Åh, dette brødet er SÅ godt! Jeg har egenhendig lånt oppskriften på lavkarbo.no :sparke: og det har blitt like vellykket hver gang. Jeg har lagd det med gresskarfrø istedetfor sesamfrø, det gir noen karbohydrater mer - 2.5 på hele brødet, så det utgjør jo ikke den helt enorme forskjellen. Oppskriften under gir ca 2.25 karbohydrater per 100g.
Jeg hadde alt i kniven på kjøkkenmaskinen, kjørte et lite minutt, også i smurt form. 1 time i ovnen og ferdig! :)
4 egg
1/2 boks Creme Fraiche
1,5 ts bakepulver
4 ss linfrø (som de er)
60 g kruskakli
50 g sesamfrø (som de er)
45 g solsikkekjerner (som de er)
3 ss olje
Visper eggene sammen først, og blander så bare resten i. Rører det sammen med en vanlig visp og heller i form m bakepapir. Så enkelt som det kan bli! Steker v 180 grader i 55 min på nederste rille. Syns de blir veldig gode, ikke bløte, men saftige.
Vet ikke om du kan svare, m^2 (o store orakel), men hvis jeg skal prøve å bake dette glutenfritt, hva tror du jeg kunne byttet ut kruskakli med? Sokkerroefiber, kanskje?
m^2: hirseflak har vel omtrent samme type næringsverdi som havregryn, så det er nok ikke det beste. Sukkerroefiber er vel mer av typen fiber, så det kan jo kanskje gå. Ikke sikkert det smaker så godt, bare. :p Ellers har jeg jo fiberhusk som jo er mye fiber, men det gir jo en helt spesiell konsistens så det skal jeg ikke bruke.
kan du spise havre? Det finnes noe kruskakli-aktige greier lagd på Havre som kunne vært et alternativ? HAvrekli heter det kanskje, esken ligner til forveksling hvertfall (mener det har omtrent dobbelt så mye karber som vanlig kruska kli - 20 kontra 10 eller noe i den duren)
Ah, soyaflokker. men det har mer karbohydrater igjen - 25.
Og sukkerroefiber - 4.
Ser ut som sukkerroefiber er din venn :nemlig:
(eggene gjør at det binder seg sammen uansett, har ikke opplevd det som smulete hvertfall)
Havrekli kan jeg nok ikke spise, såfremt det finnes havrekli fra trygg, glutenfri havre. Men jeg skal gjøre et forsøk emd sukkerroefiber. :D Det viktigste for meg er ikke egentlig antall karbohydrater, siden jeg ikke går på noen egentlig lavkarbodiett, men bare trenger å balansere kostholdet så jeg ikke blir så sulten hele tiden. :o