Jeg prøver å spise litt mer sunt, inspirert av Fedon-filosofien.
Han sier at frokostblandinger ikke må ha tilsatt sukker.
Jeg har i det siste spist Quakers Havregrøt i porsjonpakninger, baked apple.
Jeg synes de er veldig gode, og tror ikke jeg kommer til å like ren havregrøt. Quakers inneholder 82.4% havregryn, sukker (ikke spesifisert hvor mye), 4% tørkede eplebiter, salt og kanel.
MÅ du bruke sukker da? Kan du ikke bruke kunstig søtning? Da kan du jo ha oppi akkurat så mye du vil.
Jeg bruker å lage havregrøt av vann, store havregryn og gresskarfrø, som jeg søter med Splenda. Det smaker helt greit. Spiser den med ekstra lett melk på.
Ingredienser skal vel stå i fallende rekkefølge, slik at det nok er mer sukker enn eple i grøten din. Tror ikke jeg ville kalt den sunn. Hvis du gidder å lage din egen grøt er det jo lettere å regulere søtningsmengden - og hvem vet, kanskje du synes det er godt med bare eple og kanel også?
Det der hørtes ikke spes. bra ut hvis man ser det fra et karbosynspunkt.
Du kan spise deg god og mett på havregrøt om du lager den selv.
Hvor mange gram er det i hver porsjon da? Det er vel ikke så mye som 100g?
Det jeg mener med om du må ha sukker, er at når du lager grøten selv kan du skippe sukker helt, og bruke et kalorivennlig søtstoff i stedet.
Den ferdige grøten er nok søtet slik at man skal slippe å søte den etterpå.
Men om man tenker kalorier, er det jo helt brukbart kaloriinnhold for en frokost i to sånne, da. Om du blir mett og ikke føler behov for å småspise etterpå, vel og merke. Jeg spiser den innimellom, en porsjon til frokost, og så et mellommåltid i 10-tia. Det syns jeg er helt ok.
Havre Quick & Easy Næringsinnhold pr. 100 g
Baked Apple
Multi Fruit
Energi
1515 kJ/359 kcal
1515 kJ/358 kcal
Protein
8,0 g
8,0 g
Karbohydrat
67,0 g
68,0 g
(herav sukkerarter)
19,5 g
24,0 g
Fett
6,5 g
6,0 g
(herav mettede fettsyrer)
1,1 g
1,1 g
Kostfiber
7,5 g
7,0 g
(herav vannopløselige)
2,5 g
3,0 g
Natrium
0,3 g
0,3 g
Veldig høyt karboinnhold. :nemlig:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.