Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fjerne dato fra bildene

#1

Amelie sa for siden:

Jeg får det bare ikke til! :gal:

Har allerede overført fra kameraet til Macen, og tenkte å lage fotobok/fremkalle bilder ikveld - men det er uaktuelt å fremkalle bilder med datoen på! Noen som vet hvordan man fjerner det? Må jeg overføre bildene på nytt til Macen (har ikke slettet dem fra kameraet) - eller kan det gjøres i ettertid? Jeg har jo iPhoto, det går sikkert an å dimme vekk på et vis. Har forsøkt det også (kanskje noen kan forklare meg det?).

Kameraet er et Canon Powershot SX 200IS.
Er det for sent å fjerne datoen når bildene er tatt og overført til PCn?


#2

Elise sa for siden:

Ja, det er nok for sent. Det jeg ville gjort var å beskjære bildene, de aller fleste kan man beskjære litt uten at det gjør noe (som oftest blir det gjerne bedre om man tar vekk alt det unødige rundt motivet). ("crop" i engelske bildebehandlingsprogrammer.)


#3

Amelie sa for siden:

Takk for svar, Elise. Noen av bildene kan jeg beskjære uten at det gjør noe, men ikke alle. Har noen favoritter der datoen ødelegger veldig.

Men mener du at det er for sent å fjerne datoen på de bildene som er tatt, og ikke er overført pcen også? :blånn: Du har ikke akkurat det kameraet, vel?
Har iallefall endelig fått slått datoen av for bilder som skal tas fremover. :)


#4

Elise sa for siden:

Jeg skal ikke si det sikkert, men jeg mener det er for sent, ja. Jeg har aldri hatt på dato på kameraene mine, så jeg har jo ikke prøvd, da.


#5

sindrome sa for siden:

Det er nok for sent å fjerne datoen på bilder som ligger på minnekortet på kameraet. Det skjer ikke noe med bildene når du overfører dem til pc'en. Du bare skifter lagringssted, fra minnekort på kamera til harddisk på pc. Slå av datovisning på kameraet ditt så slipper du dette i framtiden :nikker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.