Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mager erstatning for rømme/creme fraiche?

#1

Trixie sa for siden:

Jeg er på slankern og trenger magre erstattninger for dette.


#2

Kaz sa for siden:

Yoghurt naturell. :)
Godt til fisk, tacos, dip og mye av det samme som rømme. Vi bruker nesten bare det nå.


#3

gullet sa for siden:

Sans Ekstra Lett Rømme - tidligere het det rømmekolle.

her


#4

apan sa for siden:

Kesam. Mager eller ekstra mager, iallfall den som heter mager er minst like god som rømme. Den aller magreste blir litt "tørr", men også god!


#5

cilen sa for siden:

Jeg bruker også yoghurt naturell.. kjempegodt i tzasiki. (sikkert feil skrevet:rolleyes: )


#6

Siv sa for siden:

Var det ikke noe som het Maizena før? Fikk kjøpt det på sånn plastflaske og kunne brukes istedenfor f.eks. rømme. Hvor ble det av den?


#7

Carpe Diem sa for siden:

Er det noen av disse magrere produktene som smaker bra oppvarmet også? :confused: Eller duger de best til kalde retter som dipper o lign?


#8

Fluke sa for siden:

Vi bruker kesam til omtrent alt.


#9

Honda sa for siden:

Mat yoghurt


#10

Mandarin sa for siden:

Lurer på det samme.


#11

tinkadott sa for siden:

Kesam, kjære! Jeg er avhengig!


#12

Mei sa for siden:

Kan kesam kokes?


#13

Vanilja sa for siden:

Vi bruker mager Kesam, som vi blander med litt skummet melk hvis vi ikke vil ha den så tykk.
Vi har brukt den i sauser og gryter med hell.:ja:


#14

Storm sa for siden:

Cremefine Maizena. Ja, hvor ble det av de? Så etter de her om dagen, men fant det ikke. :( Det var dumt, for de var gode.

Kesam kan ikke varmes. Ikke yoghurt eller ekstra-lett rømme. Blir klumpete og ekkelt.


#15

tinkadott sa for siden:

Vi bruker kesam i gryter ol og, med god effekt! Synes ikke det blir klumpete i alle fall. Og i gjørdeig kan alt smør med hell erstattes av kesam. Ikke smuler gjærdeigen heller da!


#16

Storm sa for siden:

Takk for korreksjonen. :) Nå måtte jeg google litt her: Kesam kan varmes, men ikke kokes, for da skiller den seg. Så neste gang skal jeg passe på at det ikke begynner å boble.


#17

Pope sa for siden:

Kesam, helt klart.
Og vi har også brukte den i sauser med hell.


#18

Kaz sa for siden:

Vi bruker også yoghurt i varm mat, bl.annet indisk. Men tilsettes helt på slutten av tiden og varmes bare.


#19

Hyacinth sa for siden:

Jeg har aldri prøvd kesam i varme retter. Så den KAN varmes altså? :skeptisk:

Jeg ville svart: Det kommer an på hva du skal bruke det til, men sånn generelt vil jeg si for eksempel: lettrømme, rømmekolle, matyoghurt, naturellyoghurt, vanlig og mager kesam. Det meste av dette kan brukes omtrent til de samme tingene, men ikke alt, og smaken blir påvirket av hva du bruker.


#20

Stikka sa for siden:

Kesam 1% brukes til alt her i huset. Bor man nærme Sverige så har de veldig mange magre alternativer til rømme, cremefraiche og fløte.


#21

Chanett sa for siden:

Jeg anbefaler ekstra lett rømme. smaker mye bedre enn Kesam 1% og kan fint varmes opp. jeg bruker den i samme rettene som jeg før brukte lettrømme og creme fraiche.


#22

Mandarin sa for siden:

Tenk at jeg ikke visste at det fantes! Ja takk for tips!:D


#23

Trixie sa for siden:

Takk for tipsene.


#24

Sitron sa for siden:

Cremé fraiche. :sikle:


#25

Honda sa for siden:

Her selger de ikke sans ekstra lett rømme...

Blæ


#26

Hyacinth sa for siden:

Er ikke rømmekolle omtrent det samme som ekstra lett rømme? Rømmekolle har 10 % fett. Lettrømme har vel noe over tjue? Ekstra lett har jeg aldr sett, hvor fett er det? Jeg trodde det var rømmekolle det var snakk om.


#27

Skilpadda sa for siden:

Det som het "rømmekolle" før, heter nå "Ekstra lett rømme". :) 10% fett.


#28

Honda sa for siden:

Vi har nå Tine sin rømmekolle enda og den er full av fett. Like mye som lett rømme. sjekket på butikken

Er bare butikker i nordland troms og finnmark som har vanlig rømmekolle pga at det lages i troms. fikk jeg beskjed om.

Og sans sin ekstra lett lettrømme ler Var vist bare sør på og sånt. Gammel sjefen min var ikke sikker. Men han hadde det ikke på sine lister over varer og ingen andre rundt her..


#29

Skilpadda sa for siden:

Du kan jo vise ham denne: www.tine.no/page?id=26&key=6159&cat=641 :)


#30

Hyacinth sa for siden:

Aha! Takk for åpplysningen. :)


#31

Mandarin sa for siden:

Sans ekstra lettrømme , - kan altså varmebehandles? førsikrermej


#32

Chanett sa for siden:

Ja, det kan den.


#33

Dixie Diner sa for siden:

De var fulle av transfett også, sikkert derfor de ble tatt ut, ikke vet jeg. Heller naturlig kremfløte enn kunstige skadelige søppelprodukter. :nemlig:


#34

Ginger2 sa for siden:

Jepp. Kesam er veldig fin å bruke i f.eks bakverk, da kan man også fjerne en del av fettet i oppskriften! :)


#35

Mei sa for siden:

Det visste jeg ikke. Og det er jeg enig med deg i. Men aller helst skulle jeg hatt begge deler. Natulig og fettfattig. Og godt.


#36

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg har prøvd å bake med den, saftig og godt, men man kan ikke ha den i middagen?


#37

Chanett sa for siden:

Så rart. Jeg varmer ekstra lett rømme flere ganger ukentlig og har brukt det i et halvt års tid. Aldri klumpete sauser eller annen mat med ekstra lett rømme. jeg synes til og med at den er lettere å jobb emd enn vanlig lettrømme.


#38

Ginger2 sa for siden:

Det er fettet som gjør at f.eks seterrømme er kokebestandig, jo mindre fett jo lettere skiller det seg. Både Kesam og Lettrømme er varmebestandig, dvs tåler oppvarming, men kan skille seg ved langvarig koking.


#39

Chanett sa for siden:

jeg er klar over dette, men reagerte på at mina sa at ekstra lett rømme ikke tåler oppvarming/koking. Min erfaring er nemlig at ekstra lett rømme tåler varme og koking. Jeg har nettopp laget ostesaus med ekstra lett rømme, og den skilte seg ikke. Kesam, der i mot, er jo ikke brukendes til varme retter.


#40

Jenna sa for siden:

Noterer ivrig!

Hilsen en "rømm(e)oholiker" som nå skal vurdere andre alternativer.


#41

Susse sa for siden:

Vi bruker kun kesam, savner ikke rømme. Blander med skummetmelk om den er for tykk til f.eks dressing. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.