For ei stund siden kjøpte jeg frossne hele kyllinger på tilbud. 6pk.
Kjekt og ha, vi spiser endel kylling.
Problemet kom da jeg skulle ta opp en og ha til middag!
De var fullstendig frosset fast i hverandre!!! :eek:
Jeg hadde ingen mulighet til å ta opp bare 1, så det endte med at jeg måtte ta opp alle 6.
Problemet med 6 svære kyllinger er at de må tilberedes og spises innen rimelig tid, så nå trenger jeg oppskrifter!
Du kan koke suppe på endel av dem og fryse i passe porsjoner også, det pleier jeg å gjøre.
Kok opp kyllingen med gulrot, løk, hvitløk og ulike krydder (jeg bruker koriander, pepper, salt og timian), og når kjøttet er mørt (litt avhengig av størrelse, men kanskje halvannen time), så tar du ut kyllingen, renser den for kjøtt og koker beina videre i en time for å få god kraft. Til slutt siler du alt, og bruker buljongen du nå har laget som base for suppe. Den og kyllingkjøttet kan du fryse hver for seg i porsjonspakninger, eller du kan lage ferdig suppe og fryse.
Jeg lager kyllingsuppe på kraft, kyllingkjøtt, hvitløk, gulrot, litt pasta eller sånne korn jeg ikke husker hva heter, og koker opp det med en parmesanskalk. Serveres med reven parmesan og hakket fersk koriander.
Barbequekyllingformen min er kjempeflott i en slik anledning. Da lager du opp alt og så inviterer du gode venner på god mat.
6 kyllingfileer, delt i 3
1 1/2 stor løk
3 normalt store grønne paprika
Ca 3 dl stangselleri
1 stor flaske Heinz ketchup
Samme mengde vann
6 ss Worcestershire sauce
6 ss brunsukker
Pepper
Del kyllingbitene i 3, skyll av kyllingen slik at den er litt fuktig, vendes i mel (hvor du har blandet inn litt salt og pepper) brunes i olje
Legg kyllingen i en ildfastform - den bør være så stor at du ikke trenger legge kyllingbitene oppå hverandre, men side ved side.
Blank løken i 2-3 ss margarin, ha i de andre ingrediensene og la det koke opp. Hell sausen over kyllingen. Dekk formen og stek i stekovn på ca 200 grader i 1 time.
Serveres med hjemmelaget potetmos og masse salat. Og her er liksom poenget at potetmosen skal druknes i sausen
Så lenge du gjør "noe" med dem, kan det fryses igjen. Altså, koke, steke, alge suppe, ja... ikke fryse rå kylling igjen, men fryse "ferdig" kylling.
Lag kyllingsuppe, stek noe kylling som bare kan varmes og serveres me ris eller pommes frites, eller som blåbær sier, bare frys i posjonspakker og gjør det som passer når du timer dem. Fryse i posjonspakker er nøkkelordet, så du ikke må ta ut alt, en gang til :)
Jeg gjorde samme "tabben" en gang og endte opp med masse kyllingkraft, massevis med stekt kyllingplukk (til bruk i salater), kvernet kyllingkjøtt og stekte kyllingfileter (skar i biter og frøs ned - brukte dem siden i kyllingfrikassé, kyllingsuppe og sånt).
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.