Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Adventskalender til barna

#1

siljemoren sa for siden:

Noen som har noen smarte tips der. Hva har dere i kalenderen til deres små håpefulle?


#2

Kate sa for siden:

Åh, litt av hvert. Jeg elsker å handle inn til kalenderen, og begynner tidlig på høsten å finne ting og tang. Det er så gøy!


#3

siljemoren sa for siden:

Jeg og elsker det, elsker alt med julen.

Prøver og kjøpe noen både jenten liker og noe som er fornuftig. Slikt som hårpynt, strømper, truser, kremmer ol. Men jeg er litt usikker på om jeg kjøper for "store" ting i kalenderen. Hvor mye bruker dere pr gave sånn ca?


#4

Bokormen sa for siden:

Her blir det en salig blanding av aktiviteter, sjokolade og småting tror jeg. :jupp: Vi bruker minimalt med penger på det, våre to kommer til å få så mer enn nok på juleaften.


#5

siljemoren sa for siden:

Aktiviteter er bra. Har du noen tips?

Vi har hatt med baking og julepyntlaging.


#6

Susse sa for siden:

Ungene får kun gaver i pakkekalenderen i helgene. Da gjerne ting som vi kan gjøre sammen, som materiale til å lage julepynt ol. De får også litt godis på lørdagen.
Ellers i ukedagene har de lego/littlest petshop kalendere.


#7

Camomilla sa for siden:

Her blir det også aktiviteter og småting.
En dag får han de gamle pepperkakeformene, da skal vi bake. En dag får han hobbyting, da skal vi lage noen juleting og den 20 kommer Putti Plutti Pott lua og den slitte CD'en, det er da vi skal på Spektrum og se den.
Så blir det noen småtteri som jeg ikke helt har funnet ennå.


#8

Tjorven sa for siden:

Jeg har enda ikke bestemt meg for om ungene skal få hver sin presang hver dag, men når alt kommer til alt, så finner jeg nok på 48 små presanger. Vel, jeg skal sørge for at noen av dem er aktiviteter og de kan de få sammen. Baking av lussekatter, pepperkakeverksted, tur i svømmehallen osv. I tillegg får de mye som de trenger; sokker, klær, hårstæsj (til snuppa).

Jeg bruker en liten formue på kalenderen, men den blir satt stor pris på.


#9

emm sa for siden:

Har egentlig kjøpt en Littlest Pet shopkalender til hver av dem på eBay, men får jeg tid vil jeg kanskje lage en aktivitetskalender i tillegg? (Kino, baking, eventyr, tur osv)


#10

Flubby sa for siden:

I tillegg til en liten ting og en liten sjokoladebit eller noe lignende i hver pakke, har vi alltid laget noe ekstra. Et år lagde jeg 24 små kort med bløte "alle barna" vitser og la oppi, mer stas med artig vits enn sjokoladebit ble det :jupp:
I fjor fikk vi laget et bilde med eventyret om "den lille røde høna" på, og delte det opp i 24 puslebrikker, en bit hver dag. 13-åringen lo høyt da hun begynte å skjønne hva puslespillet dreide seg om.
Jeg lurer fælt på hva jeg skal finne på i år. Selve pakkene er klare, det var jo vitterlig salg på "Glitter" i sommer :)


#11

Elisabet sa for siden:

Jeg kjøper ofte et sett med et eller annet og deler opp i små pakker. I alle fall på mange av dem. Kjøper for kanskje ca. 10 kr pr. dag, og 20 kr pr. dag i helgene.


#12

Slettet bruker sa for siden:

Jeg har noen få småting, også har jeg på de aller fleste dagene en pepperkake. Det er nok pakker på julaften hos oss. Og jeg står for alt sammen alene - dermed ble det pepperkakeløsningen de årene vi hadde veldig lite penger, også har jeg fortsatt med det.


#13

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg har kjøpt en legokalender, som jeg pakker om. Jeg tipper disse vil utgjøre 16 - 18 av dagene. Hver lørdag blir det en julesjokolade, og de resterende tomme dagene fylles nok med et par votter, en lue etc.

Vi gjorde det samme i fjor, og da var det Lego Castle som var i kalenderen. På morgenen på julaften fikk han da en eske med ridderborg av lego, som han og pappaen brukte hele dagen på å bygge, og som da disse figurene fra kalenderen ble satt inni. Det var stor suksess. Jeg kunne tenke meg å gjøre det samme i år, men det er kanskje ikke noen egnete esker for Lego Pirates? Noen som har sett noe bra der?


#14

Nin sa for siden:

Vurderer å kjøpe lego kalender og putte legoen i pakkekalenderen.
Blir det ikke det så blir det nok en del småbiler i pakkene i år.


#15

tinkadott sa for siden:

jentene på 6 og 8 blir ikke noe problem. Det er mye værre å finne ut hva jeg skal kjøpe til gutten på snart 12.... Noen som har samme problemstilling?

Jentene får petshop, små samlehunder, klemmer ol. Glitter og stas.


#16

IOA sa for siden:

Jeg har kjøpt fargeblyanter i gull og sølv, to pent brukte DVDer her på FP, tre bøker på billigsalg, og noen små skrivesaker i en pakke. I tillegg har jeg kjøpt en dukkestelleveske med masse stæsj i, bleier og tåteflasker og sånt. Den deler jeg opp. Alt dette er allerede kjøpt inn. I helgene vil jeg gjerne ha aktiviteter, og det tror jeg at jeg skal få til. På lørdagene får hun en liten nissesjokolade i tillegg til kalendergaven.

Første desember får hun et kalenderlys, og trettende får hun glitter til å pynte seg til Lucia med. Lille julaften får hun en ekstra fin juletrepynt til å henge på treet (det får hun hvert år).

Jeg prøver å handle litt gjennom året, og syns ikke jeg bruker så mye på kalenderen. Noen av tingene ville hun uansett ha fått. Og jeg syns det er bedre å bruke litt mer penger på ordentlige ting, enn å bare kjøpe ræl, når man først har bestemt seg for å ha pakkekalender. Vi koser oss skikkelig med kalenderen begge to, og jeg gleder meg til å lage kalender til Lillebror neste år.


#17

Malama sa for siden:

Jeg aner ikke helt hva vi skal finne på, til knerten som er 16 mnd i desember... Kalender får han, mamma har brodert den, hun bare lurer på hva hun kan få putte inni... (Siden jeg ikke har introdusert ham for snop enda, det var nok snop i min da jeg var 16 mnd for 29 år siden...)

Han hadde nok satt pris på små minitomater og agurkbiter knerten min, men noe sier meg at den på julaften vil være litt.... lite fristende, når vi kommer så langt ;)


#18

IOA sa for siden:

Lego! Kjøpt et stort duplosett og del det opp. Dyrehage for eksempel. Det har jeg tenkt at Lillebror skal få neste år.


#19

siljemoren sa for siden:

Hva med og kjøpe en boks med duplo eller littell people og dele opp og ha i kalenderen.


#20

Malama sa for siden:

Vi har tenkt på det ja, men det er ikke så mye som er for en som faktisk er så liten da... Men, jeg tror likevel at det antakelig likevel blir det, om han setter litt lite pris på det i begynnelsen, så går det nok seg til :)

Takk for at du minnet meg på det, nå må jeg bare huske det til mamma begynner å "mase"...


#21

Esme sa for siden:

Som flere sier: Duplosett er kongebra. Vi kjøpte et med butikk og det er mange biter som ser ut som ordentlige ting, som en kake, en bunt med mais, en bunt med gulerøtter etc.

Selv om jeg ble litt paff da assistenten på barnehagen sa at "det var uvanlig å ha så sunn adventskalender, sønnen din fortalte at han fikk gulerot i den i dag."


#22

Malama sa for siden:

Hehe, det hørtes kanskje noe rart ut å ha fått en gulrot ja :)


#23

Malama sa for siden:

HVor mye er det vanlig å bruke på slikt, egentlig? Kom tilfeldigvis over reklame for duplo dyrehage, tenker "Den ser jo fin ut", og registrerer at den koster 8-900 kroner. Litt mer enn jeg tenkte å legge i adventskalenderen (DEFINITIVT mer enn jeg kan be min mor legge i, men jeg kunne jo glatt kjøpt inneholdet selv da altså) egentlig...


#24

Dixie Diner sa for siden:

Sånn tenker jeg hver høst og så går det til helvete hver gang jeg skal begynne å handle til kalenderen. :knegg: Jeg klarer aldri begrense meg. Nå i år skal minsten også få, så jeg ser for meg økonimisk ruin. Neida, MÅ begrense meg litt mer nå som vi har to å kjøpe til, men om jeg begynner nå snart så blir det rimeligere.


#25

siljemoren sa for siden:

Jeg tror jeg brukte en 400- 500 kr i fjor. Det finnes jo mindre duplo pakker. Ogdet holder vel at blir en eller to deler i kalenderen, så du trenger ikke kjøpe de størrste pakkene.


#26

Dixie Diner sa for siden:

Kan tenke meg han ble litt overrasket ja. :haha:


#27

Malama sa for siden:

Vi får se hva det blir til, jeg ser jo absolutt at han kan ha mye moro med slike duplosett i lang tid fremover, men en sånn stor sak er mer en julegave enn en kalender i alle fall, i mitt hode. Vi får ta en tur og se hva vi finner, når det nærmer seg. Eller, litt før, så jeg har svaret klart når mamma begynner å spørre... siden det er hun som har kalenderen, og planen klar, det skal henge noen "vente på advent"-pakker på den også, for dagene før 1. desember, siden de kommer hit 27. november, og vil at han skal få åpne noen når de er her også... så kalenderen får 24 desemberpakker pluss 4 novemberpakker i år...


#28

Esme sa for siden:

Da vi gjorde det til sønnen vår ble han akkurat like glad for to vanlige brikker som noe annet, det som var stas var å pakke ut gaven. Vi kjøpte et av de middels store settene til 300 kroner.


#29

Malama sa for siden:

Det hørtes mer overkommelig ut ja :)


#30

Skilpadda sa for siden:

Vi kjøpte Duplo-bondegård og delte opp til å ha i kalenderen da Poden var to (han har bursdag i desember), og fylte på med ting som, tja, ny tannbørste, Mikke Mus-sokker, reflekser, modell-leire (tror jeg). Senere har det blant annet vært Schleich-dyr, fargeblyanter, småting til lekekjøkken, magneter, sjokoladenisser og noen mynter til sparegrisen.

Siden han oppdaget at det fantes Lego-kalendere for tre år siden, har han derimot gjort det helt klart at det er det som teller. Så det blir det i år også. :jupp: Enklere og billigere enn hjemmelaget gavekalender blir det også (det går kanskje an å lage noe billigere enn 199 til sammen, men jeg synes det virker utfordrende), og så er det ordentlige ting som han kan leke med i lang tid fremover og kombinere med Lego han allerede har.


#31

veobra sa for siden:

Jeg har gjort det samme. Det var vannvittig gøy å få lov til å åpne en hel kalender på en gang! :barnlig glede:


#32

Blåbær sa for siden:

Storebror får en legokalender, også skal de ha en aktivitet/små gaver-kalender sammen.

Tips til aktiviteter:

  • stjernetur med kikkert
  • skogtur med kakao
  • lage "snøkule" av fine syltetøyglass
  • gjemsel med pappa og mamma
  • baking
  • lage snølys
  • akedag

Det jeg kom på i farten.
Her blir det aktiviteter i hverdagen, snop på lørdager og liten gave på søndager.


#33

Mandino sa for siden:

Jeg har en liten julekrybbe som jeg har arvet av mormor. Den har 12 firgurer, så de skal få 6 hver. Snop på lørdager, sokker og hårting + juletrepynt. De syns det er gøy å få juletrepynt som de får henge på treet lillejulaften. Julaften får de hver sin dvd.


#34

Tangerine sa for siden:

  • lage "snøkule" av fine syltetøyglass

Blåbær, please explain. :)


#35

Arktis sa for siden:

Ja det er sykt vanskelig å finne på til gutter når de begynner å bli store!! Jeg kjøper flax-lodd, boxere, hansker, luer, hårgele, deo, 3d-puslespill(feks sånn du pusler ei julekule, en snømann ect.) Blir dyrt men mye er jo ting han trenger og ville fått uansett.


#36

Éowyn sa for siden:

Hvor har dere kjøpt Legokalender?


#37

Blåbær sa for siden:

Lim ønsket figur på innsiden av lokket.
Full glasset med sterillt vann fra flaske.
Ha oppi glitter ol. (stjerneglitter+litt småglitter blir fint)
Bruk limpistol til å lime fast lokket.
Til slutt kan du pynte lokket med tekstil, maling ol.

Fine julegaver fra barna også dette her. :)


#38

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg kjøpte fra Eurotoys.dk. Benmurphy har i en annen tråd skrevet om billigere steder å kjøpe den, fra Tyskland blant annet, så det kan lønne seg å lete frem innlegget hans.


#39

Slettet bruker sa for siden:

Jeg ser for meg Esme idet hun irettesettes av assistenten i barnehagen for å ha for sunn kalender jeg altså. :rofl:
Overlevde assistenten blikket?


#40

Guttemammis sa for siden:

Gavekalenderen tror jeg utgår i år, synes det blir sååå dyrt og tidkrevende å lage
til to(mannen og jeg har heeelt klin like broderte kalendere fra vi var små).
Skal snart til London så da skal jeg se etter om jeg finner noe spennende ferdige
kalendere.....hvis jeg ikke finner kjeeeempe billige småting som kan bukes til pakkekalenderen da.
E så enkelt med godteri, men det har jeg ikke lyst at de skal spise hver dag, blir raskt dyrt med ting.


#41

Sonar sa for siden:

Jeg har ikke helt bestemt meg ennå. Er litt i tenke fasen om vi skal gjøre noe annet enn gavekalender i år. Aktiviteter noen dager(det har vi hatt før kombinert med gaver), små kort hvor det står at eks: "idag skal du gjøre noen glad". Har luftet det for de to eldste (8 og 9 år) og de var enig at vi skulle finne på noe annet enn gavekalander.

Men er som sagt i tenkefasen, så vi får se hva det blir til. Det jeg ønsker er å legge vekt på nedtelling mot jul på en koselig måte. Og uansett hva utfallet blir så har vi en på felles her, ikke en til hver. Det fungerer veldig fint.


#42

Chablis sa for siden:

Vi skal jøpe en stor legopakke og dele opp, noen boxere med handymanny på + noen aktiviteter.



#44

Zip sa for siden:

Her blir det Smarties eller Kinder kalender i år.
Eg kom til å si eit år at dei skal få ein slik kalender ein gong og det blir visst i år. Da blir det åpning etter middag og ikkje på morgon.

Lurar på om eg skal lage aktivitetskalender som dei åpnar kvar sin dag.


#45

Embriksmamma sa for siden:

Aner ikke hva vi skal gjøre enda... Det blir iallfall ikke pakkekalender - det gjorde jeg for siste gang for to år siden. Pakkekalender til fire unger... :gaah:
Og i år er det fem som skal ha!

Men dere som har store barn - når slutter dere med kalender til ungene? Eldste vår er 16,5 år og hun vil gjerne ha kalender. Kanskje man aldri slutter, det er jo koselig?


#46

Arktis sa for siden:

Kjenner folk på over tjue som fortsatt får pakkekalender :rolleyes: Ser for meg at vi kommer til å fortsette så lenge han bor hjemme ;)


#47

Honda sa for siden:

Turbo ønsker seg lego kalender i år og
:lykkelig:

I fjor hadde ikke hun noe ,må vel finne på noe til henne og

Aktivitets kalender blir bare ball her med at jeg jobber veldig forskjellig. Eks 7 til 14 en dag, så kan jeg jobbe 16 eller 18 til 00.15 4 dager så 12-18 .osv.
Så da måtte matt ha tatt nesten alt av kativitetene hehe


#48

Acsa sa for siden:

Vi har en blanding av små og store ting og aktiviteter, noen sammen og noen hver for seg. En del typiske adventsting, som pepperkakebaking, juletrehenting og sånt, og noen andre ting som kino, teater (spør besteforeldre om bidrag).


#49

Embriksmamma sa for siden:

Blir nok sånn her også :)


#50

Flubby sa for siden:

Jeg fikk pakkekalender til jeg flyttet hjemmefra, og det gjorde søsteren min også :jupp: Veldig koselig! Vi fikk julestrømper også helt til vi fikk unger selv :knegg:


#51

Malama sa for siden:

Jeg pleide ha bare snop i min da, smågodt eller sånt, bare en ting eller to hver dag. Men jeg fikk i alle fall pakkene i posten da jeg flyttet hjemmefra. En for hver dag tom den dagen jeg reiste hjem på juleferie. Resten hang på kalenderen til min enda hjemmeboende bror, når jeg kom hjem.

Det tok slutt da jeg fikk samboer, da begynte vi å pakke inn til hverandre i stedet. Mine foreldre begynte å lage til hverandre da min bror flyttet hjemmefra (Men det tok litt sånn slutt da mamma fikk diabetes...) Jeg og mannen lager nok til hverandre videre også, vi henger dem på min gamle kalender som mamma broderte til meg i 1980. Man blir aldri for gammel :)


#52

Malama sa for siden:

Fsiten her ble dublo. Jeg lufta for mamma at han kanskje kunne få leker, da hun vurderte nonstop (Jeg påpekte at han dessuten ikke liker sjokolade) Jeg hadde tenkt å tilby meg å kjøpe dublo som vi kunne henge på (Hun har altså brodert kalender som han får i julegave i år) men hun ringte i går og sa at de hadde kjøpt dublo til å henge på kalenderen, det var vel greit? De har kjøpt tre små sett, så han får mange folk og sånn (For folka husker hun var veldig populære når vi var små) men de må ha noe til, for de har 23 deler...

Ja, da blir det dublokalender i år, og jeg kjenner på meg at noe slikt sikkert blir fasiten her i huset, legokalender ser innmari fint ut for litt eldre unger, tenker jeg (Bare at jeg må pakke den om slik at det henger små pakker på den broderte kalenderen på veggen da)

Enkel


#53

Snippa sa for siden:

Mange barn = få gaver her i huset. Vi har en felles pakkekalender. Jeg har fire barn, så det blir pakke hver 4. dag. De andre dagene er det sånn 10-kroners sjokoladekalender. Ingen sure miner fra noen av barna her på den løsningen.


#54

Crimina sa for siden:

Jeg også hatt forslag til aktiviteter i kalenderen.
At vi skal bake pepperkaker, gå i badeland osv.

Ellers har jeg hatt ballonger, 5 kroning, 10 kroning, 20 kroning, lekebiler, sprettball, dukkeklær, godteri på lørdagen, hoppestrikk, asfaltkritt, tegnebok, fargestifter. Har hatt pakkekalender når barna er under 10 år.
Jeg kjøper ikke billige ting, som går i stykker med en gang. :sparke: Dermed styrer jeg også unna disse ferdigpakkene med 24 kalendergaver. Er for mye juggel som havner i søpla samme dag omtrent.


#55

Fluke sa for siden:

Han ønsker seg så veldig legokalender i år at jeg tror han skal få det. Jeg er litt uvillig til å droppe pakkekalender, selv om den egentlig er pesete å lage, så det er mulig det blir pakkekalender i helgene.


#56

Embriksmamma sa for siden:

Det var lurt! Takk for tips :)


#57

Lhi-My sa for siden:

Her skal det lages adventskalendere til tre barn. Jeg har kjøpt en Playmobil-kalender som jeg har tenkt å åpne og pakke om igjen, noen små esker med Playmo som deles opp på mange dager, diverse hårstrikker og klyper (forbruksvare), noen truser og sokker (som de uansett trenger) og resten fylles opp med noen sjokoladebiter el.l.


#58

Stompa sa for siden:

I fjor fikk de hhv Lego Castle og Littlest Petshop-kalender. I år tror jeg at jeg rett og slett kjøper et puslespill til hver og deler opp bitene, evt. et legosett. Så kan de få litt godteri i tillegg i helgene.


#59

Zip sa for siden:

Har skrive ned til aktivitetskalender, ungane åpnar kvar sin gong.
Dette skal alle i familien være med på.
Er nesten sikker på at det blir den beste julekalenderen ever. :D

  1. Sette på lys på utejuletreet, ha med kakao og boller ut
  2. Skrive brev, tegne og sende pakke til fadderbarnet i SOS barnebyer
  3. Reise å bade
  4. Spille nytt brettspill
  5. Ha frokostbesøk, lage til frokost.
  6. Lage vafler (har overnatta hjå bestemor og bestefar)
  7. Lese ny bok (Svein og rotta)
  8. Smelte lys
  9. Kveldstur med lommelykt og kakao
  10. Lage snølykt
  11. Reise på cafe
  12. Bakedag
  13. Ut i skogen å finne juletre
  14. Lage engler i snøen og anna snøleik
  15. Kanefart (bestilt kanefart for oss fem på hestesenter like ved her)
  16. Lage snøborg
  17. Leike gjømsel
  18. Diskotek i stua
  19. Akedag
  20. Skogstur med middag
  21. Sparktur
  22. Filmkveld (julefilm, tar gjerne imot forslag)
  23. Lage karameller og pynte tre
  24. Skattejakt på morgon. :)

#60

Malama sa for siden:

Det hørtes ut som en kjempefin desembermnd!

Jeg har lyst å inkludere aktiviteter i kalenderen hans etterhvert, men i år er han for liten til å sette nevneverdig stor pris på det, tror jeg...


#61

Fluke sa for siden:

Jeg hadde bestemt meg for å bestille en del plukk fra dealextreme.com, men så vil guttungen ha Lego-kalender, så da gidder jeg ikke stresse.


#62

Blomst sa for siden:

Jeg lager gavekalender for første gang i år, jeg har vært litt i mot at de skal åpne en innpakket gave hver dag, men nå har jeg fått kalendere med lommer, så de bare stikker hånda oppi hi hi.
Jeg har kjøpt skrivebok, lag din egen sprettball, klistermerker, en billig ben 10 klokketing fra syden, turtles slim, lego, forkle som de får 13 des sammen med bilde av lussekatter og masse annet dill dall.....kjeeeeempe gøy!


#63

Ru sa for siden:

Jeg kom bare så langt i tråden, så måtte jeg svare. Så med forbehold om at du har fått bedre råd;

Hva med sjørøverskipet?
Vi tenkte å kjøpe det til jul til poden, for han ønsker seg det. Og det passer jo strålende inn med Lego Pirates-kalenderen som vi allerede har innkjøpt.

Det var for øvrig en strålende god ide å pakke om. :nikker:


#64

Carpe Diem sa for siden:

Nå er kalenderen til mine jenter sånn ca ferdig. Endte opp med en kombinasjon av gaver, og aktiviteter/opplevelser. :jupp:

Slik blir den tenker jeg:
1:Lipgloss + "Boken Julemysteriet " av Jostein Gaarder (lese en fortelling hver kveld frem mot julaften)
2: Blyant
3: Diverse papp/pynt: Lage til og fra lapper
4: Pakke inn julegaver
5: Lørdagsgodteri
6: Spillkveld
7: Pepperkakeform: Lage pepperkaker
8: Sminkesett
9: Ordne og sende julekort.
10:Juleverksted.. Lage engler
11: Henge opp juletrebeslysning etc utendørs
12: Kino: "Julenatt i blåfjell"
13:Lage puffet-ris boller
14: Pynte pepperkakehuset
15: Julepynte rommene sine
16: Lage julegodteri
17: Hårspenner
18: Besøke pepperkakebyen
19: Blad
20: Nissefest (diverse familie på besøk med nisseutkledning, grøt etc)
21: Glass med dekor (feer/Hannah Montana)
22:Juledvd, Disney. Kino hjemme med popcorn!
23: Julekule... Pynte juletre!
24: Julestrømpe med gave og litt godteri

Har ikke pakket inn alt sammen enda,men har tenkt å pakke inn i sølvfarget gavepapir og ha hvitt rustikk bånd rundt. Pakkene regner jeg med at jeg enten henger på noen bjørkekvister i en stor glassvase som står på gulvet, eller fester dem på trappegelenderet opp til stuen.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.