Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Julelys, på hus, trær og busker

#1

Crimina sa for siden:

Synes du det kan bli for mye av det gode? Her jeg bor er det 2-3 hus som er hentet fra USA hver jul. :fnise: Og det er jo mange som henger julelys på veranda, vinduer, takrenner, busker og trær.

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke synes det er veldig pent. Det ser rett og slett for harry ut. :knegg: Å pynte et vindu, og en busk er jo helt greit. Men mange ganger føler jeg det blir for lite system i det enkelte henger opp. Rotete rett og slett.

Synes du det er pent eller stygt? Det plager meg selvsagt ikke, jeg synes bare ikke personlig at det er så veldig flott. Jeg tenker også inni meg: Strømregningen må jo bli dyr den måneden. :knegg:


#2

Manga sa for siden:

Det kan helt klart bli for mye av det gode. Litt lys kan være fint, men noen tar jo helt av.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Det spørs jo hvor gjennomført det er. Dessuten, noe av det kjekkeste seksåringen vet er å kjøre forbi et amerikansk-pyntet hus i jula, det er fargede lys overalt og julenisse på taket osv, helt sinnssykt. Men hun elsker det, og det er så koselig å se hvor glad hun blir av det huset. :hjerter: Jeg må også stoppe litt opp av sånne hus selv og kjenner at jeg ja, blir litt glad faktisk. Elsker julen!

Jeg kunne ikke tenke meg å ha det selv, her går det i lys på busker og trær (ikke fargede). Noe av det kjekkeste med hele julen er busker og trær med lys på, det er så fantastisk fint å se på! Jeg blir helt salig ...


#4

Veronal sa for siden:

Jeg synes det er gøy. :hyper:

I fjor hadde vi ekskursjon med ungene til morsomme julehus i nabolaget. Lys i mørket er noe av det beste med julen.


#5

Dali sa for siden:

På en busk er ok, mannen insisterer på å dekorere garasjen med en lyslenke. jeje.


#6

Crimina sa for siden:

Ja, det er det jeg mener, at det kommer ann på hvor gjennført det er. Om det er et system i det som henges opp. Noen henger opp alle veier, uten at det blir noe system i det. Det ser rart og harry ut i mine øyne. :sparke:


#7

Dixie Diner sa for siden:

Fine mannen. :hjerter:


#8

Malama sa for siden:

Om det er gjennomført, så synes jeg det er litt stilig jeg. Orker ikke lage det til sånn selv, men kan godt gå og se på pene "amerikanske" hus.

Dog, jeg foretrekker at det ikke BLINKER så mye. Farger er fint, men ikke blinkende...


#9

Crimina sa for siden:

Det er penere med fargede lys, enn vanlige lys, men blinkelys kunne jeg aldri hengt opp.


#10

Nin sa for siden:

Nja, noen pynter enormt med lys og det er helt nydelig. Mens andre som har pyntet med like mye lys får hele greia til å se forferdelig ut.

Jeg er glad i lys i mørketiden og er det pent pyntet synes jeg bare det er koselig.

Tar ikke helt av selv da. Jeg nøyer meg som regel med lys på en tuja utenfor døra her og sper på med ett lass av lyslykter på trappa og terassen.


#11

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes hvite lys er penest. Små, hvite lys på busker og trær i hager og lignende gjør meg helt salig. Jeg elsker å gå tur i jula og bare kikke på alle de lyspyntede trærne og buskene. Jeg begynner nesten å grine. :knegg:

  1. desember skal pynten opp, alt som skal stå i vinduene og sånt. Folk må ikke vente lenger enn det, for det er jo den dagen jeg går rundt og venter på, da MÅ jeg ut og gå tur og se på alle lysene i vinduer og sånt, og så banner jeg inni meg av alle som ikke har pyntet enda. Grr.

#12

Blondie sa for siden:

Det kan helt klart bli for mye. Vi pynter en busk i hagen og synes det funker fin, fint. Naboen har en lysende nisse som "klatrer" på garasjen og det er helt klart too much. :knegg:


#13

Flubby sa for siden:

Synes julelysene lyser skikkelig opp i mørketida jeg :)
Det kan være skikkelig blodharry også da. Nære slektninger av oss pyntet huset med sånne nisser som henger i lysende rep og på stige, ikke mindre enn 3 stk på samme hus. Så ut som et nisse-swat-team var i ferd med å bryte seg inn :knegg:
Ellers lysene være pent opphengt. Vi holder oss til en girlander med lys rundt inngangsdøra, men er raus med fakler og lykter. Synes tross alt det er finest med levende flammer :jupp:


#14

Elisabet sa for siden:

Små hvite lys er pent ute. Jeg elsker lys i den mørke årstiden og gleder meg til å dekorere terrassen og inngangspartiet med hvite små lys i lang kjede. Men overdriving har jeg ikke noe sansen for, men det kan være morsomt å se noen ganger de som overdriver skikkelig. Glad jeg ikke er naben dems. :knegg: Har ikke noe sansen for fargede lys og blinkende lys.


#15

Marit K sa for siden:

Jeg synes de aller fleste som pynter med lys utendørs gjør det veldig fint. Selvfølgelig er det ett og annet hus der jeg nok ikke synes det ser særlig lækkert ut, men jeg antar de som bor der liker det, så da får det være greit. De tar det jo (forhåpentligvis) ned igjen litt utpå nyåret.
Min absolutte favoritt, er når man har pyntet ett av trærne i hagen med enkle, hvite, lys. Det synes jeg er så stemningsfullt og fint. :lys:


#16

Pepper Lemon sa for siden:

Nå er vel dette tredje eller fjerde året diskusjonen tas opp, og jeg regner med at alle er lei av hva jeg mener om det. Men jeg gjentar det nå allikevel: Det bør helst være mange lys, de bør helst være farget, de bør kunne blinke, og de bør være pent hengt opp. Reinsdyr på taket er et pluss, og om lysene blinker etter melodier blir det om mulig enda penere.


#17

Obelix sa for siden:

Åhh, et reinsdyr hadde passet ypperlig på vårt flate hustak :nemlig:


#18

Marit K sa for siden:

Jeg skulle gjerne vært naboen din, om du har det slik. Ungene ville vært helt i ekstase. :jupp:

#19

Lhi-My sa for siden:

Alt med måte! Blinkende takrenner og reinsdyr på taket blir for mye for min del. Her henger vi lys opp i et utendørs juletre i hagen. Det holder lenge.


#20

Katta sa for siden:

Det er fint med lys, og det kan til og med være fint med skikkelig amerikansk julehus. Men da må det være gjennomført, og ikke som en bit av et rekkehus eller blinkende lyslenker som når halvveis bortover verandaen før man skjøter på med en annen type lenke videre...

Det fineste synes jeg er hvite lys på et tre i hagen, evt også rundt veranakanten der det passer.


#21

Dixie Diner sa for siden:

:rofl:


#22

Pepper Lemon sa for siden:

Vårt står på skråtak, og står veldig bra der også. Med flatt hustak kan man jo virkelig dra det langt! Der kan du jo sette et lysende barnekor og ha julemusikk strømmende fra taket. :knegg:

Vi dekorerer ikke huset så mye vi altså, fordi vi rett og slett ikke har nok lys. Vi har holdt oss til trærne utenfor. Og så har jeg endel hengende i vinduet innendørs, som da vises ute. Det er ikke spesielt provoserende, med unntak av de blinkende juletrelysene ute, som noen naboer har okket seg over. Reinsdyret har folk faktisk vært ganske positive til, iallfall småbarnsforeldre. Men så er det veldig fint også da. :stolt:


#23

Obelix sa for siden:

Hvor har du kjøpt reinsdyret og hvor mange månedslønner koster det?


#24

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg aner ikke. Det var en gave fra min kjære.


#25

Obelix sa for siden:

Spør han da :hyper:

Jeg vet at naboene hadde blitt veldig "glade" om vi hadde fått Rudolf på taket.


#26

Zip sa for siden:

Samme her. :jupp:


#27

Didjeridust sa for siden:

Personleg smak:
Ikkjeblinkande kvite ljos i eit tre eller stor busk er fint.
Noko særleg meir enn det og blinking og/eller masse fargar får raskt stempelet "Smaklaust!" og/eller "Fytterakker'n!" hjå underteikna.
Eg er vel gamaldags, eg...likar og best låvenisse-stilen framfor den amerikanifiserte "CocaCola"-nissen. (Føler det er ein Poll i emning her...)


#28

Elisabet sa for siden:

Europris har hatt noen litt større varianter med lys på har jeg sett. Husker ikke hva de koster, men de koster vel under 1000 lappen tror jeg. Plantasjen har også veldig mye juledekorasjonslys, så mulig de også kan ha noe.


#29

noen sa for siden:

Der skrev visst du det jeg tenkte (bortsett fra at jeg vil ha begrensninger på fjøsnissene også). Maks noen hvite lys i en busk. Jeg tror ikke jeg hadde blitt begeistret for å se naboens blinkende nisse og barnekor utenfor kjøkkenvinduet i flere uker. Jeg liker bedre den litt stille og ikke så overglitrende julen, jeg.

Heller ett stearinlys i vinduskarmen enn ti blinkende reinsdyr på taket!


#30

Didjeridust sa for siden:

:tilber:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.