Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Riskrem, med eller uten mandelessens

Bruker dere mandel/mandelessens i riskremen?

  • Ja. Er nordfra.
    12 stemmer
  • Ja. Er sørfra.
    6 stemmer
  • Nei. Er nordfra.
    27 stemmer
  • Nei. Er sørfra.
    117 stemmer
  • Spiser ikke riskrem/Annet
    13 stemmer
#1

Robyn sa for siden:

Jeg har alltid vært veldig glad i riskrem. Hos oss lager vi den enkelt og godt ved å tilsette søtet krem til risgrøten.

Min svigermor derimot tilsetter i tillegg mandelessens. :skremt:
Det blir IKKE det samme og jeg syns rett og slett det ødelegger smaken. Var ikke så rent lite skuffet første gangen jeg smakte det.

Hvordan lager dere riskremen, med eller uten mandel?

Min svigermor mener tradisjonen med mandelessens stammer nordfra. (De er nordlendinger.)


#2

pippimamma sa for siden:

Nei, mandelessens i riskremen bruker jeg ikke. Mandel er godt, så jeg tror ikke jeg ville syns riskremen var ødelagt om jeg hadde fått servert det. Tror jeg.


#3

GydaG sa for siden:

Ja, vihar en mandel i riskremen, men nei, mandelessens syns jeg ikke noe om.
Så da dropper jeg å krysse av jeg.


#4

Kallisti sa for siden:

Mandler, gjerne grovt hakket uten skall er helt topp, men mandelessens høres kvalmt ut.


#5

Blåbær sa for siden:

Samme her. :nemlig:


#6

Robyn sa for siden:

Jepp, det er kvalmt. :nemlig:
Men jeg vil ikke ha mandel overhode jeg da, vil ha riskremen helt naturell. :knegg: (Selv om jeg egentlig er veldig glad i mandler jeg og.)


#7

Floksa sa for siden:

Hverken mandler eller essens her.
Syns det ødelegger riskremen.
Jeg mener, navnet sier jop seg selv

Ris og Krem :knegg:


#8

Canisa sa for siden:

Det enkle er oftest det beste, så nei, det kunne ikke falle meg inn. Det er forøvrig ikke noe som er vanlig hos familien min eller svigerfamilien heller, og vi er alle "nordfra". :nemlig:


#9

Filifjonka sa for siden:

Aldri hørt om mandelessens i riskrem, jeg er både sørfra og nordfra. ;)
Jeg bruker litt vaniljestang i riskremen, og hakkede mandler ved siden av. (har en nøtteallergiker, ellers hadde jeg blandet dem i selve kremen).


#10

Miromurr sa for siden:

Jeg spiser risgrøt, men ikke riskrem, så jeg kan ikke svare i pollen. Grøtrester blir brukt til rislapper eller vafler. Jeg er nordfra, men har foreldre som er både nord- og sørfra.


#11

Fibi sa for siden:

Riskrem må ha mandelessens. Og ekte vanilje. :nam:


#12

Robyn sa for siden:

Det skulle selvsagt stå 'spiser ikke riskrem'. Gikk litt fort i svingene her tydeligvis. :flau:


#13

Intrigue sa for siden:

Har aldri hørt om mandelessens i riskrem. Bruker det med andre ord ikke


#14

Amic@ sa for siden:

Bruker vaniljeessens eller ordentlig vanlilje, mandelessens er ikke godt syns jeg!


#15

Luftslottet sa for siden:

Jeg likte ikke riskrem som barn, fordi det var vanlig med mandelessens i. Vi er sørfra.

Svigers bruker hakkede mandler i og kirsebærsaus og det er skikkelig godt.


#16

Fadese sa for siden:

Helst med mandelessens, ja. :nam:


#17

Camomilla sa for siden:

Mandelessens bruker jeg ikke i riskremen.
Er sørfra.


#18

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg svarte ikke. Vi bruker mandelessens, men jeg har aldri likt det(smaker marsipan :grøsse:. Mamma pleier å ta av en egen skål til meg uten og så er alle fornøyde (noen som sa foreldre med høyt servicenivå ?:knegg:).

..Og vi er fra midtnorge...:humre:


#19

polarjenta sa for siden:

Jeg svarte nei, er nordfra. Sannheten er vel egentlig at jeg aldri har laget riskrem, men mamma pleier ikke å ha verken mandelessens eller mandler i riskremen, så om jeg lager en gang i framtiden så kommer ikke jeg heller til å ha det.


#20

Susse sa for siden:

Vi bruker ikke mandelessens, men av og til skolede og finthakkede mandler.


#21

Esme sa for siden:

Vi bruker ikke mandelessens i riskremen, men vaniljesukker. Er fra Midt-Norge og Vestlandet.


#22

Lhi-My sa for siden:

Jeg er vant til at man har oppi noen få dråper mandelessens i riskremen, samt at kremen søtes med vaniljesukker. Det skal ikke være mer en så vidt at man kjenner mandelsmaken.

Jeg er sørfra og har ikke et eneste nordnorsk gen. ;)


#23

Filifjonka sa for siden:

I semulepudding derimot brukte vi mandelessens.


#24

Hermine sa for siden:

Akkurat sånn gjør vi det også. Jeg er nordfra. :nikker:


#25

Mani sa for siden:

Uten! Med smaker helt grusomt, men er dessverre det jeg blir servert i ethvert familieselskap. Kanskje derfor jeg ble over tredve før jeg fant ut av at det faktisk er ganske godt. (lagd på rett måte vel og merke)


#26

Dixie Diner sa for siden:

Det har jeg faktisk ikke prøvd, men takk for tipset, det høres knallgodt ut. Jeg elsker mandelessens! Jeg har hakkede mandler på toppen og alltid vanilje i riskremen (enten stang eller det vaniljesukkeret med ekte vaniljeprikker i). Er fra Rogaland.


#27

Left sa for siden:

Mandelessens? :skremt:
Da hadde jeg blitt utrolig skuffet. Jeg utstår ikke fyrstekake, mandelkjernepudding og tilsvarende, som har sånn makronsmak. Fysj!!
Jeg lager riskrem av risgrøt, og krem som er pisket med litt sukker og vaniljeessens. Bare så vidt man aner det.


#28

Malama sa for siden:

Mandelessens ville totalt ødelagt den.
Jeg liker ikke mandler heller da. Vi har jo en mandel i riskremen (Ja, vi spiser ikke grøt med mandel i, vi har mandelen i riskremen på julaften) men den setter jo ikke smak da. Mandelessens i riskermen hadde defintivt ødelagt desserden, det er risgørt tilsatt søtet krem, servert med rød saus, ikke noe annet.


#29

Claire sa for siden:

Jepp. Fra Østlandet.


#30

Evita sa for siden:

Det varierer, enten mandelessens eller hakkede mandler.


#31

Sokk sa for siden:

Riskrem er laget av risgrøt, pisket fløte, vanilje og litt sukker. :riskrempuritaner:

Sausen kan være laget av både solbær, bringebær, rips og kirsebær, så der er jeg veldig tolerant. :knegg:


#32

Obelix sa for siden:

Uten.
Mandelessens er ikke godt.


#33

Sue sa for siden:

Helt på linje med sjuggerpløm her - småsvetter litt ved tanken på mandelessens. Det er ufyselig! :grøss:

Liker mandler, men iallfall ikke hakket oppi riskrem (ikke i bløtkake heller for den saks skyld, men marsipankake og kaker med mandelbunn er godt)

Riskrem skal være naturell og litt søt og med litt vanilje - intet mer eller mindre.


#34

Inka sa for siden:

Æsj, nei!

Riskrem er en skikkelig kjpipern-dessert, og med mandelessens blir det i tillegg fælt.


#35

Divine sa for siden:

Jeg bruker ikke mandelessens. Jeg er fra Trøndelag.


#36

Propella sa for siden:

Mandelessens er pyton i riskrem eller uansett hva det er som skal spises. Smaker det mandelessens klarer ikke jeg å spise det.


#37

Skilpadda sa for siden:

Mandelessens er jo fryktelig. :skremt:


#38

dolliemor sa for siden:

Nei isj, ikke mandelessens!


#39

Pingis sa for siden:

Jeg foretrekker den uten ris, krem og mandelessens. :enkel:


#40

Pepper Lemon sa for siden:

Ingen mandelessens, er fra Rogaland. (Men vaniljesukker, folkens? Den var også ny for meg.)


#41

Inagh sa for siden:

Nå er jeg ikke nordfra sjøl, men har vokst opp med ei mor fra Trøndelag, og hun lagde riskremen med mandelessens, og dermed er det slik det skal være for min del. :knegg:


#42

Arona sa for siden:

Mandelessens??? Usj, nei. Vi er innbarka søringer da, men allikevel... :urk: Juksemeg gidder ikke en gang koke grøt lenger, ferdiggrøten fra jordland er fin, blander med lett søtet krem og serverer med rød saus. Eneste mandelaktige er den obligatoriske mandelen i på julaften, med påfølgende marsipangrisutdeling.


#43

Marit K sa for siden:

Nei, ingen mandelessens i riskremen. Jeg er sørfra, men tradisjonene mine har jeg nordfra. Har forøvrig litt vaniljesukker i kremen da. Da blir det litt ekstra godt, synes jeg.


#44

Arona sa for siden:

:jupp:


#45

Dronningen sa for siden:

Er nordfra. Vil ha litt vaniljesukker i den. Ikke mandelessens.


#46

Dixie Diner sa for siden:

Åh? Det er da helt vanlig? Jeg har alltid fått servert riskrem med vaniljesukker, både ute på kaféer og hos andre, og lager den alltid sånn hjemme. MÅ være vaniljesukker i, det er så mye bedre! Jeg liker til og med vaniljesukker i grøten jeg, men så er jeg vaniljeoholiker og da.


#47

Stompa sa for siden:

Det har jeg aldri hørt om engang. Er nordfra.


#48

Dronningen sa for siden:

:jupp: Jepp. Er litt vaniljesukker i grøten vår også.


#49

polarjenta sa for siden:

Faktisk så er ikke dette sant, har jeg lært i dag:o Mamma kunne nemlig berette at hun pleier å ha mandelessens i riskremen.... Merkelig for jeg syns ikke det er noen smak av mandler i riskremen hennes.


#50

gnuri sa for siden:

Jeg er nordfra og har aldri hatt mandelessens riskremen.Liker ikke den ekle smaken :grøsser:
-Men grovhakkede mandler må det være :nikker:
Tror mamma hadde litt vaniljesukker i også, men der er jeg litt usikker...


#51

Robyn sa for siden:

:knegg:
Svigermor sin riskrem smaker veldig mandelessens, der er det ingen tvil.

Jeg har alltid vaniljesukker i riskremen, det må til. :nikker:


#52

Honda sa for siden:

Liker ikke riskrem.

Mamma bruker ikke det. vi er fra Finnmark. Svigermor bruker ikke det å hun er fra Vesterålen. Og vi bor i nordland.


#53

safran sa for siden:

Mandelessens?! :skremt:
Jeg har vanilje i. Er østlending.



#55

Lorien sa for siden:

Mandelessens? Fysjomføy!


#56

Shamu sa for siden:

En enkel hel mandel oppi er det som er tillatt her i huset.
Mandelessens eller hakkede mandler i riskremen ødelegger bare.


#57

Tuneland sa for siden:

Jeg liker ikke mandelessens, så det kommer ikke oppi riskremen jeg lager. Men jeg vet at veldig mange gjør det.


#58

maria78 sa for siden:

Nei ikke mandelesens nei, men en hel mandel er stas. Og vaniljesukker så klart ;)


#59

Skytte sa for siden:

Mandelessens? Nei, det har jeg aldri hørt om. Derimot har jeg lært av min Danske tante å bruke hakkede mandler i riskremen. Det gjør riskremen nesten god synes jeg (:humre:)


#60

Crimina sa for siden:

Nei, jeg bruker aldri dette i riskrem. Høres ikke godt ut. :niks: Jeg er sørfra.


#61

Moonlight sa for siden:

Nop og nei, ikke noe mandelessens..

jeg liker bare min egen riskrem, og ikke den vi har til vanlig.. pappa lager ALT for kompakt riskrem for min smak, jeg må ha mye krem og lite risgrøt :knegg: ikke så alt for søt.

Kos sin riskrem er :nam:


#62

gullet sa for siden:

:nikker:

I riskremen er det vanilje, sukker og masse krem.


#63

Obelix sa for siden:

Uten.
Mandelessens er djevelensverk til matlagingen :ekkelt:


#64

Siwa sa for siden:

Svarte ikke i poolen, men jeg bruker ikke mandelessens i riskremen :niks:
Svigermor derimot bruker det, og vi er fra forskjellige steder i Midt-norge :knegg:


#65

leliane sa for siden:

Mandelessens?! I riskrem?! :skingrestemme:

Det må være djevelens oppfinnelse - jeg glemmer aldri da jeg var på julebord i Bergen og tok en god jafs av riskremen (min favorittdessert). Jeg ble umiddelbart grønn i trynet og hadde store, store problemer med å svelge ned. Så et rungende NEI til mandelessens i riskremen herfra. Og jeg er sørfra, ja.


#66

Lorien sa for siden:

Jeg kan melde om at jeg lagde verdens beste riskrem i går. Den inneholdt kun følgende: Grøt, pisket kremfløte, sukker og vaniljestang.


#67

Turte sa for siden:

Min riskrem har mandelessens i, men jeg er hverken nordfra eller sørfra.


#68

Macky sa for siden:

Vi bruker ikke mandelessens, men jeg har litt vaniljesukker i. Er fra Vestlandet.


#69

Dixie Diner sa for siden:

Samme her. MYE krem i forhold til grøt, helt motsatt av svigermor. Og ingen grøtklumper, også motsatt av svigermor. :knegg:


#70

Bomull sa for siden:

Liker ikke riskrem, har ikke vokst opp med det heller. Oppvokst i Oslo med far fra samme by og mor fra Finnmark.


#71

Lorien sa for siden:

Nemlig. Vi kan riskrem!


#72

Robyn sa for siden:

Julaften feiret vi her i år og dermed ble det min riskrem UTEN mandelessens (og med vanilje).

Og svigermor satt og mmmmm'et og syns den var såååå god. :knegg:

(Og så ville hun ha min oppskrift på kålrabistappe for det var den beste hun noengang hadde smakt. Jeg som lagde det for første gang, er ikke oppvokst med pinnekjøtt og har aldri servert det før.)


#73

MissS sa for siden:

Vi bruker verken mandler i eller ved siden av risgrøten. Ikke essens heller. Er forresten både sør og nord fra.


#74

Left sa for siden:

Kan ikke ødelegge riskremen med mandelessens??
Jeg lager krem med vaniljedråper i, som gir mye bedre vaniljesmak enn vaniljesukker. Og thats it. Jo, bittelitt sukker i kremen også, men ellers skal den ikke tilsettes noe som helst :skremt:


#75

rine sa for siden:

Nei. Er sørfra.



#77

Fadese sa for siden:

Jeg foretrekker med mandelessens. Jeg er fra Midt-Norge.


#78

Rabbit sa for siden:

Jeg har aldri brukt mandelessens i riskrem. Er sørfra.


#79

Pegasus sa for siden:

Med. Er nordfra.


#80

lucifine sa for siden:

ugh det hørtes ikke godt ut..


#81

Enhjørning sa for siden:

Rine, får jeg spørre om hvorfor du trekker frem en to år gammel tråd om riskrem før klokka åtte en søndag morgen? :knegg:


#82

emin sa for siden:

JA, er nordfra. Riskremen blir myyyye bedre med noen dråper mandelessens. :D


#83

rine sa for siden:

Den lå da på uleste. Har noen stemt? :undrer: Men jeg lurte faktisk på hvorfor folk lagde en riskremtråd i mai. :knegg:
Hvorfor jeg gjorde det før kl.8.00 var fordi jeg har en åtteåring som våkner unormalt tidlig- fremdeles. :mumle:


#84

Enhjørning sa for siden:

:sjokk:

...
Går ... det ikke ... over? Noensinne? :leppe:

har seksårig morgenfugl


#85

rine sa for siden:

Jo, det går over rundt 10, iallall har det gjort det her i huset. 11-åringen sov til ti i dag. Men sover han nå? Neeeida... Kan ikke få både i pose og sekk, tydeligvis. :sukk:


#86

polarjenta sa for siden:

Men må du opp da? Klarer ikke åtteåringen seg selv?


#87

rine sa for siden:

Joda, men det er som regel alltid noe mas. Og så får jeg sjelden sove når jeg først har våknet... Men jeg gidder ikke stå opp, nei. :niks:


#88

polarjenta sa for siden:

Jeg fikk nemlig litt angst:nemlig:


#89

Robyn sa for siden:

Så fint dere dro frem riskremtråden min igjen, da kan jeg trekke en konklusjon. :D

Og konklusjonen er at det statistisk er langt større andel nordpå som bruker mandelessens i riskremen enn i sør.

Og riskrem smaker fortsatt py med mandelessens i. :knegg: Julaften var vi hos nordlending-svoger og trønder-svigerinne og der og var det mandelessens i riskremen. :skuffet:

Og yngste her i huset er snart 9 og våknet før 7 i går. :sukk:


#90

Enhjørning sa for siden:

:hylgrine:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.