Marit K sa for siden:
Hvetedeig:
50-100g smør eller margarin
4 dl melk
50g gjær (evnt 1 pg tørrgjær)
1/2 ts salt
1/2 - 1 dl sukker
ca 2 ts kardemomme
hvetemel nok til at deigen slipper kanten på bakebollen. (ca 10-12 dl)
Fyll:
Smør eller margarin
kanel
sukker
Pyntes med melis
Smelt fettet. Tilsett melken og varm til fingervarmt. Rør ut gjær i væsken.
Ha så alle ingredienser i en bolle og arbeid deigen til den slipper kanten på bollen. Den skal ikke være klissete, men slik at den slipper fingeren når du trykker på den. NB pass på at det ikke blir så mye mel at den blir hard.
Hev deigen til dobbel størrelse.
Kjevle ut en stor leiv, ca 40x30 cm.
Klin på et jevnt men tynt lag med smør. Strø på sukker og kanel, og rull sammen til en lang pølse. Legg denne i en sirkel på ett bakebrett.
Klipp så dype kutt i deigen, med ca 1,5cm mellomrom, omtrent som om du skulle lage kanelsnurrer, men ikke helt igjennom. Brett så annenhver bit mot venstre og høyre, slik at du drar kransen litt fra hverandre, og mønsteret inni kommer godt til syne.
Etterhev i 30 minutter.
Stekes midt i ovnen i 30 minutter, på 200 grader.
Ha på melis en liten stund før servering. Skjær i rause biter, og nyt.
Velbekomme! :værsågod: