Trulte sa for siden:
Noen som vet hva jeg mener?
Epler og vaniljekrem med sprø topp som lages når gjestene er der, og serveres rykende varm fra ovnen med is til. Litt sånn slafsete kake, ikke fast.
:nam:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Trulte sa for siden:
Noen som vet hva jeg mener?
Epler og vaniljekrem med sprø topp som lages når gjestene er der, og serveres rykende varm fra ovnen med is til. Litt sånn slafsete kake, ikke fast.
:nam:
Marit K sa for siden:
Åh, dette hørtes nydelig ut. Håper noen har oppskrift. :nam:
Adrienne sa for siden:
Er det denne du tenker på? Jeg synes i hvert fall den er skikkelig god og enkel å lage og passer godt med is.
detsoteliv.no/print.php?1418
Trulte sa for siden:
Nei, det er ikke den. men den ser jo ut som en god erstatning om jeg ikke finner ut av det! Takk!
Ole Brumm sa for siden:
Vet ikke helt hva du tenker på, men jeg bruker å lage epledessert eller eplepai, den blir sprø på toppen og er nydelig med is til.
mina sa for siden:
Beskrivelsen din synes jeg ligner på denne som er sommerkaka over alle i vår familie. Enkel -alt blandes i en kasserolle, veldig god, og den kan varieres i det uendelige alt etter hvilke bær eller frukt man har.
Vaniljekremkake
125 g sukker
125 g smør/margarin
3 egg
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 pk vaniljekrem
Smelt smør og sukker sammen, rør godt og la avkjøle litt.
Pisk sammen de tre eggene og bland det i smør/sukkerrøra.
Bland bakepulveret i hvetemelt og rør det inn i egg/smør/sukker.
Dette blir en ganske tynn røre.
Hell litt av røra i bunnen av en ildfast form. Ta vaniljekremen og bre denne utover røra. Dette er ikke så lett å få til, så venilekremen bør røres sammen først, og legg litt klatter utover og "smør utover" etter beste evne. ;) Legg så eplebiter, blåbær, rips, bringebær, rabarbra eller det du har lyst på oppå vaniljekremen og avslutt med røre på toppen. Viktig at det er igjen nok røre til å dekke frukt/bær.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 50 minutter, du ser når "lokket" er ferdig stekt.
Serveres med is - NYT! :nam:
Trulte sa for siden:
JA!!!!!
Denne må det være.
Den må serveres varm sant? Eller kan man servere den kald?
Jeg har bare fått den ut fra ovnen, og jeg kan bare ikke stoppe å spise.
Inagh sa for siden:
Å milde måne - hvorfor var jeg dum nok til å klikke meg inn på denne linken? :vilha:
mina sa for siden:
Jeg serverer den rett fra ovnen. Tror ikke jeg har smakt den kald, for det blir aldri igjen noe. :D
United sa for siden:
Vært og kjøpt vaniljekrem, jeg, nå. Godbiten skal inntas etter middag :hyper:
mina sa for siden:
...og en ting til: Jeg lager nesten alltid dobbel posjon!
Nessie sa for siden:
:lalala:
Mjau sa for siden:
Hvilken form bruker man til denne? Paiform? Er det passe med en porsjon da?
Eller er det vanlig langpannestørrelse?
mina sa for siden:
Jeg bruker som regel en ildfast form ca 20x30 cm.
United sa for siden:
Kjøpte Tine vaniljekrem. Ganske liten den pakken - er det en sånn du bruker?
mina sa for siden:
Når jeg lager dobbel oppskrift og bruker 20x30 cm form bruker jeg to sånne pakker.
Det går sikkert greit å bruke paiform og en pk til enkel oppskrift. Da blir vel kaka litt lavere, så steketida må muligens forkortes noe?
Adrienne sa for siden:
Åhhhhhhh, denne hørtes veldig god ut. :har hagen full av modne epler:
kokosbolle sa for siden:
Jeg lagde en knallgod eplekake i helga. Den er riktignok uten vaniljekrem, men denne trenger faktisk ingenting ved siden av. Fatet var skrapet.
Lettvint eplekake 1 porsjon
125 g smør,
125 g sukker,
2 egg,
125 g hvetemel,
2 ts bakepulver,
litt revet sitronskall,
4-6 epler eller grov eplemos,
sukker,
kanel,
hakkede mandler
FREMGANGSMÅTE:
1 porsjon gir ca 12 stykker
Rør smør og sukker lyst og lett. Tilsett eggene og ha i det tørre og sitronskall. Fordel røren i en godt smurt form. Skrell eplene og del i tynne båter. Stikk disse ned i deigen. Dryss over sukker, kanel og gjerne hakkede mandler. Stek kaken ved 180 C i ca. 30 minutter. Lager du små eplekaker, trenger de kortere steketid.
Sitronskallet gjør den bare så god. :D Denne bør definitivt prøves. Kjempeenkel.
Nuta sa for siden:
www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=42990
Denne kanskje?
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.