Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Halloweenbursdag

#1

Hannah sa for siden:

Eldste ble 7 år i august, men pga husbygging og kaotisk leilighet, så ble vi enige om å utsette bursdagsbesøk av klassen til etter at vi var flyttet inn i huset.

Nå flyttet vi inn denne helgen, og vi har begynnt å planlegge bursdag.
Guttungen har lyst på halloweenbursdag, og jeg tenker at det er et godt forslag. Har vi ventet siden august, så kan vi likegodt vente til Halloween tenker jeg. :nikker:

Eneste ulempen er mors sviktende fantasi. Jeg har aldri vært på Halloweenparty selv noen gang, og jeg har heller aldri vært opptatt av halloween. Dermed trenger jeg tips. Tips til alt.

Hva pynter jeg med, og hvordan?
Hva er ok kostyme? Kult men ikke for mye arbeid med?
Aktiviteter?
Hva serverer jeg? Hva slags mat er halloweenmat liksom?

Jeg vil gjerne se bilder også, om noen har. :)


#2

M&amp;M sa for siden:

Det første jeg tenkte på var gele i plastglass med edderkopp, flue eller lignende i?
Spagetti med konditorfarge er kanskje mulig? Sånn hjernemasse/mark-lignende...


#3

Tallulah sa for siden:

Hvis du søker på Halloween på www.marthastewart.com får du masse tips til dekorasjoner og mat. En typisk halloween-aktivitet i statene er "bobbing for apples". Da har man bind for øynene, også skal man plukke opp et eple med munnen som flyter i en balje med vann. Overflaten av vannet skal være dekket av epler.

Sønnen min har bursdag på nesten halloween, og våre fiskeposer skal i år være trick or treat-bøtter formet som gresskar. Nille har masse billig Halloween-stæsj.


#4

tinkadott sa for siden:

vi har hatt halloween fest en gang.
Laget gele i mange farger som vi delte opp/rotet sammen og hadde i skål. Blandet gelefisker og gelemakk (smågodt) i den. Supert!
Gresskar var obligatorisk pynt. :)


#5

allium sa for siden:

Dette har vi også planer om, så her må jeg følge med.

Så langt har jentungen kommet på at hun vil ha "blodsuppe" - altså tomatsuppe. I den skal vi ha øyne (halve egg) og fingre (pølsebiter med en mandel i den ene enden).


#6

Tuppen sa for siden:

Isbiter med farge har vært en stor hit her. Evt med små edderkopper frosset inni.
Man kan også servere saft i en stor bolle og legge en frossen hanskehand oppi.

I fjor hadde vi muffins som ble pyntet med edderkoppspinn (lagde mønster med melis), edderkopper og sånt.

Når det gjelder pynt, så har vi brukt en svart papirduk med Halloweenservietter på midten av bordet og drysset på Halloweenconfetti oppå. Vi har også pyntet med gummiedderkopper, flaggermus og sånt.

Kommer ikke på mer nå, men kan se på bildene fra i fjor senere for å se om jeg har glemt noe.


#7

Hannah sa for siden:

Tusen takk for tips og inspirasjon.

Har sett på bilder på nett nå, og jo eklere ting var, jo kulere syns guttungen det var. :knegg: Jeg tror nok vi får begrense oss litt.

Jeg tar gjerne imot flere ideer. :)


#8

Intrigue sa for siden:

Ha svarte plastsekker som duk på bordet, noen edderkopper osv hengende fra taket. Vi hadde halloween fest flere år på rad men opplevde at en del foreldre ikke likte det.
Syntes selv det var veldig gøy.

Du kan lage spøkelseskaker, som hvitekakemenn med glasur, servere blod drikke. Lager du vanlig muffins er det jo bare å pynte med noe ekkelt.


#9

gnuri sa for siden:

De har en Halloweenbrus på Rema for tiden som er mørk lilla. Slik hadde vi i en stor bolle og serverte den som heksebrygg i Gnuri sin bursdag i fjor.
Jeg laget edderkoppmuffins (blå konditorfarge i melisglasuren, nonstop som øyne og lakrissnører som ben)
Laget en sjokoladekake som jeg skar ut så den skulle se ut som en flaggermus. (Dessverre var ikke evnene like bra som påfunnet, så alle trodde det var en sommerfugl :knegg: )


#10

Go\jenta sa for siden:

Vi hadde nylig Halloweenbursdag for 7-åringen. Vi kjøpte engangskopper\tallerkner\godteposer\duker\ godter i Halloweentema fra Nille. Mye edderkopp-pynt, og Halloweenbøtter pynter opp. Spindelvev får man også kjøpt. Vi laget også et par store bilder i silke og sort papp, slik at det ble silhuetter av spøkelsesslott når dagslyset kom gjennom vinduene.

Vi hadde en lek alle synes var kjempemorsom: Mannen blandet sammen ekle ting (mat) i en kasse, og en og en stakk hånda nedi for å finne en nøkkel. Den som fant nøkkelen fikk godtepose.

Ellers hadde vi stoppdans,- noe alle barna likte godt.

Kaken ble pyntet med spøkelse,- muffinsene ble pyntet som edderkopper, sprengte øyne og ekle insekter.

Et annet tips: Skjære pizzaene i hodeskalleformer.
Lage "pølsefingre" ved å skjære til pølsene, og feste paprikanegler på tuppen, deretter feste fingrene med tannstikkere på en melon.


#11

Ru sa for siden:

De har masse halloween-stæsj på Nille og Europris og lekebutikkene. :nikker:
Poden har bursdag dagen før Halloween, så her er vi vant til "skummel-bursdag"! :knegg:


#12

Anne C sa for siden:

Vi skal ha halloweentema på familiebursdagen til eldstemann. Dvs at all pynt mm skal gå i halloween, unger kan sikkert kle seg ut. Jeg har tittet litt på nærmeste senter i dag og det var jo helt utplukket allerede! Må nok dra andre steder og for å finne noe mer fint.


#13

Turban Smukk sa for siden:

Pølsefingre med paprikanegler og ketchupblod er fint! :) Spaghetti ved siden av gjør seg.

Jeg arrangerte halloweenselskap for datteren min før det ble så vanlig her og før gresskar var så vanlig i butikkene (=urtiden, jeg vet. :knegg:) Jeg kjøpte rett og slett noen gule paprikaer og skar ut halloween-ansikter i dem, puttet telys i og satte én ved hver kuvert. Det ble ganske effektfullt.


#14

Anne C sa for siden:

Nå har jeg og "snartbursdagsgutten" sittet og tegnet og printet ut pynt til bursdagen. Han har fargelagt noen halloweenbilder og så har jeg laminert de. I tillegg har jeg skrevet ut noen måner, skjelett, flaggermus, spøkelser mm som også er laminert. Dette skal vi henge på veggene rundt om for å gjøre det litt mer spennende. Og så føler han forhåpentligvis at han er med på dette han og. Det blir selvføgelig digitalscrappede invitasjoner i samme tema.


#15

Elisabet sa for siden:

Bare husk å send ut invitasjoner i veldig god tid. Kan være at noen andre i klassen også planlegger halloweenfest? Jeg har nemlig ei jente som har bursdag den dagen, og i år nekter hun og feire bursdagen akkurat den dagen med barneselskap, for hun skal jo gå halloween må skjønne. :knegg: Her duger det ikke med bare fest. Vi opplevde i fjor at en del ikke kom pga. andre planer den dagen. Det merket vi veldig stor forskjell på fra barnehagen til skolen.


#16

Vito sa for siden:

Så lurt å la han ta del i tillagingen på den måten!


#17

Tuppen sa for siden:

Et år lagde jeg kjeks. Jeg skar ut drøssvis av flaggermus, edderkopper og spøkelser - for hand. :gal:

Det viste seg imidlertid at ingen av ungene mine likte dem, så vi endte opp med å kaste mesteparten. :sur:


#18

Anne C sa for siden:

Jeg skal lage spidlevevsjokoladekake og hjernemuffins.
(Vi skal ikke ha barnebursdag, den er gjort unna, men dette er til familie/vennerbursdagen)


#19

skyfri sa for siden:

Har du bilde av det? Vil gjerne se. :)


#20

Go\jenta sa for siden:

Det ble dessverre litt ødelagt under den siste festen. Jeg skal se om jeg finner boka der vi hentet ideen.:)


#21

Trulte sa for siden:

Så stilig da! Jenta vår kommer 2. november så da kan det jo bli halloween tema her og da! Med tid og stunder. Takk for ideen ;)


#22

C3PO sa for siden:

Vi skal ha Halloween-fest i år, og sønnen min har forlangt piñata. Ikke vet jeg hvordan han har hørt om slikt, men jeg har nå googlet, og skal prøve meg på gresskarpiñata. En venninne har tipset meg om å fortelle skumle historier. Ellers regner jeg med å bake svart kattkake, og spindelvevcupcakes, og karamellepler. Man finner en del inspirasjon på www.bettycrocker.com. Jeg er vokst opp med Halloween, men jeg kommer ikke til å ha epler i balje til å dukke etter. Det blir mye søl. Jeg synes å huske at en amerikansk venninne hente eplene fra en tråd, og gjestene måtte fange dem.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.