Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mat man kan spise så mye man vil av?

#1

Gremli Skremli sa for siden:

Ja, jeg vet at man skal drikke masse vann og sånn. Men jeg blir så sabla SULTEN. Om jeg virkelig skal kutte ut/kutte ned på ris, poteter og pasta, hva kan jeg erstatte det med som metter like mye? Og hva kan jeg spise som snacks mellom måltidene? Nå tenker jeg ikke på noen bittesmå nøtter, men noe jeg kan spise store biter av.
Jeg er glad i gulerøtter, tomater, brokkol, blomkål og kålrabi, det er ja-mat, ikke sant? Finnes det noen liste noe sted?


#2

Polyanna sa for siden:

Grønnsaker der fullstendig ubegrenset, tror jeg. Veldig, veldig lite kalorier, veldig mye fiber og antioksidanter og hva-har-du.

Magre proteiner metter også bra. Kyllingfilet og sånt.


#3

Skilpadda sa for siden:

Alle de grønnsakene du nevner er sunne og kalorifattige. :jupp: Det jeg synes metter mest, er proteinrik mat (jeg orker ikke bare rå grønnsaker når jeg er sulten på ordentlig), og da kommer det jo an på hva du liker. Cottage cheese er en av de få tingene som har mye proteiner og lite fett, men det er ikke alle som liker det. Andre typer ost er stort sett ganske fete. Et skikkelig grovt knekkebrød (eller klibrød) med f.eks. mye magert kjøttpålegg eller fiskekake eller omelett på er et fint mellommåltid som metter bra, og så kan du fylle på med store mengder av alle de grønnsakene du nevner. (Skal man være veldig nøye, så er det mer kalorier i gulrøtter enn i alt det andre, men spiser du bare et par av dem, er det ikke så farlig.)

Du tenkte også på erstatning til middag, ja? Stekte grønnsaker synes jeg ofte metter mer enn kokte/rå, og så blir det størrre variasjon da. Bønner og linser og sånt er mer mettende enn ris og poteter, og metter lengre fordi det er mer proteiner i.


#4

DM sa for siden:

Proteiner og fett metter.


#5

Gremli Skremli sa for siden:

Bønner og linser, altså. Takk, Skilpadda. :) Cottage Cheese liker jeg ikke. Jeg spiser kun grovt knekkebrød og noe rugbrød når jeg får tak i noe dansk som ikke smaker papp, og som pålegg har jeg stort sett makrell i tomat, leverpostei eller kaviar, i blant Brie eller Camembert. Det er dette jeg pleier å ha som mellommåltid.


#6

Bokormen sa for siden:

Jeg synes blomkålmos er knallgodt til både fisk, kjøtt og kylling. :nam: Vi koker blomkålbuketter til de blir møre og kjører de med stavmikser sammen med krydderost, for eksempel.


#7

Floksa sa for siden:

Stekte grønnsaker, gjerne godt krydret synes jeg i allefall er kjempe god, også metter det godt.


#8

mkj sa for siden:

Hvis du er glad i rå grønnsaker så er jo det supert, men du skal jo ikke spise BARE det. Men det er suverent å fylle opp tallerkenen med, sånn at du blir skikkelig mett, mye bedre å pøse på med det og så spise normal porsjon med fisk og kjøtt og muligens litt ris/pasta/poteter/brød.

Men sikkert greit å variere også, koke, steke, mose så du ikke blir drittlei.

Paprika nevnte du ikke, det kan du sikkert også spise en del av.


#9

Gremli Skremli sa for siden:

Ja, paprika elsker jeg. :) Jeg liker rå og stekte grønnsaker, kokte er jeg ikke så begeistra for. Opplever dessverre at jeg ikke blir så mett av grønnsaker, men jeg skal prøve bønner og linser.


#10

mkj sa for siden:

bønner og linser er jo veldig bra, men er ikke i kategorien spis så mye du vil, men det er jo helt suverent å bytte ut ris/poteter osv med linser og bønner.


#11

scilla sa for siden:

Jeg synes quinoa er godt og mettende som "erstatning" for ris/pasta/poteter. Den er også fiberrik og inneholder mineraler og andre SunneTing.
Brukes til middag, men er også godt å ha i grøt/lapper/brøddeig osv.


#12

Acsa sa for siden:

scilla, hvor kjøper du quinoa? Tilberedelsestips?


#13

scilla sa for siden:

Har sett det både på Meny(fra gogreen-serien) og Ultra.
Jeg bruker dem til mye rart, bare å bruke fantasien og prøve seg frem med smaker du liker. De må kokes først - bruksanvisning står på pakken.

  • Stekes sammen med forskjellige grønnsaker og/eller krydder/urter du liker. Litt couscous-aktig. Her kan du variere nesten i det uendelige. Middelhavsinspirert, indiske krydder, nøtter, osv. osv.
  • Ha oppi en slump i brøddeigen
  • Lage lapper med quinoa i røren. Barna elsker det med bær til.
  • Jeg synes det smaker godt naturell også istedet for ris.
  • Det er godt å blande inn i havregrøt
  • Du kan smuldre det oppi frokostblandingen
    Jeg pleier å koke opp hele pakken og oppbevarer resten i tett boks i kjøleskapet. Da er det lett tilgjengelig og det holder seg helt fint noen dager.
    Lykke til!

#14

Gremli Skremli sa for siden:

Jepp, jeg spør egentlig etter begge deler, både ting man kan fråtse i og ting man erstatte poteter osv. med.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.