Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fibi: Kan du legge ut en oppskrift?

#1

Karamell sa for siden:

På våruller, please? :blafre:

Dere andre som har noen gode oppskrifter også, selvsagt.



#3

Benzo sa for siden:

Vietnamesiske vårruller
1 pk kjøttdeig eller karbonadedeig
1/2 pakke crabsticks, rives i småbiter (crabsticks kan seff sløyfes)
1 løk (finhakkes)
2 store gulrøtter (rives)
2 fedd hvitløk (finhakkes)
2 egg
Glassnudler (legges i bløt i kokende vann noen minutter, klipp opp i småbiter)
Tørket sopp (legges i bløt i kokende vann noen minutter, skyll godt og klipp opp i småbiter)
Glassnudler og sopp, klipper jeg opp mens de ligger i dørslaget.
Det er litt vanskelig å angi mengde på sopp og nudler, prøv deg frem.
ca 1 ts salt og pepper + 1 1/2 ts sukker.
Jeg bruker de minste vårrulldeig-platene, 50 i pakka.


#4

Mira sa for siden:

Jeg lagde disse fra klokken 8 hos meg på tv3:
VÅRRULLER:
Ruller:
Gode råe kjempereker
hvitløk
karripulver
grønn chilli med frø
vårrullpapir
frityrolje

Pass på at reketarmen er fjerna. Vi liker ikke rekebæsj nemlig. Legg reka på vårrullpapiret og ha på 3 skiver chilli 1 teskje hakka hvitløk og et dryss karri. Pakk inn. Friter til nesten ferdig og legg på tørkepapir for avfetting. Friter en gang til, kjempekort, rett før servering for ekstra crispyness.

Kjøpte vårrullark på en innvandrerbutikk i byen.
De lagde vårruller på bakrommet på butikken, delvis på gulvet.
Jeg kommer ALDRI til å kjøpe ferdiglagde vårruller igjenn! :urk:


#5

Fibi sa for siden:

Oppskrift? :blånn: Jeg bare slumper.

Jeg gjorde følgende: Stekte en pakke kjøttdeig, raspet en del kål, gulrot, hvitløk og løk, og bløtet risnudler. Blandet alt sammen, helte over soyasaus og oystersauce. Pakket inn i vårrullark fra asiatisk butikk (Pass på at de er av hvete, og ikke ris. De av ris revner av ingenting. :erfart: ), lim skjøten med litt vann, og friter. Dypp i sweet chili.

:altfor mett:


#6

Karamell sa for siden:

Takk! Asiatisk butikk er jeg aldri i, men tror dere Ultra her noe som passer? Jeg innbiller meg at jeg liker vietnamesiske best.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Jeg husker ikke om jeg kjøpte av hvete eller ris, den gangen vi laget dem på det gravidtreffet hos meg. Var det ikke ris da? De av hvete, de er vel tynne de også? Jeg TAKLER ikke sånne tykke boblete vårrullark.


#8

Fibi sa for siden:

De vi brukte var hvete. Vi kjøpte jo først noen av ris, men måtte gi opp hele prosjektet fordi de revnet i hytt og pine, og var fullstendig ubrukelig. I dag brukte jeg de samme som vi brukte, av hvete, og de var mer stretchy og revnet ikke.


#9

Dixie Diner sa for siden:

Men de var like tynne som de andre, ikke sånne fete, tykke og boblete slik som de ferdige vårrullene i frysedisken er?


#10

Karamell sa for siden:

Ja, det er sånne som i frysedisken jeg vil unngå.


#11

Fibi sa for siden:

Ja, de var så. Og de var hvete. :jupp: Det forsikret jeg meg om da jeg kjøpte dem denne gang. Det er glutenet i hveten som gjør dem stretchy. Og de blir sånn tynne og sprø og lekre og... :sikle: Aldeles ikke tykke og boblete som Daloonrullene i det hele tatt.

#12

Dixie Diner sa for siden:

Good. :D Du kjøpte dem på Kvadrat? Jeg må kjøpe inn noen neste gang og ha liggende i frysern. Hvilket merke?


#13

Fibi sa for siden:

Husker ikke merket. Men du kan jo se på dem på fredag.



#15

Interference sa for siden:

Jeg sikler fremdeles etter det bildet jeg fikk i dag. :dåne:


#16

Fibi sa for siden:

Muahaha. :knegg: Neste gang får du være med. :nemlig:


#17

Interference sa for siden:

Ja!

Skulle ikke vi forresten ha et nytt vårrulltreff?


#18

Dixie Diner sa for siden:

Jo skulle vi ikke det? Det er vel helst det at vi ikke vet hvor vi skal ha det. Vi kan jo ta det her en dag C sover over hos svigers, feks. For L legger seg jo tidlig og når han er i seng så er det jo bare å sette igang. :) Men jeg blir gjerne med hos andre også, om noen andre heller vil ha det. Krystallklart har jo det fineste kjøkkenet. :glis:


#19

Interference sa for siden:

Det er vel egentlig det samme hvor bare det blir tenker jeg. :humre:


#20

Karamell sa for siden:

:lykkelig:

Mine ble kjempegode og gjestene elsket de! Og det var jo enkelt jo!


#21

Dixie Diner sa for siden:

Ja det er superenkelt, tar bare litt tid. Jeg laget 50 stk sist, og ble så lei av å sitte og fylle og rulle at mannen måtte komme inn på kjøkkenet og hjelpe meg, hehe. Men de ble sabla gode da. Jeg bare slumpet sist. Det aller, aller viktigste er å ha gulrot og løk og kål i, synes jeg. Ja, og kjøtt. Og soyasaus og østerssaus. Jeg hadde også i en pakke med sånn ferdig woksaus, tror jeg brukte chili-hvitløk.


#22

Karamell sa for siden:

Jeg laget bare 24, men 6 til hver var nok. Serverte også ris og dipper.

Jeg brukte
kyllingkjøttdeig
glassnudler
hvitløk
vårløk
kinakål
gulrot
kinesisk sopp shii take
østersaus
sweet cillisaus
soyasaus


#23

Dixie Diner sa for siden:

Høres godt ut! :nam:

Jeg orker jo bare maks 2 stykker (små), men jeg pleier alltid å lage et lass når jeg er i gang og fryse ned, for det er ikke så ofte jeg lager det. Greit å ha i fryseren. :D


#24

cecix sa for siden:

Kan man bruke filodeig? Jeg bor i Valdres så utvalget av eksotiske varer er heller begrenset, men filodeig har jeg sett på Meny her.


#25

carmencita sa for siden:

Hvordan varmer du dem da? Blir de ikke myke?
:blånn:


#26

Dixie Diner sa for siden:

Varmer dem på rist i ovnen. De blir litt mykere, men ikke nevneverdig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.