Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bacalao

#1

Camomilla sa for siden:

Bacalao er enkelt å lage, men oppskriften på min gode har blitt borte under oppussing av kjøkkenet. SKal lage det i dag.

HAr du en god oppskrift å dele?


#2

iben sa for siden:

Lages alltid på slump

Mange poteter i skiver
Utvannet Klippfisk oppdelt i små fine biter. Jeg vanner ut 2 døgn for at den ikke skal være for salt.
Masse løk
Hermetiske tomater
Hermetisk paprika
Soltørka tomater
Litt tomatpurre
God olje
Hvitløk

Surr hvitløk og olje i bunnen av stoor kasserolle
Legg lagvis - fisk, potet og løk i flere omganger. Ha i tomater, olje og det andre mellom lagene. Spanskpepper med måte! Kan også ha i squash eller oliven hvis dere liker det.

Småkokes en time eller mer.


#3

Libra sa for siden:

Oppskrift til 4 – 5 porsjoner
[color=#000000][/color]
1 kg klippfisk
Ca 2,5 kg poteter
3 røde paprika
4 chili
3 løk
3 ½ boks hakkede tomater
Ca 2,5 dl tomatpuré
4-5 båter hvitløk
Ca 4 dl olivenolje

Klippfisken vannes i et døgn. Hvis man ikke liker for stram klippfisksmak skiftes vannet en gang, ( bruk godt med vann ). Liker man en veldig mild smak, la fisken stå i vann i to døgn.

Rens fisken og riv eller skjær den i passe biter. Rens poter og skjær dem i 3 – 4 mm brede skiver.
[size=2][/size]
Svi paprikaen og chilien med gassbrenner slik at skallet blir sort. Riv deretter av skallet og fjern kjernene. Kjernene i chilien kan være med i gryten for å få den sterkere. ( man kan også grille paprika og chili i stekeovnen ).
[size=2][/size]
Etter at skallet på paprika og chili er fjernet, skjæres paprikaen i strimler ( 5 – 6 mm ). Kutt chilien i små biter. Rens og skjer løken i strimler, ca 5 – 6 mm brede. Press hvitløksbåtene slik at det blir en puré.

Hell litt olje i en kasserolle (bruk en romslig kasserolle ) og varm oljen litt( dette hindrer at det svis i bunnen av gryten ). Legg så lagvis med potet, klippfisk, løk, paprika, chili, hakkede tomater, hvitløk og tomatpuré i kasserollen. Hell på litt mer olivenolje, og gjenta med å legge lag på lag til du slipper opp for ingredienser.

Husk: ikke bruk for sterk varme, la gryten få trekke rett under kokepunktet. Bacalaoen er ferdig når potetene er møre.

Sorte oliven kan brukes i gryten eller serveres i egen skål ved siden av.


#4

Camomilla sa for siden:

Takk, da ser jeg at jeg har kjøpt det jeg trenger.
Klippfisken vannet jeg ut før jeg la den i fryseren. Snart ferdig tint nå.


#5

Vianne Rocher sa for siden:

Pimientos i stedet for hermetisk paprika altså og ikke chilli, men hele spanskpepper konservativ! Det er ett must, nærmest påbudt i Bacalao.

Grønne Oliven og ost på toppen er vri alà Vianne, og det betyr litt da jeg er fra byen der hver familie har sin egen bacalaooppskrift! :humre:


#6

Camomilla sa for siden:

Nå står den og putrer på komfyren.

Tenkte å spise den i morgen, syns den er best dagen etter den er laget.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.