Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Strikking: Felletips?

#1

Imma sa for siden:

Jeg strikker en enkel lue. To rett og to vrang. Har dere tips til en pen, men enkel felling? Den oppskriften jeg har er stygg. Det skal ikke bli en spiss lue.


#2

Marit K sa for siden:

Jeg har jo strikket noen luer i løpet av de siste par ukene. :knegg:
Den fineste fellingen har jeg fått dersom jeg har fordelt alle maskene jevnt på 4 pinner, og så strikket sammen de to siste maskene på hver pinne, annenhver runde. (Da har jeg først strikket mellom 14 og 16 cm på lua først).
Var det forståelig? Strikker til det gjenstår ca 10 masker, før jeg drar tråden igjennom maskene og fester den på innsiden av lua.


#3

Imma sa for siden:

Ja skjønte den, tror jeg. Kan jeg gjøre det samme med rundpinne, hvis jeg teller masker, event. setter inn en merketråd, eller er jeg helt på jordet?


#4

Marit K sa for siden:

I starten av fellingen er det bare å hive inn noen merketråder, men etter hvert har du jo for få masker til å klare å strikke rundt på rundpinnen.

Det skal visst, i følge noen mer drevne enn meg, være mulig å strikke små ting på rundpinner også. Magic loop, eller noe i den retning, men jeg er langt utenfor det jeg har noe som helst greie på nå altså, så det kan jeg ikke si noe mer om. Kanskje noen kan forklare. :vetikke:


#5

Imma sa for siden:

Åja, selvfølgelig.

Men jeg strikker med rundpinne 4,5 og har bare settpinner i str 6. kan jeg få det til om jeg strikker stramt, eller må jeg smøre med med tålmodighet til jeg får kjøpt nye pinner i morgen?


#6

Marit K sa for siden:

Str 6 blir kanskje litt i overkant. :vetikke:



#8

Imma sa for siden:

Var det jeg fryktet. Ja, ja, tålmodighet er en dyd, har jeg hørt. Takk for hjelp.


#9

Imma sa for siden:

Allium: Det der er ikke for en strikkenovise som meg :knegg:


#10

jolie sa for siden:

Wow, det så faktisk ikke så ille ut med magic loop. Må prøves. Nå er dette helt på siden av tema, da, men kan man ikke strikke to sokker/votter på en og samme magic loop?

Ang felling, så synes jeg sånn "snurrefelling" blir penest på luer som skal sitte tett på hodet. Det er vel sånn som Marit K beskriver. På baggy luer er det penest med en kort felling - dvs felling hver x ant maske og ikke bare i starten/slutten av en pinne. Fordi baggy luer gjerne skal se litt snurp ut i toppen.


#11

allium sa for siden:

Jo, det kan man, jeg har gjort det, men synes det er greiere å ta en og en.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.