:sukk: Jeg er lei, søkke hakke møkke lei. :sukk: Unnskyld sutringen, :sparke: måtte bare gjøre meg ferdig med den før jeg gikk på med det jeg egentlig skulle spørre om. Så nå er jeg ferdig og sutre. Noen som vil hjelpe meg så jeg ikke begynner igjen? :D
Jeg er nemlig på leting etter noen som kan tenke seg til å sette opp en middagsplan for meg en uke eller to eller så. Jeg er nemlig tom for både ideer og motivasjon. Jeg kunne tenke meg til å få satt opp en plan, som jeg forplikter meg til å følge helt slavisk. Eneste forutsetning er at det er "vanlig" hverdagsmat, sånn med tanke på medgått tid til laging og kostnad.
Jeg tenker at dette er en fin måte å få forsøkt nye ting og nye sammensetninger og få litt inspirasjon.
Tell me about it!! Jeg sliter også, spesielt siden jeg er matlei og mann og eldste er kreseræver av dimensjoner! Har mer eller mindre gitt opp for tiden.
Melder meg på, sliter også med mat-motivasjon og ikke minst det å lage grei hverdagsmat som ikke tar for lang tid. Ellers blir det to utrolig sure gutter i hus.
Veke 42
Måndag: Krydra fiskepinner. Oppskrifta ligger i oppskriftsmappa
Tysdag: Lapskaus. Husk å ta opp kjøtt.
Onsdag: Basilikumkylling i sitronsaus. Oppskrift henta frå egg.no
Torsdag: Pølsegrateng. Oppskrift ligger i oppskriftsmappa
Fredag: Pizza.
Laurdag: Kyllinglår i kokosmelk med karri. Oppskrifta ligger i oppskriftsmappa
Søndag: Kalkunfilet, brun saus og karameliserte poteter. Oppskrifta ligger i oppskriftsmappa
Veke 43
Måndag: Kyllingnuggets. Oppskrifta ligger i oppskriftsmappa
Tysdag: Fransk lakseform. Oppskrifta ligger i oppskriftsmappa
Onsdag: Gratinert blomkål og brokkoliform. Oppskrifta ligger i oppskriftsmappa
Torsdag: Mousaka. Oppskrifta ligger i oppskriftsmappa
Fredag: Lakseburger . Oppskrifta ligger i oppskriftsmappa
Laurdag: Grøt eller pizza
Søndag: Kylllinggryte med paprikasaus.
Som nokon kanskje legger merker til så har eg henta ein del inspirasjon frå foreldreportalen. :knegg:
Jeg vil hjem til Urt og få mat jeg. :tørker sikkel:
Ellers har jeg ikke noen plan - men derimot et godt råd.
Her i huset er det dårlig å få til middag i middagstid. Det haster å få mat i folket, man kan ikke lage noe som tar tid. Løsningen vår er så enkel som at vi har byttet kveldsmat og middag. Vi spiser ei skive eller noe enkelt i middagstiden, også spiser vi skikkelig middag på kvelden. Da orker jeg å lage noe skikkelig, og det kan ta litt koketid også siden jeg jo er hjemme.
Enkelte av desse middagane kan ta litt tid å lage, nokon av dei kan gjerast klar dagen før. Så det er berre til å bytte litt om slik at middagane passer inn i dykkar kvardag.
Halve vitsen med planen er at det skal vera noko me har lyst på og som eg kan handle inn til. Lager plan for to veker og går så på handletur. Dermed trenger ein ikkje å tenkje på middagar meir dei neste to vekene.
Det er jo så herlig å vite hva man skal ha til middag når man går i butikken. Jeg har i lange perioder vært elendig på planlegging, og bruker jo opptil en time i butikken, henger over frysedisken og ANER ikke hva jeg skal lage. Hele denne uka har vært sånn, og forrige. Og så må man tenke litt lavkarbo, mann som ikke liker de og de grønnsakene, seksåring som ikke liker NOE som helst osv. lei
Det har vi vurdert flere ganger, men kvelds-spisetidene til mine to gutter er forskjellig så det går ikke ennå, så om vi skal få et felles middagsmåltid må vi ta det tidligere.
Tusen takk for middagsplan Urt, skal gå gjennom om overføre det til noe jeg kan bruke, kommer ikke til ø følge den helt til punkt å prikke, men skal bruke så mye som mulig.
Oppskriftsmappe finnes vel igrunn berre på mi maskin :knegg:
Men fleire av rettane har eg funne her, så dei kjem nok opp dersom sdu søker på forumet. Og viss ikkje så kan eg legga ut oppskriftene, på det de vil ha.
Mandag: Fiskesuppe evt med rundstykker
Tirsdag: Ostesnitzler med ris og salat
Onsdag: Kjøttkaker, surkål, blomkål og ertestuing
Torsdag: Fiskekaker, gulrøtter, blomkål
Fredag: Gryterett med ris og salat
Lørdag: Moussaka med gresk salat og evt brød
Søndag: Helstekt ørret med agurksalat og poteter
Mandag: Tomatsuppe med koke egg og makaroni
Tirsdag: Fiskegrateng med gulrotsalat og poteter
Onsdag: Stekt rogn med brokkoli, gulrøtter og poteter
Torsdag: Kyllingfilet, saus, ris
Fredag: Smilende laks: laksefilet, saus, grønnsaker i form med ost over
Lørdag: Taco
Søndag: Stekt makrell
Bruk gjerne villris eller naturris. Risen kan gjerne erstattes med byggryn, poteter eller fullkorn couscous.
Rettene kan lages fra bunnen eller man kan jukse og kjøpe ferdig fra butikken.
Mulig jeg må endre rekkefølger pga varer jeg har i kjøleskapet og holdbarhet, mye jeg trenger i rettene har jeg hjemme så handlelisten er ikke komplett, pluss at jeg har noen andre ting jeg trenger på listen. :humre:
Skal finpusse listen når jeg har fått studert kjøleskap og fryser.
Jeg må planlegge middager for 1-2 uker i slengen. Jeg hater å handle, og da er det veldig greit å slippe hva-skal-vi-ha-til-middag-spørsmålet mer enn en gang i uken. Jeg er ikke så ambisiøs på å lage alt fra grunnen som mange andre her inne, men jeg kommer meg. Denne uken hos oss går som følger:
Fredag: lasagne med rundstykker, oppskrift fra matprat
Lørdag: grøt til lunsj/middag, voksenmiddag (biff fex) til de voksne etter leggetid.
Søndag: kylling med ovnsbakte grønnsaker, oppskrift fra rema.no
Mandag: pannekaker med bacon
Tirsdag: suppe med brød (denne uka er det så hektisk at det blir posesuppe. Vi bruker å ha suppe på tirsdager fordi vi ikke rekker å spise middag, så suppe blir en form for varm kvelds).
Onsdag: Rester, evt noe omelett-ish i tillegg ved behov.
Torsdag: fiskegrateng ala findus med tomat og revet gulrot.
Slik gjør du:
Rens kyllingen fri for skinn og bein og riv den i små biter.
Finhakk hvitløken og bland ingrediensene til marinaden. Rør inn kyllingbitene og la de stå kjørlig og marinere i ca. 30 minutter.
Finhakk tomater og løk, og bland sammen ingrediensene til salsaen. Ha salsaen i en serveringsskål og sett den kjølig.
Skjær løk i skiver, paprika i strimler og finhakk hvitløk. Surr grønnsakene i en panne med 1 ts olivenolje til de er myke. Ha grønnsakene i en serveringsbolle og sett den til side.
Ha 1 ts olje i en stekepanne og ha i kyllingen med marinaden. Stek forsiktig til kyllingen er varm.
Varm opp lompene i stekeovnen.
Sett de forskjellige bollene på bordet, slik at hver og en kan lage sin egen kyllingfajita ved å legge litt kylling, salsa og grønnsaksblanding på en lompe, og rulle den sammen.