Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Farlig med gammel kardemomme? Haster litt

#1

Fisken sa for siden:

Skal lage boller i dag og fant et krydderglass med kardemomme med "best før" oktober 06. :eek:

Det så helt fint ut og luktet kardemomme og ikke noe annet skummelt - men er det farlig å bruke det i bollebaksten?


#2

Skilpadda sa for siden:

Ikke farlig med gammelt krydder. (Og "Best før" tilsier at kvaliteten kan forringes, ikke at produktet blir helsefarlig.) Muligens litt mindre smak, så du kan jo eventuelt øke dosen. :)


#3

Benzo sa for siden:

Kan jeg aldri tenke meg, ta en smak og kjenn etter om det er noe usmak. Krydder taper vel bare smak om det blir for gammelt, har aldri hørt at det blir giftig, da ville det nok stått stor advarsel på boksen.


#4

Fisken sa for siden:

Takk for svar! :)


#5

Jessica sa for siden:

www.ingredia.no/page35.asp

Det er sikkert ikke farlig, men en skal alltid være obs på krydder. Jeg har lært en gang at krydder er utsatt for bakterier. Derfor var det det eneste produktet i Norge som fikk lov til å bli bestrålt. Fant artikkelen over. Tenkte bare at det er viktig å være oppmerksom på det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.