sa for siden:

Søndagsmiddag i dag. :D Superb! Vi lagde 3 fileter, men jeg tror kanskje oppskriften var beregnet på norsk kyllingfiletstørrelse og ikke svensk gullfågel. :hehehe: Har fylt fryseren med restenuggets til matpakker til uken.


#34

Tallulah sa for siden:

:knegg: Ja, jeg har downsizet den fra den amerikanske oppskriften, der tror jeg man skal ha fire eggehviter på tre fileter eller noe slikt.


#35

Salt sa for siden:

Dette funket kjempebra med torsk også! :jupp: Serverte med potetmos, gulrotsalat med sitron og remulade! :nam:


#36

Katinka sa for siden:

Her ble jeg i stuss?
Har handlet og skal snart i gang på kjøkkenet. :)


#37

LilleLeo sa for siden:

Jeg brukte bare 1,25 dl, jeg så bortifra den koppen, for det forvirret meg litt. :humre:


#38

Miss Norway sa for siden:

1 kopp = 1 cup = ca 2,5 dl sånn ca.


#39

Left sa for siden:

Åh gjett om dette skal testes!
Dette kommer sikkert til å falle i smak hos gutta, for kyllingnuggets er en slager, men det er ikke ofte de får det, for de man får kjøpt er det mye uhumskheter i tror jeg.

Rotmosen hørtes også god ut. Jeg må nok helst ta blomkålen med stavmikser etter at den er kokt, for her kan enkelte nemlig ikke spise grønnsaker. Men kamuflert sammen med poteter så går det kanskje.
Og lillebror kommer til å elske den majonesen!
:nam:


#40

Tallulah sa for siden:

Skjønner at det er forvirrende, desiliterne er riktige, det tilsvarer en halv kopp. Jeg oversatte mens jeg skrev, så det gikk det visst litt fort!


#41

Katinka sa for siden:

Jeg gjorde det samme, og nå er vi alle stappmett.
Takk for nok en deilig oppskrift, glitter!


#42

Skilpadda sa for siden:

Disse hadde vi både i går og i forgårs, og de var kjempegode! Og både stappen og majonesen også. Tusen takk, Glitter. :blomst: Poden var så begeistret at han kom med en helt spontan kompliment om majonesen, og sånt gjør han virkelig aldri. :knegg:


#43

Veronal sa for siden:

Barnehagen skal ha internasjonal dag på fredag og de har spurt om noen foreldre stiller med internasjonal tapasliknende mat, så jeg har tilbudt meg å stille med kyllingnuggets m/dip. Nuggets er vel amerikansk, så det oppfyller vel kravet? :plystre:


#44

Tallulah sa for siden:

Jajamennsann, amerikansk så det holder!


#45

LilleLeo sa for siden:

God plan Veronal! :riktig:


#46

Tallulah sa for siden:

Den kokeboken anbefaler noen andre dipper også forresten, hvis du vil ha fler å velge i så kan jeg legge ut oppskriftene i kveld.


#47

Veronal sa for siden:

:hyper:

Ja, takk!


#48

Miss Norway sa for siden:

Boken min venter på postkontoret! :lykkelig:

Jeg tror jammen meg jeg skal hente den før jeg handler.


#49

Tallulah sa for siden:

Jeg håper virkelig du liker den, Miss Norway! Jeg har nesten litt prestasjonsangst jeg nå. :knegg:


#50

Miss Norway sa for siden:

Bok om mat. Fra USA.

Seriøst, what could be wrong? :knegg:


#51

Tallulah sa for siden:

:knegg: Du kan ha rett i det. Den har til og med oppskrift på hjemmelaget marshmallow!

Hun har skrevet en annen bok også, om mat basert på sesonger. Men siden hun bor i California er jeg litt usikker på hvor relevant den er for meg.


#52

Miss Norway sa for siden:

Det jeg har mest i mot amerikanske kokebøker, spesielt bakebøker, er deres hang til å bruke matvarer som ikke bruke her, som selv-hevende mel og fettfrie varianter av spesielle oster og sånt. Det går jo greitt, men da må man konvertere og regne og finne alternativer.


#53

Tallulah sa for siden:

Denne har lite av sånt, heldigvis.

Jeg har en annen kokebok, The Gift of Southern Cooking, og den er litt mer vrien sånn sett. De har nemlig ikke bare vanlig siktet hvetemel, men en enorm menge forskjellige siktede hvetemeler, basert på hva man skal bake, hvor bleket det er og what not.


#54

Skilpadda sa for siden:

Jeg likte som sagt alle tre "delrettene" veldig godt - det var litt sånne moderne utgaver av typiske amerikanske retter, som var litt sunnere og "friskere" enn sånn de typisk ble laget før. Jeg har vært på flere veldig OK restauranter i NYC og LA som har den typen "modernisert" amerikansk mat, og har veldig sansen. Hvis det er det som er stilen i resten av boken, tror jeg jammen jeg skal kjøpe den jeg også. :)


#55

Tallulah sa for siden:

Rotmosen er min egen altså. :stolt:


#56

Miss Norway sa for siden:

All ære, Glitter, for den var veldig veldig god.

Skitt, nå ble jeg sulten igjen. :gal:


#57

Dixie Diner sa for siden:

Tips til god og rimelig parmesan? Ser de har sånn skvip på boks i butikkene. Det er årevis siden jeg har handlet parmesan selv, siden vi er bortskjemte med fantastisk god parmesanost direkte fra landsbøgda i Sør-Italia, da svigerfar kjøper med seg MASSE til oss hver gang han besøker slekten der nede. Har alltid parmesan i massevis i fryseren, men nå er det tomt og svigers reiser ikke ned igjen før i januar. :sippe:


#58

Tallulah sa for siden:

Stilen er veldig lik. Den har ganske basic mat, men med noen skikkelige prosjekter. Blant annet surdeig av druer som jeg la inn her for en stund tilbake. Det er virkelig et gigaprosjekt (som ingen svarte på, så det var nok litt i overkant for de fleste :knegg: ), som må planlegges nøye for å få tid. Jeg har ikke fått testet det ennå, og nå må jeg nesten vente til neste sommer.


#59

Tallulah sa for siden:

Jeg bruker mye Gran Padano som jukseparmesan.



#61

Salt sa for siden:

Blir nok mye varianter av denne og parmesankyllingen fremover! Kom hjem fra Italia på tirsdag med kofferten full av bl.a. parmesan. :hjerter:


#62

Skilpadda sa for siden:

Den var kjempegod! :jupp: Jeg har ofte pleid å ha andre grønnsaker i potetstappen, særlig har gulrøtter slått an, men ganske mye godt kokt løk var jo en skikkelig god idé.

Den første dagen ble det litt lite poteter i forhold til løk og blomkål for Podens smak - vi hadde bare tre-fire poteter og jeg brukte en hel løk - og han var helt enig i at den var god, men at "man" bare burde spise små biter av den, for ellers ble ikke smaken så god. (Han er litt var for løk.) Dagen etter hadde jeg kjøpt mer poteter og hadde bare i halvparten så mye løk, og da gaflet han i seg med god appetitt.


#63

Miss Norway sa for siden:

Jeg laget forleden mos av blomkål og frossen spinat, med en skvett matfløte og en to-tre ss revet gulostrester - den ble skikkelig god! Og kul - knall grønn jo! Matchet kjøkkenmaskinen og greier!


#64

LilleLeo sa for siden:

Hm, siste varianten her virket spennende MN. Den må prøves ut!


#65

Tallulah sa for siden:

Det var ikke så mange alternativer, det var nevnte majones, sennep, b-b-q-saus også en oppskrift på basilikum og tomatsaus, som man kan bruke både til dypping eller som pastasaus:

3 ss olivenolje
5 hvitløksfedd
1,5 kg friske plommetomater (roma), evt 3 bokser med hakkede hermetiske tomater
1 laubærblad
2 ts sukker
salt og nykvernet pepper
1/2 kopp (30 gram) tettpekkede, ferske basilikumblader

Sleng olje og hvitløksfedd i panna, og stek til feddene er gyldenbrune på alle sider, ta det vekk fra varmen.
Skjær tomatene i 4 og ta ut innmaten. Kjør det til mush i en blender og sil det deretter gjennom en metallsil opp i pannen med olje og hvitløk, Ha oppi laubærbladet, sukker, 1 ts salt, litt pepper og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i ca 45 minutter til sausen har tyknet. Ha oppi basilikumbladene og la det syde i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Dette er for 4-6 personer når det er med pasta, så er det til dypping kan man nok downsize oppskriften betydelig.


#66

Veronal sa for siden:

Ah, det er nesten som tomatsausen min, så kanskje jeg bare skal tine noen terninger? :gruble:

Tusen takk!


#67

malena sa for siden:

Nam, dette så godt ut. Skriver handleliste nå. :D
Tror jammen jeg også skal bestille den kokeboka.


#68

Skilpadda sa for siden:

Disse har vi akkurat spist igjen. :D Alle ungene oiet seg over hvor godt det var - en om majonesen, en om kyllingen og en om mosen. :humre: (De voksne likte alt.)


#69

malena sa for siden:

Jeg så i en av bloggene at dere skulle spise dette i dag, Padda. Måtte søke meg frem til oppskriften. Den skal lages i morgen. :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.