Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lavkarbo, kan jeg spise dette?

#1

Trixie sa for siden:

Vi begynner i morgen, målet er noen kg ned.
Så jeg ser for meg måltider og lurer på om det er noe av dette jeg ikke bør spise?

-omelett med bacon
-eggerøre og røkt laks
-gulrøtter
-agurk
-ananas
-lettrømme
-tacokrydder
-karbonadedeig
-kjøttboller

-Mørk sjokolade, 70%????

Det var vel det tror jeg. Det blir mye reint kjøtt til middag, og wok grønnsaker tror jeg og salat.

Det var ikke mening med noen negativ tommel her, noen som kan endre?


#2

Alexy sa for siden:

Ananas må du holde deg unna og bytt ut lettrømmen med seterrømme. Kjøttbollene, er det ferdig stekte? Du må isåfall se på pakken om de inneholder mye karbo, de er jo gjerne laget med mel eller potetmel. 70% sjokolade, en gang iblant, men bare ei rute eller to.

I tillegg til det på lista, kan du lage deg mange gode salater. Også med fetaost om du liker det. Lykke til!


#3

Dixie Diner sa for siden:

Det kommer jo an på om du skal følge en spesiell lavkarbo-retning eller bare "generell lavkarbo". Lindberg feks, tillater jo ananas og annen frukt og lignende, men der teller man ikke karber. Ketolyse og lignende kosthold tillater helst ikke frukt i noen form, men gjerne litt bær.
Uansett; tacokrydder inneholder en del karbo men du kan lage det selv eller bruke mindre mengder. Ferdige kjøttfarseprodukter (kjøttkaker, kjøttboller, pølser osv) inneholder ofte rundt 6 gram karber per 100 gram og det kan fort bli ganske mye siden produktene har høy egenvekt. Samme med gulrøtter, men det er bedre å spise dem rå enn kokte. Mørk sjokolade inneholder mindre karbo enn lys, og jo mørkere du velger jo mindre karbo er det, men det er ofte sukker i dem så ikke spis for mye.
1 plate Freia Dark 86 % inneholder 19 karber, mens den samme platen med 70 % inneholder hele 34 gram.

Det er faktisk veldig liten forskjell i karboinnholdet på seterrømme og lettrømme, så jeg har pleid å velge lettrømme siden jeg synes den er best. I varmmat kan jeg godt bruke seterrømme eller CF.


#4

Fluke sa for siden:

Jeg tror jeg plutselig og ubevisst har havnet på lavkarbo da jeg har sluttet å like mel, poteter og ris, så jeg hiver meg på her med noen spørsmål:

Hvordan er det med oster? Jarlsberg f.eks?
Kan man steke med olje?
Salat?
Mais?
Rent kjøtt av alle slag?
Reker?
Fisk?

(Jeg prøvde å lese litt på lavkarbo.no, men ble ikke klokere av det.)


#5

Skilpadda sa for siden:

Mais er det en del karbohydrater i, men alle de andre tingene du nevner har veldig lite karbohydrater, Fluke. De fleste grønnsaker er helt OK, og kjøtt, fisk og skalldyr, ost og olje er lavkarbo.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Hvis du kan steke i smør eller kokosfett så er det det beste. Det tåler varme bedre. Jeg steker kun i meierismør (ikke margarin!) eller Cocosa. Vel, av og til olje men jeg prøver å helst bruke smør.


#7

Fluke sa for siden:

Takker Skilpadda og Iset. :) Nå liker jeg ikke mais veldig godt heller mer, så det gjør ikke noe å droppe det.

Hva gjør en lavkarboperson når hun befinner seg på Obs etter lang arbeidsdag og bare MÅ ha noe å trykke i trynet for å overleve ukeshandelen? :sparke: Det hender nemlig at vi havner i situasjoner der jeg vanligvis ville tatt meg en bolle/rundstykke/pannekake etc., men nå får jeg ikke ned noe av dette om det smeller, og jeg savner noe kjapp-mat som er lett tilgjengelig.


#8

Kanina sa for siden:

Da kjøper man seg en pose nøtter. F.eks. disse ferdigblandingene, "Småsulten" og sånt, kanskje?


#9

Dixie Diner sa for siden:

Da kjøper du kjøttpålegg og gafler innpå. Eller en fiskekake, eller grillet kylling. Mmmm.


#10

Acsa sa for siden:

En pakke løvtynt kjøttpålegg. Pastrami, krydderskinke e.l.


#11

Che sa for siden:

Kyllingvinger er vel også lov i lavkarboverden? det er godt det


#12

Slettet bruker sa for siden:

Hva mener du med lavkarbo? Skal du i ketose så er det flere ting her som må justeres. Men da må du også sette deg meget grundig inn i hva det handler om først. Skal du bare spise mer karbofornuftig så ser dette fint ut det.


#13

Fluke sa for siden:

Jeg kan svare for meg selv, selv om det kanskje var Trixie du spurte. :humre: Jeg har fått ødelagt smakssansen etter mandeloperasjonen min og liker ikke mel, poteter eller ris mer. Jeg liker faktisk ingenting med mel i, så alle blandingsprodukter utgår, og jeg spiser dermed bare rent kjøtt, fisk, egg, salat, ost og grønnsaker. For min del var det ikke planlagt, men jeg veier uhorvelig mye, så en kur er ikke feil -selv om den ikke var planlagt. Jeg vet ikke noe om ketose. :flau:


#14

gnuri sa for siden:

Ang. mais, så er minimais mye bedre enn vanslig mais sånn rent karbo-messig :nikker:


#15

Slettet bruker sa for siden:

Fluke - om du spiser så lite karbo at du er i ketose så skal du ha i deg et par kosttilskudd. Du får kjøpt ketostix på apoteket som du kan sjekke med. Mener de koster rundt femti kroner jeg. Maten din høres fin ut den. :nemlig:


#16

Fluke sa for siden:

Takk SF, da skal jeg kjøpe stix og så finne ut om jeg må ta kosttilskudd. Om jeg ikke er i ketose trenger jeg ikke kosttilskudd? Hadde jeg gjort dette med vilje hadde jeg selvfølgelig satt meg inn i det på forhånd altså. :sparke:


#17

Slettet bruker sa for siden:

Plukk opp en bok og les litt du. Det er ikke noen veldig big deal med ketose. Det bare fordrer å tenke litt nytt på enkelte ting. Også bør du ta noen blodprøver bare for å se at alt er vel. Og kose deg med maten.


#18

Fluke sa for siden:

Hm ... Jeg var hos lege i går og fortalte om kostholdet mitt, men der sa de ikkeno om blodprøver. Jeg spurte også direkte om det ikke var fare for mangelsykdommer, men hun mente at det ikke var det. Jeg får lese meg opp på det ja. :nikker:


#19

Divine sa for siden:

I følge det opplegget jeg følger, kan du spise alt det du nevner der, men ananas og mørk sjokolade bare i små mengder.


#20

Fantomann sa for siden:

Går fint å spise alt det der, bør ikke være for pirkete for da blir det vanskelig å gjennomføre dietten over tid. Ta en titt på south beach dietten som er en fleksibel variant av lavkarbodietten.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.