Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Barnevennlig kake uten egg og melk! (gjerne også glutenfri..)

#1

Carpe Diem sa for siden:

Vesla blir snart 1 år :ja: Og det er snart tid for bursdagsfeiring. Er det noen som har en oppskrift på en barnevennlig god kake uten: egg, melk og gluten?
Hvis du har en fin oppskrift på kake uten egg og melk er det også flott, så kan jeg "ordne" den glutenfri selv....
Venter i spenning.....


#2

Honda sa for siden:

Toro langpannesjokoladekaken er glutenfri.
Tror den er melkefri og.

Men den andre sjokolade langpanne i pose som rema selger, Møllerens . Men er en gutt eller jente på fremsiden. Den er melk og egg fri.



#4

Chanett sa for siden:

Toro langpanne var i alle fall ikke eggfri før.

Jeg har oppskrift på ei uten egg og gluten og med kefir, så den kan vel kanskje ikke brukes?


#5

Erica sa for siden:

På [url]www.detsoteliv.no[/url] er det oppskrift på en sjokoladekake som heter crazy cake. Den er saftig og god, uten egg og melk.

Krydderkaker som i oppskrift er uten egg kan lages med farris istedet for kulturmelk, og blir gode. Ellers har jeg oppskrift på en eplepai som egentlig er ett egg i, men jeg erstatter med vann, og den blir veldig god. Kan skrive den inn om du er interessert,.



#7

Carpe Diem sa for siden:

Nei, kefir går desverre ikke...
Men takk for at du spurte :blunke2:


#8

Carpe Diem sa for siden:

Tar gjerne imot oppkrift på eplepaien :ja:


#9

Erica sa for siden:

Her er oppskrift på eplepai uten egg og melk:

250 g hvetemel
200 g smør uten melk (blå soft eller melange uten melk og salt. Brukes melange bør du tilsette noen korn med salt)
2 ss sukker
1/2 dl vann

4-5 epler
kanel
sukker

Smuldre smør og mel, ha i de andre ingrediensene. (jeg bruker foodprosessor, men kan gjøres for hånd).

Ha 2/3 av deigen i formen. (20-22 cm springform) Legg oppi eplebiter. Strø noen ss sukker på og litt kanel.

Kjevle resten av deigen til en runding som legges som et lokk over kaken. Strø et tynt lag med sukker oppå.

Stekes på 175 grader i 50-55 minutt.

Blir sprø og god og serveres med en god vaniljeis for de som tåler melk, og med soyais for de som ikke tåler melk;).

Denne smaker som vanlig eplepai, så jeg pleier ikke å lage en type kake til allergikeren og en til oss andre. Denne duger for alle!


#10

Honda sa for siden:

ok:)

Der var jeg ikke helt sikker. Men vet den er gluten og melkefri.
For jeg kan spise en hel kaka om så å ikke få vondt i magen ler:nemlig:
Eller vondt får jeg for at jeg har forspist meg men får ikke vondt pga melk:riktig:
Hehe


#11

Chanett sa for siden:

Sjekket Torosidene nå og langpannekaka er ikke fri for egg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.