Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på knallgodt lavkarbobrød

#1

m^2 sa for siden:

Åh, dette brødet er SÅ godt! Jeg har egenhendig lånt oppskriften på lavkarbo.no :sparke: og det har blitt like vellykket hver gang. Jeg har lagd det med gresskarfrø istedetfor sesamfrø, det gir noen karbohydrater mer - 2.5 på hele brødet, så det utgjør jo ikke den helt enorme forskjellen. Oppskriften under gir ca 2.25 karbohydrater per 100g.

Jeg hadde alt i kniven på kjøkkenmaskinen, kjørte et lite minutt, også i smurt form. 1 time i ovnen og ferdig! :)


4 egg
1/2 boks Creme Fraiche
1,5 ts bakepulver
4 ss linfrø (som de er)
60 g kruskakli
50 g sesamfrø (som de er)
45 g solsikkekjerner (som de er)
3 ss olje

Visper eggene sammen først, og blander så bare resten i. Rører det sammen med en vanlig visp og heller i form m bakepapir. Så enkelt som det kan bli! Steker v 180 grader i 55 min på nederste rille. Syns de blir veldig gode, ikke bløte, men saftige.


#2

Kanina sa for siden:

Vet ikke om du kan svare, m^2 (o store orakel), men hvis jeg skal prøve å bake dette glutenfritt, hva tror du jeg kunne byttet ut kruskakli med? Sokkerroefiber, kanskje?


#3

Bokormen sa for siden:

Jeg kjører frøene en stund i kjøkkenmaskinen først, med slik kniv-greie, da blir det mel og lite klumper. :) Brøden henger bedre sammen da synes jeg.


#4

Candy Darling sa for siden:

Henger det sammen uten hvetemel, altså? Hvordan er holdbarheten?


#5

Bokormen sa for siden:

Jeg tror eggene gjør at det ikke smuldrer. Brødet holder seg godt i kjøleskap. :)


#6

Candy Darling sa for siden:

Ah, kniven - det må i en slags blender eller food processor, altså? Dette er ikke allmennkunnskap, altså! :humre:


#7

Divine sa for siden:

Jeg har ikke kjøkkenmaskin. Kan jeg bare blande alt for hånd eller blir det for dårlig blandet?


#8

Dixie Diner sa for siden:

Jeg blander det for hånd, har vært uten food processor i flere måneder nå. angst Men det går greit å blande dette for hånd altså.


#9

Benzo sa for siden:

Smaker det veldig egg?


#10

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes ikke det smaker egg overhodet, det smaker frø og kli.


#11

Maxine sa for siden:

Jeg lager noe lignende, og det smaker ikke egg i det hele tatt, synes jeg.


#12

Tallulah sa for siden:

Det blir ikke tørt? Jeg syns ofte at bakepulverbaserte bakevarer lett blir tørre. Uansett må det prøves!


#13

Left sa for siden:

Dette likner veldig på det jeg lager, og det blir def. ikke tørt.


#14

Bokormen sa for siden:

Det er jo en god del fett i brødet, som sikkert bidrar til å gjøre det saftig.


#15

m^2 sa for siden:

Tja...si det?
Sukkerroefiber, kanskje noe frøgreier?, hva heter de andre flakgreiene jeg hadde da tro, var det noe hirseflingor elns? :gruble:

Men hele poenget er vel at det skal være lavkarbo så sjekk litt på innholdet av karbohydrater i dem...


#16

Garbella sa for siden:

Fibrex. Jeg kjøper det i Sverige.


#17

Katta sa for siden:

Lager man sånne brød i vanlig brødform?


#18

Dixie Diner sa for siden:

Jepp, vanlig brødform. Med bakepapir, så du får brødet ut.


#19

Kanina sa for siden:

Hva er det laget av?

m^2: hirseflak har vel omtrent samme type næringsverdi som havregryn, så det er nok ikke det beste. Sukkerroefiber er vel mer av typen fiber, så det kan jo kanskje gå. Ikke sikkert det smaker så godt, bare. :p Ellers har jeg jo fiberhusk som jo er mye fiber, men det gir jo en helt spesiell konsistens så det skal jeg ikke bruke.


#20

Garbella sa for siden:

Det er fiber fra sukkerroer og inneholder 5 gram karbohydrat per 100 gram. Ser ut som brune flak og jeg knuser det til mel.


#21

Che sa for siden:

Smaker ikke egg, men lukter egg i hele huset etterpå synes jeg. ikke superfornøyd med brødet


#22

m^2 sa for siden:

kan du spise havre? Det finnes noe kruskakli-aktige greier lagd på Havre som kunne vært et alternativ? HAvrekli heter det kanskje, esken ligner til forveksling hvertfall (mener det har omtrent dobbelt så mye karber som vanlig kruska kli - 20 kontra 10 eller noe i den duren)

Ah, soyaflokker. men det har mer karbohydrater igjen - 25.
Og sukkerroefiber - 4.

Ser ut som sukkerroefiber er din venn :nemlig:
(eggene gjør at det binder seg sammen uansett, har ikke opplevd det som smulete hvertfall)


#23

Kanina sa for siden:

Havrekli kan jeg nok ikke spise, såfremt det finnes havrekli fra trygg, glutenfri havre. Men jeg skal gjøre et forsøk emd sukkerroefiber. :D Det viktigste for meg er ikke egentlig antall karbohydrater, siden jeg ikke går på noen egentlig lavkarbodiett, men bare trenger å balansere kostholdet så jeg ikke blir så sulten hele tiden. :o

#24

Katinka sa for siden:

Hvor mange brød gir denne oppskrifta?


#25

Tjorven sa for siden:

Er kniv vanlig å ha på kjøkkenmaskinen sin? Er det en viktig faktor ved dette brødet?


#26

Benzo sa for siden:

Du kan bruke blender på frøene, Tjorven, eller stavmikser...helst med lokk. Resten av røra blander du som vanlig.


#27

Tjorven sa for siden:

Takk. Da tror jeg det blir blender. Stavmikseren/matmølla vår rommer så lite.

Kan man kjøpe kniv til Kitchen Aid?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.