Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gir dere ungene for å holde blodsukkeret stabilt gjennom dagen?

#1

zeppelin sa for siden:

Frokost, lunsj, middag, kveldsmat. Helst uten for mye melk og hvetemel. Og selvsagt uten sukker.


#2

Dragen sa for siden:

Frokost: Havregrynsgrøt laget av glutenfrie havregryn og vann. Hell over rismelk, så blir grøten spiselig med en gang. Pynt med rosiner, eplebiter, kanel, eller hva du nå måtte ha for hånden.

Lunsj: Kald middag i matpakken, samt glutenfrie brødskiver med melkefritt smør og ditto pålegg.

Middag: fisk, poteter grønnsaker. Kjøtt, ris, grønnsaker. Lapskaus. Kort sagt - middag.

Kvelds: Enten glutenfrie brødskiver, knekkebrød, eller eventuelt reprise av frokosten.

:værsågod:


#3

apan sa for siden:

Tja, mener du hva ungene spiser? Det er sikkert for mye hvetemel og melk i det vi bruker da, men her er det grovt brød, grove knekkebrød, frukt og grønt til de to første måltidene; vanlig middag sånn som vi spiser til middag og grovt knekkebrød eller havregryn med melk til kvelds. Sånn til hverdags.


#4

Observatøren sa for siden:

Frokost:
Kefir med korn (havregryn/havrefras/musli)

Lunsj:
Varm mat i bhg, evt som ettermiddagsmat

Ettermiddagsmat:
Kjøttboller med dipsaus, 1 dobbeldekker med assortert pålegg, agurk/gulrot

Togmat:
Eple/pære/smoothie


#5

Karamell sa for siden:

Her går det mest i grovt brød med leverpostei, eple, pære eller banan som frukt, vanlige middager, både sunne og mindre gjennomtenkte. Noen ganger spiser de grovere cornflakestyper (sånne med nøkkelhull på) til et av brødmåltidene.


#6

Fadese sa for siden:

Jeg må ærlig tilstå at jeg ikke tenker stort på akkurat det.

Frokost: Grovbrød med f.eks leverposdeig, smøreost, prim(!) eller salami
Formiddagsmat: Som frokosten + boks med gulrot, eplebiter og ev druer eller melon
Mellommåltid: Frukt (Knerten får på barnehagen, Lillemor får litt på SFO og spiser rester fra fruktboksen sin).
Middag: Vi prøver å ha litt ok middager, men det hender det blir Grandiosa og pølser og sånt. Vi tenker ikke på å begrense inntak av poteter, ris eller pasta, men de får ikke spise bare det.
Til kaffen: Hvis vi har gjester serverer vi gjerne kjeks, vafler el. Cirka én gang i uka, kanskje?
Kveldsmat: Som regel havregrøt eller brødskive.

Noe sier meg at vi er dårlig i klassen her. :knegg:


#7

oslo78 sa for siden:

Ukedager:

Frokost: 4-korn med rosiner og banan med melk på.
Lunsj i barnehagen: Enten brødskiver (3 dager) eller varm mat (2 dager).
3-mat i barnehagen: Knekkebrød og frukt
Middag: Poteter, gulrøtter, broccoli og fisk / kjøtt. Av og til noe med pasta eller ris, men sjelden.

Helg:

Frokost: 4-korn med rosiner og banan + en brødskive
Lunsj: Brødskiver eller havregrøt
Middag: Poteter, gulrøtter, broccoli, blomkål, løk + kjøtt / fisk. (Ikke alt hver dag).

Typisk husmannskost med andre ord. Har forresten aldri merket forskjell på humør uansett hva og hvordan vi spiser. De har arvet meg og kan spise når det passer det som passer!


#8

apan sa for siden:

Hvorfor det? Altså, det er klart at dersom man ikke tåler melk og mel, eller følger en spesiell diett av andre grunner, er det ikke noe triks med denne klassiske menyen. Men grovt brød med stort sett sunt pålegg, frukt og middager som er noenlunde bevisste mesteparten av tiden vil jo gi stabilt blodsukker og være sunn og grei mat for veldig mange barn (og voksne).


#9

Perhonen sa for siden:

Syns du har et bra kosthold jeg. Også for barna, er bare en ting som kan være lurt i forhold til å holde et jevnt blodsukker, og det er å servere en brødskive sammen med frukten på ettermiddagen. Det er da også kommet retningslinjer fra Helsedepartementet (eller hvor det nå kom i fra) om at fruktmåltidet i barnehagen ikke er nok, det bør serveres brød, evt grøt i tillegg til frukten.
Så lenge barna tåler poteter, ris, pasta, frukt osv så ser jeg ingen grunn til at du skulle ta bort det.
Langt dårligere kosthold hjemme hos meg, da barna om man kan kalle dem det lenger stort sett ordner seg mat selv. Middagen er dog hjemmelaget og sunn med masse grønnsaker, men hva hjelper veld et når de ikke spiser det.. altså grønnsakene. :mad:


#10

ming sa for siden:

Frokost: Havregrøt (på vann og ekstra lett melk) med litt sukker (!) og kanel.

Formiddagsmat: Brødskiver med pølse/skinke/leverpostei/ost e.l. Evt tortilla med grønnsaker, skinke og kesam, eller grovt hamburgerbrød med fiskekake eller andre passende middagsrester. Frukt kommer urørt hjem med 1. klassingen, så det har jeg gitt opp. 4. klassingen får frukt. 1. klassingen får gjerne med en neve nøtter, en babybel-ost eller noe annet smått ved siden av. De to dagene de har skolemåltid har de også tilbud om yoghurt.

Mellommåltid: 4. klassingen spiser knekkebrød e.l. hjemme. 1. klassingen spiser brødmat/varmmat/kornmåltid på SFO. Pluss frukt.

Middag: Som oftest sunn og ordentlig middag med kjøtt/fisk/kylling og grønnsaker. Fullkornspasta/ris/potet til. Og noen ganger blir det pølser, Grandiosa eller annen tullemat, men hovedvekten ligger ikke på sånn mat.

Kvelsmat: Brødskiver/knekkebrød med ost/pølse/skinke e.l. Innimellom har vi syltetøy. Innimellom lager vi ostesmørbrød.

Tror ikke vi er "best i klassen" vi heller, Fadese. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.