MegaMie sa for siden:
Jeg har lyst til å prøve meg på noen hjemmelagde julegaver i år. Norgesglass er kjøpt inn og nå skal de fylles. Men med hva? Jeg har tenkt til å lage hjemmelaget eplemos, hva annet er godt? Trenger ikke være søtt.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
MegaMie sa for siden:
Jeg har lyst til å prøve meg på noen hjemmelagde julegaver i år. Norgesglass er kjøpt inn og nå skal de fylles. Men med hva? Jeg har tenkt til å lage hjemmelaget eplemos, hva annet er godt? Trenger ikke være søtt.
isola sa for siden:
Cowgirl Cookies! :jupp:
Brente mandler, hjemmelagde karameller, minipepperkaker (Jernia hadde sånne bittesmå former i fjor ihvertfall, evt kan du bare låne mine), peppernøtter..
Jeg kommer visst bare på søtsaker. :knegg:
Veronal sa for siden:
Marinert ost, f.eks. www.tine.no/page?id=28&key=25902&cat=750
Esme sa for siden:
Syltet gresskar! Det er veldig godt sammen med søndagssteken.
Dette er familieoppskriften på syltet gresskar. (Denne lå på datamaskinen, Skvetten, ikke i kokebøkene som er nedpakket :knegg:)
SYLTET GRESSKAR
1 kg oppskåret gresskar
3 dl eddik 7%
600 g sukker
25 g hel ingefær
Gresskarstykker legges over natten i like deler eddik + vann
Ta opp, renne godt av.
Kok saus av eddik+sukker i 10 min, ha ingefær i, ganske store stykker av ingefæren.
Legg gresskarstykker i, kok til de er møre,men fortsatt bittelitt sprø. Ta gresskarbitene og ingefærbitene i glass. Kok sausen inn, hell over i glassene.
mkj sa for siden:
Går det fortsatt an å få kjøpt norgesglass?
Dersom du har slektninger som ikke er så støe på matlaging og bruker mest Toro osv,så er det en super gave å gi glass med hjemmelaget tomatsaus. Bør kanskje være frossen, da holdbarheten er så som så. Legg gjerne med en fin oppskrift på hva man kan bruke den til (lasagne, tomatsuppe osv)
mkj sa for siden:
Disse cowgirl-cookies var kjempefine da, men hvordan få til slike fine klistermerker? Finnes det klistermerkeark man kan skrive på?
Plutti sa for siden:
Jeg gjorde dette i fjor, og noe av det jeg laget var:
-Løk-og eplechutney
-Brente mandler
-Sjokoladekuler m./marsipanfyll
-Chiliolje
-Likør
-Musli
-Peppernøtter
-Hjemmelaget såpe
-Twist
Jeg puttet det forkjellige i kurver, sammen med kalender av ungene og gav til alle besteforeldre og oldeforeldre. Det ble veldig godt mottatt :) Svigermor fikk også cognac, ost & kjeks og gavekort på revybilletter oppi kurven, så har du litt andre tips ;)
isola sa for siden:
Det er en pdf-fil i det blogginnlegget som man kan printe ut, med de merkene. De kan vel bare limes på, vel?
Kaija sa for siden:
Jeg har lagt frukt på glass. Fant to oppskrifter i God mat til gode venner, Monika Ahlberg. Jeg har dessverre ikke fått prøvesmakt ennå, men mannen og barna likte det.
Tyttebærpærer
2 kg faste pærer
Sitronvann
Lake:
8-10 dl tyttebærsyltetøy
4 dl vann
4 kanelstenger
1 ss hel nellik
5-8 dl sukker
Skrell pærene, men la stilken og blomsten sitte på. Legg pærene isitronvannetter hvert, så de holder seg lyse. Kok opp alle ingrediensene tillaken under omrøring. Smak om den er passe søt. Legg pærene i laken,og la dem trekke i ca. 15 minutter, eller til de begynner å bli myke. (Mine måtte ligge en god del lenger.) Legg pærene på rene,varme sylteglass og hell på laken. Laken må dekke helt. Kok om nødvendig opp litt ekstra sukkerlake og etterfyll til kanten av glassene. Lukk glassene. Pærene kan spisesmed en gang, eller stå en stund. Serveres med eks. lettpisket fløte.
Safranpærer:
2 kg faste pærer
sitronvann
Lake:
2 l vann
1,75 dl sukker
2 g. safran
Skrell pærene, la stilk og blomst være igjen. Legg pærene i sitronvann. Kok opp laken. Se Tyttebærpærer for videre fremgangsmåte.
Jeg brukte 2 l norgesglass til pærene. Jeg prøvde meg også med et glass med tyttebærepler, siden jeg hadde så mange små epler som ville passe på glass.De ble mye bløtere og løsereenn pærene, men det så bra ut,og smakte visst også bra, i følge mannen.
MegaMie sa for siden:
Denne prøvde jeg idag siden vi hadde laget gresskarlykt igår. Smaker kjempegodt! To julegaver i boks. :D
mkj sa for siden:
Jeg holder på å lage hjemmelaget Granola nå - det kan være en fin gave. Men synes vi må teste det ut først. Fant en oppskrift som ikke var så søt. Aner meg at de med mengder av honning er de beste.
Her er oppskriften jeg har gått ut fra: halvtomtglass.blogspot.com/2010/02/granola-frokostfavoritten.html
Veslemøya sa for siden:
Appelsinmarmelade.
Oljer.
Kransekakestenger.
Små risboller.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.