Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skummet melk i matlaging?

#1

Smurfine79 sa for siden:

Har litt lyst å lage pannekaker i dag, men har kun skummamelk å lage røre med, hvordan er det å bruke skumma melk i matlaging?

Bruker til vanlig alltid lettmelk når jeg lager mat. Og vi drikker kun skumma derfor har vi selvsagt mest av sistenevnte i hus :rolleyes:


#2

gnuri sa for siden:

Jeg har alltid brukt skummetmelk i pannekakerøren, så det burde gå helt fint :nikker:


#3

Smurfine79 sa for siden:

Da blir det jaggu pannekaker til middag i dag da :riktig:

Men hmm, hvordan var det igjen, egg, mel, melk? sukker? Lenge siden jeg har laget og trenger egentlig oppskrift, noen som har en super god en ? :D;)


#4

Left sa for siden:

Ett egg pr. spiser, jo flere jo bedre. Jeg bruker ofte 5 egg i pannekakerøre.
1 liter melk,
1 dl smeltet smør (ca)
Hvetemel til passe røre,
litt salt
litt sukker - alt etter hvor søte man vil ha dem.

La røra stå og svelle litt før du steker. Og pannekaker skal være tynne, ellers er de ikke noe gode :p


#5

Smurfine79 sa for siden:

Tusen takk, nå skal det bli gode pannekaker her :jupp::riktig:

#6

Crimina sa for siden:

For ekstra god smak og enda mere usunne pannekaker, så kan du ha i en boks rømme og/eller fløte. :D
Jeg får alltid skryt for mine knallgode pannekaker.
Og hemmeligheten er bare rømme. :)

Jeg bruker 2 egg på 5 del melk.
Smeltet Tine smør og litt sukker. + mel. :)


#7

Dronningen sa for siden:

Vi har brukt skummet melk i alt, men akkurat i grøt fant jeg ut at lettmelk var bedre. Ellers har jeg ikke en gang tenkt over det.


#8

ElinM sa for siden:

Og vil du a sunnere pannekaker tar du sammelt hvetemel i. Jeg bruker ca 2/3 med sammalt mel. Jeg syns også at det smaker bedre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.