Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Julekort og sivilstatus

#1

Tussa sa for siden:

Sidan forrige jul har eg endra status frå gift til separert. Eg har jo av og til sendt bilder av ungane som julehelsing med god jul frå Kjernefamilien AS, men i år er eg litt rådvill. Eg har lyst å lage julekort, men kven skal få, kven skal bildet vere av; er det teit å lage julehelsing frå meg og ungane?

Alt en tenke på. :himle:


#2

Barbarella sa for siden:

Det er da vel ikke teit det? Jeg hadde sendt til de samme som jeg har sendt til tidligere år.


#3

Blondie sa for siden:

Hva med å sende bilde av barna og kun skrive deres navn? :vetikke:


#4

apan sa for siden:

Sende til dem du regner som dine venner og din familie, bilde av ungene og hilsen fra ungene og deg?


#5

Acsa sa for siden:

Jeg ville ha sendt bilde av ungene med julehilsen fra deg og dem til de som primært er dine venner, dine bekjente og din familie. (Og kanskje ha gjort exen oppmerksom på at jeg ikke sendte til hans familie, så han skjønte at det nå er hans ansvar. :humre: )


#6

Canisa sa for siden:

Det er vel ikke det minste teit å lage kort fra deg og ungene. :niks:
Så sender du til de du har lyst til å sende en hilsen til. "Kjernefamilie"-begrepet gir vel ikke enerett på å sende en hyggelig hilsen med skrytebilde av de håpefulle.


#7

Joika sa for siden:

Bilder av ungene, og hilsen fra dem og deg? Spiller det noen rolle at man ikke er kjernefamilie på julekort spesielt???


#8

Guava sa for siden:

Det er ikke teit å lage julekort fra deg og ungene. Jeg kan ikke skjønne at det å lage julehilsen skal ha noe med kjernefamilie eller ei å gjøre. Hvem de sendes til må jo vurderes i forhold til hva som føles naturlig.

Jeg har noen år fått to julekort med bilder av samme ungene, ett fra mor+ barn og ett fra far+ barn.


#9

Tussa sa for siden:

Syns det er litt teit å sende til eksen sine tanter og besteforeldre, så det utgår.

Det kan vere ei muligheit, men føle det blir litt upersonlig? :vetikke:

Det er vel det eg tenke er mest naturlig, men er så usikker på om det kan virke litt "Sjå kor lykkelige vi er som nyskilt familie"-ish.

Mulig det beste er å vente til neste år??


#10

Blondie sa for siden:

Hvis det byr på masse kvaler for deg, så synes jeg dette er en utmerket mulighet. Vi droppet å sende kort i et par år og ingen har turd å bemerke det. :knegg:


#11

Joika sa for siden:

Er det ikke greit å være lykkelig som skilt? Er ikke det kjempefint da? :undrer:


#12

Tussa sa for siden:

Ser at dei fleste av dokke ikkje syns dette er teit. Det som stoppe meg er den frykta eg skreiv i siste innlegg. Den praktiske utforminga må bli bilde av ungane frå dei og meg. Om eg skal gjere det.


#13

apan sa for siden:

Jeg synes ikke det virker noe rart at du sender fra ungene og deg, men det er heller ikke frekt om du lar være. Driver og tenker over om ikke jeg fikk noen sånne kort ifjor...


#14

Karamell sa for siden:

Jeg hadde tatt bilde av bare L&L og underskrevet med dere tre. Og bare sendt til din familie og venner.


#15

Mikkeline sa for siden:

Jeg har flere venninner som sender julekort fra seg og barna. Jeg har aldri reagert på at det skulle være unaturlig.
Om du har lyst, så synes jeg du skal sende fra deg og ungene. Om noen reagerer negativt på det, så ville jeg sagt at det var mer deres problem enn ditt.


#16

Tussa sa for siden:

Når eg tenke meg om er det vel et par år sidan eg sendte sist. :humre:

Av og til får eg inntrykk av at det ikkje er heilt lov. I alle fall ikkje som snart et år sidan-nyskilt.


#17

Tussa sa for siden:

Eg prøve inderlig tenke "Det er deira problem, ikkje mitt" altså. Men av og til feile eg.


#18

Joika sa for siden:

Tro meg, det er mindre lov å si det høyt når man har vært alene i fem år. :humre: Nyt det heller.

Jeg tror du tenker for mye. Jeg hadde ikke tenkt over at det var noe galt om jeg fikk julekort av nyskilt venninne. Hvorfor i all verden skulle jeg det? Hvordan hun har det, lykkelig eller ikke, har ikke noe med en julehilsen å gjøre i mine øyne. Det er en hyggelig gest, og har ikke noe med skjulte hentydninger å gjøre heller....


#19

Blondie sa for siden:

Jeg skjønner godt at du tenker på den måten. I noen kretser er det veldig lite pk å være fornøyd med separert-statusen. Jeg mener nå det avhenger av hvordan gift-tilværelsen var. :dulte:


#20

apan sa for siden:

Men helt ærlig, selv om jeg evt hadde vært ulykkelig skilt hadde jeg da ville sendt en hilsen med bilde av de flotte barna mine? Jeg ville ikke tenkt noe rundt lykkelig eller ulykkelig bare fordi jeg fikk et sånt kort? Du trenger jo ikke legge ved et flere siders brev hvor du skildrer alle de fantastiske opplevelsene dere har hatt dette året.


#21

Guava sa for siden:

Den tanken der virker ganske fjern for meg i alle fall. Jeg har aldri oppfattet julekort i den retningen i det hele tatt. Noe helt annet er lange julebrev hvor hele livet brettes ut.

Jeg tenker ikke at julekort av standardtypen er et vitnesbyrd om hvor lykkelige eller ulykkelige man er og jeg ville ikke tenkt tanken på at det kunne sendt ut et signal av typen du skisserer.


#22

Siwa sa for siden:

Jeg synes virkelig at det ikke er teit å sende ut julekort, men forstår tankegangen din. :nemlig:

Hva med å sende et julebrev i stede da..
Ett felles brev til dine kjente og kjære med ting som har skjedd siste året, også avslutter du med et bilde av barna..


#23

Blondie sa for siden:

[forslag]Etter at jeg i februar fikk kastet ut den ubrukelige møkkagubben har livet smilt til meg og gullungene. Jeg har kunnet leve ut mine seksuelle fantasier og har aldri vært lykkeligere. En mann har fått meg til å nyte seksuelle tilstander jeg før bare kunne drømme om eller lese om i blader. Ungene blomster når jeg blomstrer og synes det er helt greit å forholde seg til flere forskjellige fedre. Jeg håper livet fortsetter på denne rosa vei for vår nye, lille familie og ønsker dere alle alt godt i 2010.[/quote]


#24

Joika sa for siden:

Et brev er vel bare verre, om man er ukomfortabel med et kort?? :undrer:


#25

apan sa for siden:

:fnise:
Jeg tenker også at et brev blir vanskeligere å "balansere" når Haugtussa først tenker på dette. Jeg synes jo at mange balanserer ganske dårlig helt uavhengig av sivilstatus. Brevet vi fikk fra naboen ifjor var et selvransakende dokument der egne prioriteringer ble skrytt opp i skyene.


#26

Alfa sa for siden:

Det går sjølvsagt an å bringe inn setninga : "det har vore eit tøft år, men ...". Då tek ein liksom brodden av alle som ev. skulle meine noko. Når det er sagt så sender eg aldri julekort, så problemstillinga er litt fjern for meg :sparke: .


#27

Tussa sa for siden:

Brev er heilt uaktuelt, det blir i alle fall flashy!

Mulig eg havne på et kort med bilde av ungane, sidan dokke seie det er greit. ;)

Om eg i det heile tatt gjer det. :knegg: No veit eg i alle fall at det framleis er mulig.


#28

Tuttan sa for siden:

Signerar denne! Og syns at det heilt klart ikkje er domt å sende ut julekort, fantastisk tradisjon og veldig koseleg :)


#29

Irma sa for siden:

Jeg synes alt er greit jeg. :enkel: Jeg synes heller ikke det ville være rart å sende til tidligere familie og felles venner (slik at de risikerer å få dobbelt opp av ungene), med mindre det er folk du nå har et dårlig forhold til.


#30

Gremli Skremli sa for siden:

Jeg sender kort fra meg og guttungen. Og jeg skriver ikke lenger til hans venner (som jeg ikke har noe særlig kontakt med lenger) på vegne av oss tre, det får han ta seg av selv.


#31

LaBanga sa for siden:

Jeg er i samme situasjon, og har pleid å sende type julebrev. Men jeg har som regel tatt med både oppturer og nedturer, og derfor er det nok naturlig for meg å gjøre det i år også. Men det er mulig at jeg kommer til å skrive noe mer personlig til mange. For på julekortlista mi så har jeg alt fra veldig nære venner og familie, til venner jeg kun sender julekort til. Og mange har vært veldig støttende mot meg og de vil jeg nok ville skrive noe personlig til.


#32

Slettet bruker sa for siden:

Jeg sluttet å sende julekort da jeg separerte meg. Det ble så stusselig å sende kort til de som ikke visste noe:


#33

Skilpadda sa for siden:

Jeg synes ikke det er det minste dumt å sende julekort fra deg og barna. Hvorfor i all verden skulle det være det, liksom? Og det er da ikke noe verre å si "se så lykkelige vi er som nyskilt" enn "se så lykkelige vi er som fremdeles er gift", som mange av oss andre signaliserer hvert år. :knegg:

Jeg ville synes det var veldig OK å få et informativt julebrev fra venner som jeg hadde lite kontakt med, slik at jeg faktisk fikk vite at de f.eks. var blitt separert siden sist. Men det er klart, synes man selv det er stusslig å sende et slikt kort/brev, så synes jeg jo ikke man må. Julekort er en overskuddsgreie, ikke noe man er nødt til å drive med.


#34

Crimina sa for siden:

Etter at jeg ble skilt, så har jeg sendt kort med bilde av ungene og hilsen fra meg og ungene. Til venner, familie og kjente. Også på min eks sin side, men bare til de jeg følte det var riktig å sende til. :nikker:


#35

Mams sa for siden:

Jeg lagde julekort i fjor, med bilde av ungene.
Da var det bare noen få måneder siden eksen hadde flyttet ut.
Nå kom jeg dog aldri så langt at jeg fikk sendt noen kort da, men ekssvigermor og naboen hennes i Sverige fikk.............
(flink til å lage kortene, ikke like flink til å sende denne gangen heller)


#36

Turban Smukk sa for siden:

Hvis du pleier å sende julekort synes jeg du skulle fortsette med det. Det kan bety litt å opprettholde normalen også. :) Selv sendte jeg kort med datteren på i flere år etter skilsmisse, med hilsen fra oss begge (altså datter pluss meg). Og jeg har opplevd ganske mange juler at jeg plutselig får kort med noen færre navn på (eventuelt noen flere, som da en perifer venninne plutselig hadde skilt seg og flyttet sammen med en ny med tre-fire barn. :knegg:). Sånn er livet. Det er ikke teit. Faktisk angrer jeg mye mer på at jeg oppga den skikken litt prematurt på grunn av for mange teite tanker, så hvis det ikke er en spesiell grunn ville jeg så absolutt ha gjort det, hvis det altså er noe du vanligvis gjør.


#37

Turban Smukk sa for siden:

Og det er jeg utrolig enig i. Det var en befrielse den dagen det gikk opp for meg. :knegg:

Men den første tiden etter samlivsbrudd kan man være sår på så mye ratt, derfor tenker jeg at det å opprettholde de vanlige tingene er en god ting. Og jeg ville da aldri tenkt at et julekort skal symbolisere briefe-med-lykkelig-som-skilt akkurat.


#38

Blånn sa for siden:

Vi har to venner som har fått barn sammen (uten helt å være kjærester...). Et år fikk vi julekort fra begge vennene våre med ulike bilder av barnet. Det var ganske artig, faktisk.


#39

Chablis sa for siden:

Jeg sendte ut når jeg var alene i fjor, hadde bilde av poden + at jeg hadde en hilsen fra meg. Sendte ut til venner og ekssvigers.

så lenge du har sendt før så synes jeg du skal fortsette med det.


#40

Mrs. Longbottom sa for siden:

Vi og. Det var visst noen som hadde vannkopper en jul:rolleyes:, og da ble det ikke sendt julekort, naturlig nok. Ingen sa noe, så da gadd jeg ikke året etter heller :cool:


#41

Tussa sa for siden:

Eg har egentlig ikkje sendt ut julekort på fleire år egentlig. :sparke:

I år har eg lyst, men konkludere med at om eg finn overskuddet til å gjere det, gjer eg det, om ikkje blir ikkje det. Lur. :knegg:


#42

007 sa for siden:

Jeg har fått mange "nyskilte" julekort, Tussa, og jeg har aldri tenkt noe annet enn at det var koselig å se bilde av ungene og at jeg er glad for at både barn og mor (jeg får stort sett kort fra mødre) har det tilsynelatende bra etter et tøft år. De som tenker noe annet er nek og nek driter vi i. (Bortsett fra julenekene - de hører julen til.) :nemlig:


#43

Carpe Diem sa for siden:

Har vært i samme situasjon som deg...og tenkte også mye rundt dette da...
Jeg endte opp med å lage julekort av jentene som jeg alltid hadde pleid. Jeg sendte det til de som jeg alltid hadde sendt til...inkludert familiemedlemmer på pappaens side. Samtlige satte pris på å få :jupp:

Generelt ville jeg tenkt at hvis det er mye vonde følelser i etterkant av at man har gått ifra hverandre, så ville jeg hatt julekort med bare barna på. Er alt fryd og gammen for alle involverte parter, er det ikke så nøye, og man kan gjerne bruke bilde med seg selv og barna sammen.

Lykke til med juleforberedelsene!


#44

Magica sa for siden:

Jeg sendte som før jeg også. :) Tror kanskje jeg tilogmed sneik med meg på bildet. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.