Jeg forsøkte meg nettopp på å sende en e-post til Nidar der jeg foreslo at de byttet ut julemarsipanen i oktober med "høstmarsipan" og lot julemarsipanen vente til desember. Det resulterte i et "automatisk generert" svar hvor det ble påpekt at det var nødvendig for lønnsomheten deres at de begynte med julemarsipanposene sine allerede i okotber. Høstmarsipanforslaget ble ikke en gang nevn. Jeg er en stor fan av både jule- og påskemarsipan, men gidder av prinsipp ikke å kjøpe dette før den aktuelle høytiden nærmer seg. Så, spørsmålet er, hvordan får man videreførmidlet forslaget til De Som Faktisk Bestemmer, uten at det skytes ned av en uinteressert kundebehandler som jobber med "forbrukerkontakt"?
Det koster vel ganske mye å måtte lage opp ny emballasje til høstmarsipan og jeg skjønner at de ikke gidder å gjøre det for bare et par måneder? Jeg vet ikke jeg. Jeg er jo juleoholiker og synes det er helt greit at marsipanen kommer nå, så får jeg tyvstartet litt på verdens beste høytid. :glis: Men jeg er jo sikkert i en særstilling i og med at ordet "lei av julen" ikke finnes i mitt hode.
Jeg skrev dette nå, og passet på å ikke skrive hvilket produkt som det handlet om, eller ordet julemarsipan, så får vi se om jeg også får standardsvaret:
Jeg har foreslått "Høstmarsipan" (med idé om høstfarget emballasje) for mange år siden. (da pr. brev) Fikk ca samme svar da også - men jeg fikk med noen stratos om ikke annet.
Esme: selvfølgelig. Det er det jeg burde ha gjort, ikke nevnt julemarsipanen i det hele tatt. Så får vi se om denne henvendelsen ikke havner i samme postkasse som julemarsipanklagene. :jupp: Burde flere sende inn tilsvarende henvendelser?
Tidlig med julemarsipan i oktober, men i grunnen gir jeg bæng. :D
Jeg kjøper til jul, og irriterer meg ikke så mye om den kommer i oktober. Som mkj skriver, marsipan er marsipan og man trenger jo ikke kjøpe før det nærmer seg jul.
Å endre til høstmarsipan ser jeg egentlig på som litt unødvendig. :sparke:
Mye kommer jo i oktober, som er relatert til jul. Helt ok for meg, for jeg elsker julebrus, og marsipan for den sagt skyld, men særlig sunt er det jo ikke.
Jeg elsker julemarsipan, men blir direkte lei meg av å se den i butikken alt nå. Boikotter til slutten av november. Men jeg vil jo også ha fersk marsipan, såp det er skikkelig urettferdig.
Produserer de bare marsipanen nå? Er den ikke fersk når desember kommer?
Selv om de går tom, så lager de vel ny marsipan frem til jul? Eller har jeg misforstått noe nå?
Er jo ganske lang holdbarhet på marsipan og jeg ser ikke for meg at marsipanen er tørr, eller gammel når jula kommer, selv om den produserers nå.
Men jeg har opplevd å spise lite fersk, og tørr marsipan i januar/februar.
M! K! J! Nå fortjener du en fiskedask! Marsipan er marsipan?!! Ut av tråden med seg, det er fint å være pragmatisk, men ikke når det gjelder marsipan. :snurt:
Jeg synes det høres seriøst lite lønnsomt ut å lage opp ny emballasje bare for et par måneder, for så å måtte selge ut all høstmarsipanen til halv pris fordi julemarsipanen overtar? Jeg skjønner veldig godt at de ikke vurderer det engang. Jeg synes det høres tullete ut. :sparke:
Nå er spørsmålet om noen fra Nidar begynner å google og oppdager at det er en liten kampanje på gang. De må jo undre seg over alle høstmarsipanforslagene som ramler inn. :knegg: Jeg syns flere burde skrive til dem! :jupp:
Neida, de må bare foreta beregninger av hvor mye høstmarsipan som kommer til å selge, for så å la julemarsipanen overta markedet. Så slipper de "marsipan til halv pris" problemstillingen, fordi den ferske marsipanen kan pakkes i ny emballasje, fremfor å måtte pakkes i gammel emballasje.
Jepp. Jeg synes Iset også kan skrive i solidaritet, for å vise at de som liker marsipan greier å overse forskjeller i holdninger til emballasje og innpakking. At marsipanvenner holder sammen rett og slett.
Jeg forstår faktisk Nidar litt, for det koster mye å sette opp en ny produksjonslinje, og for å få lønnsomhet i produksjonen må man enten få opp produksjonsvolumet (sånn at de faste kostnadene kan deles på flere enheter) eller sette opp prisen (som igjen vil redusere salgsvolumet). Å produsere høstmarsipan vil medføre endringer i produksjonslinjen, som vil medføre ekstra faste utgifter. Det eneste alternativet jeg ser er å produsere nøyaktig den samme marsipanen, seende nøyaktig lik ut som julemarsipanen, men endre på emballasjen, for da vil man redusere noen av de faste kostnadene.
Var jeg for saklig nå, sånn at Esme hiver meg ut av tråden?
Veldig nære ja. Litt mer entusiasme kan du ta med i neste innlegg.
Jeg tror de øker det totale salget av marsipan jeg da, det kan da umulig bare være meg som kjøper alle m&m-sortene i USA bare fordi de har skiftet fra halloweenfarger til thanksgiving?
Ja og hva er da vitsen? Disse utrolig vanskelige og pirkete menneskene i denne tråden (:knegg:) kan jo ikke spise juletrær og rosa hjerter i oktober, må vite. Samme hvor brun og gul emballasjen er.
Var på besøk hos Nidar i fjor (i regi av bedriftsidrettslaget :-), og der kom det noen spørsmål om marsipan, som ble besvart omtrent som over.
Siden marsipan stort sett blir solgt til jul og påske, koster det for mye å ha de aktuelle maskinene i kontinuerlig drift, så all julemarsipanen blir produsert i løpet av en kort periode (september?).
Hvis du er opptatt av at marsipanen skal være fersk, er det altså nå du bør spise den. Og med mindre noen klarer å overbevise Nidar og Freia om at det er et stort uutnyttet marked for "høstmarsipan", kan jeg ikke tenke meg at det blir noe av. Det er penga som styrer, som vanlig...
Kan de ikke bare trykke opp en drøss med klistremerker hvor det står "før" på. De kan klistres på pakkene med marsipan, og vips; førjulsmarsipan! :værsågod:
Jeg synes det er greit at det er pengene som styrer, jeg er ikke sosialist.
Men det lønner jo seg i USA og jeg makter ikke tanken på at vi i Norge skal være så mye mer fornuftige (Iset er et dårlig eksempel når det gjelder marsipanpragmatisme) enn amerikanere. Hvorfor kan ikke vi gledes av unødvendig emballasje og andre farger og former og dermed kjøpe mer godter enn hva vi trenger? Er det ikke på tide å rydde Gerhardsen-ungdomstakter som dette ut av landet og slenge oss på forbrukerbølgen for alvor?
Men vi er vel på vei, eller? Jeg mener: Bare tanken på å spise julemarsipanen nå, og ikke vente til Sølvguttene har sunget jula inn, er jo nesten, litt, eh, kinky? :)
AHA! Men da har jeg løsningen: de lager både jule- og høst-marsipanen samtidig. Fra før av har de jo mange forskjellige former i julemarsipanen. Noen av formene kan likegjerne brukes til høst-marsipan, f.eks. kuler og stenger. De har jo også mange forskjellige embalasjer fra før av. Så kan de begrense litt på forskjellige former til jul (bare griser? Det er jo de som er best), og legge til èn form til høst (blader), og voila! :værsågod:
..og dessuten: hvis de bare beregner å selge høstmarsipan i oktober og litt av november, kan de jo bare gå over til julemarsipanen da, hvis lageret av høstmarsipan går tomt, så trenger de ikke selge høstmarsipan til halv pris. Og da har vi jo uansett vunnet oss litt tid uten julemarsipan i oktober.
:knegg:
Et poeng. Men jeg synes, merkelig nok, at hele greia blir for søtt. Enda jeg elsker søtt?! :undrer: Men det går an med slike tynne griser med sjokolade på. ;)
Jeg er vel en av de som godt forstår at Nidar ikke ønsker å ta utgiften med å lage annen marsipan med annen embalasje på høsten bare fordi folk ikke liker å spise juletrær og kjøpe noe det står jul på i oktober.
Selv om de har klart å få det til å lønne seg å skifte embalasje for kortere tidsrom i USA så tror jeg det vil lønne seg i lille Norge.
Jeg elsker julemarsipan og gleder meg til den dukker opp i oktober hvert år. Den minner meg da også på at det er på tide å sette igang med julegavelaging og fylling av fryseren av diverse ting som tar såpass tid å lage at jeg ikke rekker å gjøre alt på én gang. Så for oss som faktisk starter juleforberedelser i oktober er marsipanen en ekstra belønning. :)
Men så vet jeg at ikke alle er som meg - men det ville ikke gjort susen med høstmarsipan altså!
Vel, om det ikke hadde stått noe annet enn Marsipan på, så ville vi jo, som ved alle andre matvarer og godterier, sett på datoen, og ikke merket så mye til om det var ferskt eller ikke.
Jeg har som sagt ikke opplevd å spise tørr marsipan i desember. Det er jo rimelig lang holdbarhet på marsipan og godterier generelt.
Så for å slippe slike kommentarer som Nidar nå gjør, så synes jeg de kan endre navnet, slik at det kun blir helårsmarsipan. :D
(I dag skal jeg kjøpe marsipan, for å se når datoen går ut. :D )
Hadde Nidar trodd det lønte seg å lage høstmarsipan, så hadde de nok gjort det tenker jeg...
Hvis introdusering av høstmarsipan medfører økte priser, ev mer kasting av produkter som går ut på dato, så er det jo dårlig forsalg.
Synes det er viktig at Nidar får til å lage tradisjonell marsipan i Norge med lønnsomhet, hvis ikke sitter vi med skjegget i postkassa med BARE importerte høst og julemarsipan snart :mad:
Og hvis noen lurte, man trenger ikke å kjøpe dem i oktober.... Man kan overse dem, slik man gjør med andre produkter i kiosken man ikke skal ha, som f.eks røyk, snus og pornoblader (inkl juleporno) (for min del).
Det er litt morsomt at det blir oppstyr hvert år (snakker generelt nå og ikke om denne tråden) når marsipanen er i hyllene første uka i oktober, når den har kommet på samme tid i 25 (tjuefem!) år. :knegg:
Dere som ikke vil spise julemarsipan i oktober eller november, snu dere vekk fra marsipanen i butikkene og gå en annen vei, verre er det ikke. Vi som ikke er så kresne på det kan kjøpe det. Problem solved. :)
Hvis Nidar skal få min sympati til å handle tradisjonell marsipan, burde de gjøre mer for å gjøre seg fortjent til den. Det meste av annen marsipan er bedre enn Nidar sin. Og hvordan har det seg at Freja lager marsipan hvert år, enda de har en mye mindre markedsandel?
:snurt: Jeg syns det er alt for mange som er uenige med meg her. Men rødprikker blir litt vel julete for min del og grønne blir for sommerlig. Vi mangler noen høstprikker. :nemlig:
Jupp, de lager julemarsipan om sommeren og påskemarsipan i jula!
For jeg har hatt verdens beste sommer- og julejobb på Nidar og smakt den "rykende" fersk! :riktig:
Jeg kjøper ikke julemarsipan, julebrus, pepperkaker og annet julesnacks før i slutten av november, men ungene ser det i butikken og maser hull i hue på mor...
Hvordan i ALLE DAGER klarte du å ha julemarsipan liggende til sommeren? :sjokk: Her hadde de forsvunnet lenge før påskemarsipanen kom i hus, i allefall!
Jeg er av dem som nekter å spise julemarsipan og drikek julebrus før det enten heter desember, eller vi har kommet til første adventshelga. Og det eneste jeg er litt småsur for, er at da ER marsipanen tørr, og derfor er jeg ikke glad i julemarsipan, selv om jeg generelt liker marsipan. Sikkert min egen feil. Den er kanskje bedre nå. Men jeg har for vane å finne frem julebrud og julemusikk og julemarsipan samtidig, og det er ikke i oktober... Den som "maser hull i hodet" er min mann, som slett ikke er helt vant til slike "regler", og veldig glad i julemarsipan...
Den hadde gjemt seg i skapet og kom frem under en storopprydding!
Jeg tror aldri mannen får julemarsipan på kaken sin i juli igjen. Julimarsipan - det er jo veldig likt.
I følge Nidar lager de julemarsipan fra sommeren og frem til november. Noen typer kommer ikke før i november heller, det er bare et begrenset utvalg nå i oktober. Så det skulle være muligheter for å få fersk marsipan til jul,,,,
De presenterer dem i alle fall ikke i butikken før november, men jeg trodde de laga alt samtidig, når de først holdte på med sånne ting? Sånn i forhold til svar gitt tidligere i tråden, så stemmer det...
Uansett, jeg SKJØNNER hvorfor de gjør det sånn, jeg er bare litt sånn "regelbundet". Jeg spiser ikke softis før 1. mai heller, fordi vi i min barndom hadde en tradisjon som morfar innførte da hans barn var små, softis 1. mai. For en arbeidermann (med 9 unger) var det et sterkt poeng i å feire 1. mai med noe så spesielt som en softis, nå er ikke softisen like spesiell lenger, men 1. mai-tradisjonen har jeg. Og altså 1. desember/1. adventhelga greier for juleting. Selv om deler av meg har veldig LYST på julebrus (og julemrsipan forsåvidt) nå...
Helt alvorlig betalt; jeg liker best marsipanpølser og kolibripølser eller hva pokker det heter.
De lager de både til jul og til påske, eneste forskjellene er emballasjen.
Det koster dem neppe mer enn 2,50 å blande juleemballasjen (rød) og påskeemballasjen (gul) til en oransje variant de kan selge høstmarsipanen sin i.
Altså, Nidar sin marsipan skal komme til jul og påske. Høstmarsipan blir jo bare tull!
Helårsmarsipan og for den saks skyld, da er det jo plutselig ikke noe spesiellt når marsipanen kommer lengre.
Og det å produsere opp julevarer som skal selges en liten måned, det skjønner jeg er dårlig butikk. Så fort vi tipper over i januar må jo julevarene selges på halv-pris, for da er de jo plutselig helt ute av sesong.
Vil tippe Nidar får så mange henvendelser ang. julemarsipan i oktober at de neppe gidder å lese mailene nøye. Men samtidig er det såpass mange som kjøper marsipan i oktober at det lønner seg for de å sende det ut da selv om de møter litt motstand.
Veronal, det var ikke helt uventet. :knegg: Det jeg skulle ønske de faktisk gjorde var å foreta en markedsundersøkelse for å se om det finnes et reelt marked for dette.
Jo mer jeg tenker på det, jo mer undrer jeg meg over argumentasjonen til Nidar. "De må selge julemarsipan i tre måneder for at det skal være lønnsomt". Alternativet er jo at de "vil selge marsipan så lenge som mulig for å tjene penger". Hvilket jo ville vært et helt greit argument egentlig. Om det er oktober-julemarsipan forbrukerne vil ha, så hvorfor ikke tjene på det. Særlig når man ser hvor liten andel av markedet Freja ser ut til å ha. Hvorfor selger Freja julemarsipan, hvis det ikke kan være lønnsomt? Bare for å opprettholde sitt gode navn og rykte?
Å først produsere, emballere, lagre, distribuere og hylleplassere, ha salg på og destruere, en høstmarsipan i 2 måneder, og så samme kjør med en julemarsipan i 1 måned... :tullerdu:
Med mindre dere er villige til å betale sånn tre ganger så mye for marsipanen deres som det dere gjør nå, så neppe. :hehehe:
Hvis dere ikke liker julemarsipan i oktober så LA VÆRE Å KJØPE DEN. Det kan da ikke være så vanskelig. Den reklameres ikke for, og med mindre man tråler godishyllene støtt og stadig så ser man den vel knapt? Hva er problemet?
Nå ble jeg også litt interessert i den julebruden til Malama. Er det hun som står for nødvendig juleservice der i huset, mon tro?
Veronal, de var flotte! ;hyper: Sånne tror jeg vi må prøve å få laget selv, ja. Skal ha Heikojentene her på døgnbesøk den 31., og å stappe alle ungene fulle av marsipan må jo være det lureste å gjøre da. :jupp:
Jeg har vært på bedriftsbesøk på Nidar to ganger, da jeg var student i Trondheim. Tror ikke det var så veldig vanskelig å få innpass. Så et FP-treff på Freia i Oslo burde jo være mulig å få til for oss østlendinger, og så får trønderene smiske med Nidar.
Åja DEN ja. Hadde helt glemt den ut. Den heter i det minste Julemarsipan og ikke Jule Marsipan. :knegg: Men Nidar sin er bedre. Anthon Berg sin er bestest.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.