Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Slutte å spise brød?

#1

Myrsnipa sa for siden:

Jeg sliter med å bake perfekte brød. De smaker bra, er passe grove, hever som en drøm, både før og etter utbakingen. Men de faller nesten alltid sammen i ovnen. Jeg er så forsiktig som det går ann å være, og de er alltid høye når de nettopp er kommet inn i ovnen. Temperatur og plassering i ovn gjør jeg rett. Hva pokker gjør jeg galt?

Uansett,¨jeg får ofte litt deig til overs (baker 6 brød i slengen) og da triller jeg ut noen rundstykker. Disse blir alltid perfekte og nå vurderer jeg å lage bare rundstykker og drite i hele brødgreiene.

Fordeler? Ulemper?


#2

Honda sa for siden:

Sånn hadde jeg det og til jeg fant ut at det var ovnen det var noe galt med.
Fikk ny ovn hos mamma og pappa i bryllupsgave og nå blir det store saftigebrød og ikke "flat" brød :)


#3

kisha sa for siden:

Jeg kan ikke hjelpe deg. Jeg kjøpte ny kjøkkenmaskin til jul, og plages. Deigen blir for tørr, så jeg må spe på med veske for å få den bløtere. Men den blir ikke som før. Jeg får noen flate brød av og til, jeg tror jeg har for lite deig i formene. Så jeg prøver meg frem.


#4

kisha sa for siden:

Jeg kjøpte ny ovn for noen uker siden. har jeg kjøpt katta i sekken?:eek:


#5

Honda sa for siden:

Nei det tror jeg ikke.
Kanskje som du sier du har for lite deig i formene.
For tørr deig enda?
Hever for lite?

Jeg har 1 kg deig i hver 2 liters brødform. Så hever de opp til kanten hiver de inn i varm ovn på 175 grader og steiker de 50 min. Før måtte jeg steike de over 1 time...


#6

kisha sa for siden:

Jeg har ikke oppskrift. Man tar en dert her og en dert der. Litt olje og vann. Steker på 200 g varmluft i 1 time. Det er vel deigen jeg må jobbe med. Den forrige kjøkkenmaskinen hadde ikke lokk på toppen, så jeg fikk en helt annen følelse av hva jeg holdt på med. Må ser jeg ikke deigen, mens jeg improviserer.


#7

Honda sa for siden:

Ta av lokket av og til å stikk fingeren i deigen? ;)

Nei du må vel bare prøve deg frem. Sånn som jeg har gjort i nesten 1 år før jeg fant den perfekte kombinasjonen :cool: hehe


#8

Myrsnipa sa for siden:

Tror ikke det er noe feil med min ovn heller. Den er bare et par mnd gammel...


#9

Myrsnipa sa for siden:

Kan du ikke bare ta av lokket da? Er jo helt umulig å jobbe med noe du ikke ser?

Bra og enkel blanding:

en pose "havrebrød" og en pose grovbakst. ;)


#10

kisha sa for siden:

Lokket må være på. Ellers vil den ikke.
Jeg har alltid tidligere hatt perfekte brød, så jeg må nok bare prøve med frem.


#11

Adrienne sa for siden:

Hvor lenge lar du brødene heve før du setter de inn i ovnen? Dersom de står for lenge til etterheving har de nemlig lett for å falle sammen når du steker.


#12

DM sa for siden:

Rundstykker både smaker og ser mye bedre ut enn brødskriver synes jeg.


#13

Myrsnipa sa for siden:

Å? Seriøst? Jeg må jo nesten vente til de er over kanten syns jeg. :gruble:


#14

tiddelibom sa for siden:

Når vi baker, hever vi første gang i 2 timer. Andre gang (når brødene er i formene sine) hever vi tja.. kanskje en halv time? Noen ganger bare til ovnen er varm. Har ikke problemer med at de faller sammen.

(ja, ofte er det vel slike "enkle, men vanskelige svar" som er løsningen?)


#15

Ole Brumm sa for siden:

Eller kanskje du bør ha en annen steketemperatur?
Nye ovner kan værte roten til mye vondt. :nikker:


#16

Magica sa for siden:

Du må passe på å ikke etterheve for lenge ja!


#17

Myrsnipa sa for siden:

Tusen takk for etterhevingstips. Nå gleder jeg meg til å prøve ja.

Men når dere hever så lenge først, da slår dere vel ikke akkurat all lufta ut av deigen før dere stapper den i former? Dere er litt forsiktige ja, for å bevare lufta?


#18

Ingrid-lille sa for siden:

Jeg etterhever kun jeg. Altså, kliner deigen rett fra maskinen i formene. Så hever de der i 40 minutter ca, da er de hevet godt over forma. De gangene jeg lager slike poser fra butikken (havrebrød o.l) , har jeg alltid en halv pakke gjær mer pr pakke enn det som står på.


#19

Magica sa for siden:

Ja, du skal slå ut all luft av deigen. :)

Proffe bakere etterhever flere ganger men det gidder ikke vi.


#20

Myrsnipa sa for siden:

Kan jeg ikke bare gjøre som Ingrid-lille over her? :ber:


#21

Pamina sa for siden:

Jeg har sluttet å heve to ganger.

Lager deigen, tar den over i formene, lar brødene heve der mellom 45 min og en time, og setter dem i ovenen. De faller ikke sammen - det gjorde de ofte før.


#22

Myrsnipa sa for siden:

Dette gir håp til en stakkar.:highfive:


#23

kisha sa for siden:

Nå sitter jeg og spiser nystekt brød. Like gode som før. Jeg hever 1/2 time før utbaking, steker på varmluft 200 g i 1 time. De ble kjempefine.
Min oppskrift er ca. 1/4 grovbakst mel + 1/4 grovt sammalt, ca 2/4 hvetemel. Hvis jeg har i huset blir det litt havregryn eller annet godt i . Noen bruker også peanøtter i deigen. Det skal være godt, men jeg har aldri smakt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.