Storm sa for siden:
Hva synes dere om det, dere som har testet det ut? Har lyst til å ta en prøverunde.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Storm sa for siden:
Hva synes dere om det, dere som har testet det ut? Har lyst til å ta en prøverunde.
Alexa sa for siden:
Har hatt 4 leveringer og er veldig fornøyd. :) Men nå skal det sies at vi var særdeles dårlige på hverdagsmiddager fra før - så vi betaler gladelig for en tjeneste som nok kanskje er unødvendig for andre. Føler meg superflink med maten, og har fått masse inspirasjon. Hvem visste vel at sennep kunne brukes til så mye rart? God kvalitet og mengde på maten. Ingen gjentagelse av oppskrifter så langt.
Vi abonnerer annenhver uke, hver uke hadde blitt for mye da det ofte er dager vi rett og slett ikke er hjemme til middag.
Candy Darling sa for siden:
Jeg kan definitivt tenke meg å prøve. :middagslagelei:
rine sa for siden:
Kunne tenkt meg å prøve, ja. :nikker:
Arktis sa for siden:
Det så jo helt genialt ut :jupp: Håper det starter opp flere plasser i landet :riktig:
Candy Darling sa for siden:
Er det litt dyrt, eller er det ikke? Det er vel egentlig ikke det, jeg kommer meg jo ikke gjennom en kasse uten at tusenlappene flagrer.
Ibidelma sa for siden:
Håper det kommer noe lignende til Bodø! Det der har jeg også lyst å prøve
Lucifer sa for siden:
Så egentlig ok ut. Tror ikke det er så innmari dyrt egentlig- Middag for en hel uke koster fort tundt en tusenlapp tenker jeg...
him sa for siden:
Jeg ville ikke hatt en slik tjeneste. Jeg kunne godt ha tenkt meg å spart tid i forhold til handling, men med en slik tilkjøring av varer måtte vi ha dratt i butikken like ofte som før. Dette er ikke innkludert melk, youghurt, egg, smør, pålegg etc i følge informasjonen på hjemmesidene deres. Jeg handler også til hele uka for en mindre sum - og da er alt innkludert, middager, brødmat, pålegg, hygiene etc (OK. Ikke absolutt alt. Godtteri kjøper vi bare på lørdag - klok av skade og brød må suppleres i uka)
Alexa sa for siden:
Det er kun middagsingrediensene, ja. Det man betaler for er maten, planleggingen av menyen, handling og tilkjøring. Det er ingen halvfabrikata, og for noen av oss er dette et kjempesteg framover. Dog - dette er nok ikke for alle. :)
Det er fire retter hver uke - en er dobbel porsjon (lag opp og frys til en travel dag). En kyllingmiddag, en kjøttmiddag, en fiskemiddag og en vegetarmiddag hver gang. Alle gangene vi har fått er det fisk, kylling eller kjøtt som er dobbelt. Kjøttet er ofte fra Strøm-Larsen, og forrige gang var kyllingen økologisk f.eks. I tillegg er det allid med et godt brød, og noen ganger en 70% sjokoladeplate. Noen basisvarer må man ha i tillegg, men det kalles jo basisvarer av en grunn, så nå har vi som regel det som trengs. Det er klart det blir billigere å handle middagen selv - men det er ikke den delen som er problemet her i huset.
Jeg kan tenke meg at en stor del av brukerne her inne er mye flinkere å finne på sunne, gode middager over lang tid enn jeg (dessverre) er.
him sa for siden:
Jeg er ikke uenig i at dette kan være greit for noen. :) Men man må tenke etter hva man egentlig får. Dette gir ingen tidsbesparelse eller økonomisk gevinst, men som du sier så gir det + på planlegging av middag og det virker veldig sunt. Og i tillegg er det jo gøy å lage mat, og med en slik ordning vil man jo lage mye ny og spennende mat. :nam:Storm sa for siden:
Takk for svar, Alexa! Det høres veldig bra ut. Jeg er som Scarlett middagslagelei og tror heller ikke det blir spesielt mye billigere at jeg handler til middag flere ganger i uka. Man betaler jo for mer enn maten, man betaler for tjenesten at de planlegger sunne middager og leverer.
:bestiller prøveabonnement:
Storm sa for siden:
Det gir jo tidsbesparelse i forhold til å planlegge middager da.
Candy Darling sa for siden:
Jeg ser den aller største fordelen på ett punkt, nemlig å slippe å finne på hva man skal ha til middag. Jeg er ikke glad i å lage mat, særlig ikke hverdagsmat som skal være sunn og kjapp mens to unger står og sutrer og henger i bena. Hvis jeg er heldig, har vi i det minste mat i huset.
Jeg er ikke god på å planlegge kjedelige ting, og jeg har helt brukt opp fantasien. Dette ser jeg for meg som en god inspirasjon i en viss tid, i hvert fall, så har man litt mer enkle, kjappe ting å skrive på eh, ukeplanen (den fiktive).
Pepper Lemon sa for siden:
Vi har hatt det i fire uker, og jeg er fornøyd. Det positive er jo billigere handling. Vi er noen rotekopper, og svir glatt av mange tusenlapper i uken på handling. Etter at vi fikk middagshjelpen har vi bare hatt småturer på butikken for å kjøpe melk og pålegg og sånt. Jeg tipper vi sparer godt over en tusenlapp i uken. Men som sagt, vi er noen rotekopper.
Noe annet positivt er jo at man får i seg mat man vanligvis ikke ville kommet på. Og det er god kvalitet på maten, jeg synes jo det er gøy med danske kjøttpølser og økologiske kyllingbryst m.m.
Det negative må vel være selve oppskriftene. Jeg synes maten er for tung. Seterrømme, fløte og fetaoster i middager midt i uken er for mye for meg. Og det er mye gryter, altså at kjøtt og saus og grønnsaker er blandet, som ikke er en hit for barnet.
Jevnt over er jeg allikevel positiv til ordningen.
Bomull sa for siden:
Hadde vært gøy å prøve - får se om ikke de kommer sørover etterhvert!
Mrs. Longbottom sa for siden:
Enig. Vi handler ukeshandling, og da kommer en typisk ukehandling på 7-800 kr, inkudert brød, melk, pålegg osv. Da har vi storinnkjøp på kjøtt og fiskeråvarer når det er på tilbud, slik at det ligger i fryseren og kan taes opp, og blir dermed mye billigere. Konseptet var godt, prisen var stiv.
Mrs. Longbottom sa for siden:
Enda en spiker i kista for meg. Seterrømme:eek:. Er det virkelig noen som bruker det? Sinnsykt.
him sa for siden:
Seterrømme er litt kult, synes jeg. :) Vet du at man kan lage krem av den? :nam:Crimina sa for siden:
Jeg kunne nok aldri tenkt meg å hatt en slik tjeneste.
Mest fordi jeg liker å lage maten selv.
Men skjønner jo at dette er et flott tilbud til noen. :)
Mrs. Longbottom sa for siden:
Ja, men jeg fikser ikke smaken. Jeg syns det smaker bare melkefett, akkurat som H-melk.
Alexa sa for siden:
Man lager absolutt maten selv - ikke noe er ferdig. Du får oppskrift og ingredienser. Det er jo halve moroa, det er gøy å lage mat, men vanskelig å finne på. Oppskriftene skal ta 30 min eller mindre å lage, men det tar noen ganger litt lenger tid for en som er så utrent som meg. Veldig gøy - jeg elsker å lage mat etter nye oppskrifter.
Er ikek sånn at vi få maten fiks ferdig levert på døra, nei ;)
Storm sa for siden:
Mengden seterrømme og fløte går vel an å regulere litt selv, vil jeg tro? Man må jo ikke bruke hele begeret.
Jeg har nå bestilt prøveabonnement, gleder meg! Jeg kommer meg sjelden gjennom en dagligvare kasse uten å svi av en tusenlapp, så jeg tviler egentlig på at vi kommer til å bruke så mye mer penger på mat enn vi allerede gjør. Pålegg, brød, melk og andre basisvarer kan mannen handle på kveldstid, han kjøper aldri noe annet enn det som står på lista. :knegg:
Tjorven sa for siden:
Vi har nå blitt faste abonnenter etter en prøverunde, men vi skal bare få leveranse annenhver uke. Jeg elsker det. :hjerter: Vi får god mat, jeg slipper å lure på hva vi skal ha til middag og jeg slipper å handle. Nå er det bare påfyll av melk, brød og pålegg.
Det er ikke gratis, og vi bruker mer penger på mat nå enn før. På den annen side: alt det styret jeg sparer er jo også verdt noe.
Maten går fort å lage. Mandag laget jeg alldeles nydelig middag på 15 minutter. Og i tillegg får vi prøvd mange kombinasjoner jeg ellers ikke ville ha funnet på.
Jeg er litt oppgitt over at vi får kremfløte og seterrømme. Jeg lurer på om jeg skal ta det opp med dem. De har vært lydhøre for mine øvrige kommentarer. Uansett får du jo lista over ingredienser på fredag, så det er mulig å kjøpe inn de få ingrediensene i løpet av helgen.
Storm sa for siden:
Det er fint om du gjør! Det må da være mange som ikke synes det passer inn i et hverdagskosthold.
Godt å høre at dere er fornøyde! Kan godt tenke meg at det holder med annenhver uke ja, det er jo greit å ha middager fra sitt vanlige reportoar også.
Pepper Lemon sa for siden:
:nikker: Det hadde vært greit om de endret på det. Jeg tenker egentlig det hadde vært fint om de hadde litt sunnere profil jevnt over. Sånn som at hvis man skal ha pølsemiddag så kan de bruke pølser som ikke er laget av rødt kjøtt. De er jo veldig flinke til å bruke økologisk.
Tjorven sa for siden:
Godt å høre at det ikke bare er jeg som reagerer på dette med kremfløte og seterrømme. Da ble jeg enda mer sikker på at jeg skal skrive til dem. De vet jo ikke at vi snakker sammen så tilbakemeldinger fra mange personer ville nok kunne endre på ting.
Teoretica sa for siden:
Dette virker veldig spennende.
Jeg ser for meg at om jeg prøver dette en periode på noen uker, vil selv jeg være i stand til å sette meg ned og planlegge ukesmenyer.
Som regel er problemet med middagsplanlegging mangel på kreativitet. Her kan man helt sikkert få mange nye ideer og tips, og det er jo faktisk verdt å betale litt for.
Arktis sa for siden:
Tenkte også at det måtte være nok å benytte dette en periode. Jeg skriver alltid ukesmenyer men bruker lang tid på å finne på varierte middager, begynner å gå helt tom for ideer. Så hadde vært flott med litt ny inpirasjon.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.