Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gi meg din beste suppeoppskrift!

#1

Nessie sa for siden:

:vilha:

Jepp! Hjemmelaget suppe er litt undervurdert, så gi meg noen gode oppskrifter! :hyper:



#3

daffy sa for siden:

Jeg laget Madam Mims kyllingsuppe med kokosmelk i går. Den er et hyppig innslag på fredagskveldsbordet om høsten og vinteren. Vet ikke om jeg lager den akkurat som Mim lenger, men omtrent slik gjør jeg (supergod og mettende suppe);

Blank en løk og et fedd hviløk i litt olje i en wokpanne eller gryte. Ha i en boks lettkokosmelk + like mye vann og kok opp. Ha i 2 kyllingfileter i biter, 2 gulrøtter i skiver, paprika i biter. Smak til med 3 ss fish sauce, ingefær, basilikum, chili (jeg bruker sweet chilisaus), limegress (jeg bruker Blue Dragons pasteglass). Det viktigste er at du har fish sauce og chili, de andre tingene kan du sikkert improvisere litt mer med.

Kok fullkornsnudler og stek sopp som du har i bunn av tallerkenen når du øser oppi suppe.


#4

Camomilla sa for siden:

Denne syns jeg er knallgod

Dette trenger du:
300 g kyllingfilet
1 ss olje
1/2 løk
5 dl hønsebuljong
1 dl lettmelk
1/4 purre
1 gulrot
1 ts karri
1 ss mangochutney
1 ts maisennamel
2 ss kaldt vann
1 appelsin
1/2 ts salt
1/2 ts grovmalt pepper

Slik gjør du:

  1. Skjær kyllingfileten i strimler og fres kjøttet et par minutter på middels sterk varme i olje.

  2. Skjær gulrot i strimler, løk i tynne båter og purre i ringer.

  3. Kok opp buljong og melk. Rør inn mangochutney og karri og tilsett grønnsakene.

  4. Rør maisennamel ut i kaldt vann og tilsett den i en tynn stråle mens du rører om. Kok suppen i ca. 5 minutter.

  5. Tilsett de ferdig stekte kyllingstrimlene og la alt trekke til det blir gjennomvarmt.

  6. Smak til med saften av presset appelsin, salt og pepper.

Server suppen med grovt brød.


#5

Zip sa for siden:

Følger spent med. :jupp:


#6

Nessie sa for siden:

Mange er denne til tror du?
Ser god ut! :jupp:


#7

Nessie sa for siden:

Fant denne på nett selv, ser god ut!!

Luftig blomkålsuppe!

1 stort eller 2 små
blomkålhoder
ca. 1 l melk
2 ss smø
4 ss basilikumolje eller pesto
50 g spekeskinke,
gjerne Coppaskinke
fra Tind
tynne skiver parmesan
noen dråper ferskpresset sitronsaft
salt, pepper og kajennepepper / chilipepper
smør til steking

Rens og skyll blomkålen, skjær vekk den nederste delen av stilken. Lag noen mini-blomkålbuketter og legg dem til side. Kutt resten i små biter og fres det noen minutter i smøret.
Tilsett melk, kok opp, og la det småkoke til blomkålen er helt mør. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser.
Smak til med salt, pepper, kajennepepper og sitronsaft. Stek minibukettene og skinken i smør, krydre med salt og pepper.
Anrett suppen i dype tallerkener og fordel de stekte blomkålbukettene. Drypp basilikumolje over suppen og avslutt med sprøstekt skinke og høvlet parmesan.
Tips: Lag basilikumolje ved å kjøre en bunt basilikum sammen med en 1 dl mild olivenolje i en hurtigmikser. Smak til med litt salt og pepper. Oljen holder seg lenge i kjøleskap. På samme måte kan du lage persilleolje eller gressløkolje, eller din egen blanding.
Suppen kan godt kokes på 2 deler melk og 1 del kylling- eller grønnsaksbuljong.
Kjør suppen luftig med en stavmikser rett før servering.


#8

Left sa for siden:

Jeg synes spinatsuppe er innmari godt.

Spinatsuppe

Spinatsuppe kan lages av fersk eller frossen spinat. Denne er laget på fersk spinat. 2 pakker (a 250g) fersk spinat
1 løk i skiver
6 dl grønnsak- eller hønsebuljong
4 dl melk
50 g smør
2 ss hvetemel
nykvernet pepper og Maldon havsalt
Vask spinaten, fjern de grove stilkene og hakk bladene. Surr løken i smeltet smør til den blir blank. Tilsett spinaten og surr den til den faller sammen under omrøring. Rør inn hvetemelet. Tilsett buljongen under forsiktig omrøring. Kok opop og la det tykne litt. Hell i melken og tilsett krydder. Trekk under lokk i ca 20 minutter til spinaten er mør. Kjør blandingen i en kjøkkenmaskin til den er glatt. Kok opp suppen på nytt.
Server med godt brød og kokt egg.

Denne oppskriften så bedre ut faktisk:

Antall porsjoner:
4
Ingredienser:
2 ss meierismør
3 ss hvetemel
9 dl kraft/buljong
1 dl matfløte eller melk
Salt
500 g spinat- eller nesleblader (eller 150 g frossen spinat eller ca. 1 dl spinatpuré)

Fremgangsmåte:
Smelt smøret og rør inn melet. Spe med litt veske av gangen og rør godt mellom hver speing slik at suppebasen blir helt jevn. Kok bladene i ca. 2 minutter, avkjøl i iskaldt vann. La renne av før de finhakkes. Blandes deretter inn i suppen.
Smak suppen til med salt, pepper og litt revet muskatnøtt.

Jeg har brukt den første, men skal teste den nye snart.


#9

Camomilla sa for siden:

Tenker 2-3 personer.
Helt sant, den er kjempegod, skal jeg lage suppe så blir det ofte den.
I tillegg er det en Grete Roede oppskrif :blunke:


#10

Matilda sa for siden:

Vi lager en minestroneaktig suppe som jeg synes er ypperlig høstmat. Sånn som er hyggelig å komme hjem til når toget ble to timer forsinket og man måtte vente blåfrossen på plattformen. Den er basert på en oppskrift jeg fant på nett (det kan ha vært denne), men jeg lager den tjukkere, så den nesten blir mer gryte enn suppe.

Jeg surrer finkuttet løk, hvitløk og evt purre i litt olivenolje. Så har jeg i squash, gulrot og potet skåret i terninger og varmer litt på det før jeg har i en boks hermetiske tomater. Så sper jeg med oksefond til det blir passe flytende, koker opp til rotgrønnsakene er blitt mykere, og så hiver jeg i pasta, bønner og eventuelt noe slags kjøtt mot slutten av koketida. Pølsebiter eller kjøttboller for eksempel. Vi har ofte i en god del chili også (mye mer enn i oppskrifta i lenka), og så smaker man til med krydder. Salt og pepper, og gjerne et eller annet grønt. Persille eller basilikum eller litt rosmarin.


#11

M&amp;M sa for siden:

Enkel, barnevennlig og meget god pølsesuppe:
Skjær potet i skiver
Skjær løk i skiver
Skjær tjukkpølse i skiver.
Legges lagvis i en kasserolle, med litt salt og pepper mellom.
Fyll opp med vann til det dekker, og ha oppi to laubærblad.
Kok i 10 minutt, voila namenam suppe!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.