Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Selskap 75 års dag. Hva serverer man?

#1

GinaK sa for siden:

Sambo til mamma fyller 75 år i mai og vi "barna" planlegger overraskelsesparty.
Vi skal sette oss ned sammen neste uke og planlegge alt.

Vet ikke hva de andre mener ennå men jeg har søkt litt på nett om jeg finner noen sider som har oppskrifter for storhusholdning eller oppskrifter til mange. Finner ingenting.
Vi blir et sted mellom 30 og 40 så jeg kunne ønske jeg kunne ha en konkret oppskrift å gå etter.

Lurer litt på å foreslå enten

  • biff stroganoff med ris, salat og baguetter til eller
  • en eller annen kyllinggryte med sopp og paprika (?) og masse fløte og samme tilbehør.
  • Lurer også på å foreslå en litt "hippere" koltbordvariant med flere typer salater med både pasta og kylling, en med tomater og fetaost osv og sikkert en normal grønn salat. VArme karbonader med løk, oppdelte kyllinger, lasagne i en stor langpanneform, kanskje en pai..... en kabaret og potetasalat.
    Dette siste blir jo mye mer forarbeid men tror kanskje det er litt mer for enhver, både små og de eldre....
    Jeg vet at mamma og sambo liker sånn type mat for de lager det ikke selv men spiser alltid masse når de er her og spiser.

Hva ville dere servert til så mange? Gjerne også med konkret oppskrift som er til litt flere enn til 4. Skjønner jo at jeg kan gange opp oppskrift men om dere har prøvd ut og vet hvor mye bl.a kjøtt man trenger til 30 stk så er man litt "tryggere" i forkant og slipper å engste seg for om det ernok til alle.... :rolleyes: (Prestasjonsangst)


#2

Ginger2 sa for siden:

Her finner du en del oppskrifter for storhusholdning:
TINE
Arla

Lykke til med bursdagsforberedelsene!


#3

dutte sa for siden:

Et selskap for en 75 åring hadde jeg holdt meg til tradisjonen tro med koldtbord og karbonader og alt det der styret.


#4

Canisa sa for siden:

Koldtbord er mye arbeid om dere skal lage det selv, men det blir alltid vellykket! Selv hadde jeg nok laget Bacalao med rundstykker og flatbrød til. Jeg har en kjempegod oppskrift til ca. 10. Send meg en pm om det er aktuelt!


#5

Nenne sa for siden:

Koldtbord er utrolig kjekt. :nikker: Litt mer forarbeid, men dere kan delta mer på festen. Jeg tror jeg ville ha holdt meg til det tradisjonelle til en slik anledning.


#6

Inagh sa for siden:

Jeg slenger meg på de som nevner et tradisjonelt koldtbord.

Min far skal holde 75-årslag i april, og han vil ha koldtbord, eller snitter - tradisjonell mat til mennesker hvis snittalder ligger på over 50 år. :jupp:


#7

Tinka sa for siden:

Koldtbord er en sikker vinner vil jeg tro, der alle kan finne noe de liker.


#8

GinaK sa for siden:

Takk for svar.
Jo, jeg vet at det er mest safe med koltbord men disse andre vil ikke at det skal koste "noe" og da ser jeg for meg masse arbeid her... De vil at vi skal lage maten selv....

Koltbord-mat kan man ikke akkurat gjøre istand lang tid i forveien heller....Jeg er litt sånn at jeg MÅÅ bry meg og er derfor redd for at jeg er en av de som får mer enn nok å gjøre her.

Vi skal ha et møte på tirsdag så da blir vi nok enige..


#9

Bokormen sa for siden:

Om dere velger å servere varmmat går det jo an å leie inn et par ungdommer for kvelden og la dem gjøre mesteparten av arbeidet. Da slipper dere å stå på kjøkkenet med mat, søl og oppvask. :)

En annen mulighet er spekemat, hvis man kjøper ferdig oppskåret kjøtt, loff osv trenger det ikke å bli så mye jobb. Hva om en av dere tar med salat, en tar med eggerøre osv?

Lykke til med festen! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.