Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Helsereformen i USA

#1

Mex sa for siden:

Er det noen velinformerte FP'er som kan opplyse meg litt om hva denne går ut på?


#2

Alfa sa for siden:

Hovudpoenget er vel at staten skal sikre alle innbyggarar ei helseforsikring. At ein dermed skal sleppe situasjonen som no kan oppstå med at sjuke og/eller døyande ikkje får hjelp om dei ikkje har privat helseforsikring eller kan betale for seg på anna vis.

Dette meiner forsikringsbransjen vil regulere deira inntjeningsmoglegheiter, og republikanerane meiner det er for dyrt i tillegg til at dei støttar opp under forsikringsbransjen sin rett til fri konkurranse.



#4

Mex sa for siden:

Tusen takk for svar. Da ble jeg litt klokere. :)


#5

Sitron sa for siden:

Det er på høy tid dette blir innført. Medicaid og Medicare er ikke for alle.


#6

Mex sa for siden:

Ja, jeg syns det er helt horribelt at et industriland ikke har et helsevesen som er der for alle. At man er sikret hjelp om noe skulle skje.
Jeg så et program for tven (? tror jeg) for en god stund siden og husker ikke alle detaljene. Men det jeg husker var at et normalt par skulle leve på minstelønn en mnd eller så. De skulle bo i et fattig område, dårlig hus og ha en dårlig jobb med dårlig betalt. Mannen tror jeg jobbet på en byggeplass eller noe, ihvertfall så skadet han hånden sin. Da kunne han ikke jobben, ikke fikk han da lønn og fikk i tillegg en skyhøy regning for legetime. Fruen fikk en uvi og dermed en ny legeregning pluss medisiner.. Det gikk altså ikke lange studen før utgiftene deres var mye høyere enn inntektene.. og de hadde jo ingen muligheter for å hente seg inn igjen. Dette var jo bare et eksperiment, men sånn er realiteten for altfor mange amerikanere..
Og likevel er det mange som mener at de ikke trenge noen helsereform? Det er helt uforståelig for meg..


#7

Stompa sa for siden:

Det som overrasker mange mest er vel at taperne i dagens system ikke er de aller fattigste, for de oppfyller gjerne kriteriene for Medicare/Medicaid. De som sliter mest er gjerne familier som lever på minstelønn, deriblant også enslige forsørgere, men også familier med to lave inntekter.

Ellers er det ganske paradoksalt at USA er et av de vestlige landene som bruker mest penger på helse samtidig som de er av de landene som klarer å behandle færrest.


#8

Milfrid sa for siden:

Det stemmer. Og folk har gjerne råd til forsikring, men den er så dårlig at de ikke har råd til egenandlene de må betale. Så da blir forsikringen som å kaste penger ut av vinduet :rolleyes:

Vi har beholdt vår forsirking gjennom folketrygden mens vi bor her, og i forbindelse med at jeg var på ER mailet jeg litt fram og tilbake med kontaktpersonen vår her borte i USA. Som kunne fortelle at vi var meget heldige som hadde vår norske forsikring. Selv hadde hun en forsikring som krevde at hun betalte 5000 dollar i egenandeler før forsikringen dekket noe.

Vi vet ikke hvor godt vi har det i Norge.

Men folk som er livstruende syke får hjelp her, forsikring eller ikke. Sykehusene har plikt til å hjelpe til man er stabil as in kan ta vare på seg selv - uten at man får regning for det (hvis man ikke har forsikring). Det var nettopp en stor sak om det i avisen, nemlig. En Illigal imigrant som hadde havnet i en ulykke, og havnet med store hodeskader på sykehuset. Hvor han ble værende på sykehusets regning i flere uker fordi han ikke ble frisk nok til å sendes ut, og ikke hadde noen forsikring eller noen som kunne betale for ham. Sykehuset løste det problemet med å fly ham tilbake til hjemlandet og dumpe ham der :rolleyes:

At forsikringsseskapene er skeptiske til reformen er vel ingen bombe, de ser jo tapte inntekter :rolleyes:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.