Jeg har vært svoren Grete Roede tilhenger. Jeg har gått ned mange, mange kilo med hennes opplegg, men har lagt på meg igjen hver gang. Opplegget er egentlig veldig greit, men jeg klarer ikke å gjennomføre.
Nå har vekta rundet et nytt tall, og jeg MÅ gjøre noe. Dette bærer helt feil avsted. Jeg ser at lavkarbo får så mye skryt, så kanskje det er noe jeg bør prøve ut.
Hva er anbefalt litteratur? Noen som vet om et crash-kurs?
Er det noen måte å raskt sette seg inn i opplegget? Jeg vet ikke om jeg har lyst, for jeg liker egentlig GRs tankegang med basis i norsk kosthold hvor man velger sunne alternativer.
Jepp. Har gått hold vekten-kurs også. Jeg har gått 10 GR-kurs og gått ned tilsammen ca 50 kilo. Jeg vet hva jeg skal gjøre, men nå klarer jeg ikke. Det er derfor jeg tenker at jeg kanskje på prøve noe nytt. Jeg tror på GR, men hodet må få noe annet å tenke på.
Jeg har aldri vært tynn. Jeg har vært overvektig hele livet, i større eller mindre grad.
Du finner jo masse info på Lavkarboforumet - men det er vanskelig å søke opp info der, synes jeg - sikkert jeg som er dårlig på å spesifisere søkene, men dog.
Jeg har prøvd meg på lavkarbo og har fått helt avesjon mot nazi lavkarbo iallefall. Lutz og Fedon har jeg nok mer tro på - Du finner iallefall linker der inne altså.
Ta deg en tur på Fedonklinikken. Eventuelt les en bok eller to av ham. Det var det jeg gjorde. Fedon er ganske moderat. Det er sunn mat som de aller fleste uavhengig av filosofisk preferanse vil være helt enig i at er bra mat. Det er ikke så vanskelig å få til heller - det er ikke noe ketose og sånt. Bare egentlig ganske små justeringer som ikke føles vanskelige. Og belønningen er at man altså ikke skal gå sulten.
Grunnen til at det funker for meg er rett og slett at jeg ikke føler at jeg forsaker noe. Jeg er fornøyd, det funker greit.
Jeg er enig med Hattifnatten om lavkarbo. Jeg har i ett års tid forsøkt meg på ketogent kosthold og brukt lavkarbo en del, men nå er jeg stort sett aldri der mer. Det blir for mye stress og for mye mas rundt maten. Jeg liker å la maten bare være mat jeg.
Men de bøkene til Fedon er bra altså. Beskrivelsen hans av hvordan det føles når blodsukkeret svinger er fantastisk - det var en øye-åpner for meg. Og forklaringene på hvor lite som egentlig skal til for å stabilisere blodsukkeret er en ren lettelse.
Du kan også ta en tur på 4M-klinikken i Oslo sentrum, da kan du få både grundig analyse av deg selv og velge individuelle oppfølging med lege og/eller ernæringsfysiolog. Det er der jeg har vært, og jeg liker dem veldig godt, de er vennlige og pragmatiske og veldig lite fanatiske, og de legger frem informasjonen for meg slik at det er opp til meg å velge hva jeg vil gjøre med den.
Jeg vil anbefale boken Kjernesunn familie. Masse gode kostholdstips + ideer og tanker om hvordan man skal klare å gjennomføre i en travel hverdag. Her er jo også masse annet om å få igjen energi og overskudd hvis det også skulle være av interesse.
Ellers har jeg lest Steinalderkost og syns denne har mye for seg. Litt annerledes enn lavkarbo/Fedon, men likevel ikke helt på samme måten.
Har en til bokanbefaling, men husker ikke tittelen akkurat nå. Skal se om jeg kommer på det.
Jepp. :jupp: Jeg liker dem veldig godt. Ikke minst fordi det er så liten hallelujastemning der. Jeg har sterk aversjon mot overbeviste mennesker, men hos 4M er de veldig "ja, forskning viser sånn og sånn, og det er jo en diskusjon, men på grunnlag av x og y så mener vi her på 4M at ...".
De er som Skilpadda sier, veldig pragmatiske og ønsker å finne noe som passer for DEG. Dessuten liker jeg skanningen. Den gir en så mye bedre pekepinn på tingenes tilstand enn hva en badevekt kan gjøre.
Mnja, jeg har hørt lite fedonsk fra dem, egentlig. Lite om GI og sånt. Siden de er utbrytere, regner jeg med at det betyr at de ønsket en annen vinkling. Men nå antar jeg altså. Jeg vet ingenting.