Dixie Diner sa for siden:
Den gamle tråden var jo låst, så jeg åpner herved en ny. Trenger tips, så kom igjen!
I går hadde vi kyllingsalat til middag.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Dixie Diner sa for siden:
Den gamle tråden var jo låst, så jeg åpner herved en ny. Trenger tips, så kom igjen!
I går hadde vi kyllingsalat til middag.
Ole Brumm sa for siden:
Kyllingnuggets. :D
Kirsebær sa for siden:
I dag er jeg vill og gal og tar knekkebrød med krydderost! :vill og gal og alene hjemme:
Jinx sa for siden:
(Skummelt,for jeg tenkte på den gamle tråden i stad,og lurte på hvor den hadde blitt av...)
I dag blir det kjøttboller,poteter,makaroni og brun saus.
Michelle sa for siden:
Vi skal ha gratinert blomkål i hvit saus med reker/bacon og mandelpoteter.
Anne C sa for siden:
En eller annen gryterett tror jeg det blir i dag. Helt enkelt.
Blåbær sa for siden:
Kremet tomatsaus med kjøttdeig, fullkornspasta og salat.
Camomilla sa for siden:
I går hadde vi fiskeboller i karrysaus med poteter og rapede gulerøtter.
I dag er det foreldresuppe i bhg, ikke foreldre i suppa men grønnsakssuppe :fnise:
Kommer ikke til å spise så mye siden jeg skal på Fratelli med noen jenter og kose meg etter suppelaget.
Niobe sa for siden:
Min noe hjemmekomponerte versjon av Pasta Amatriciana. Pasta med hjemmelaget tomatsaus og bacon. Selvsagt med nyreven parmesan over. Ah, gleder meg!
Dixie Diner sa for siden:
Mannen kom hjem med handleposer nå, det blir visst tagliatelle med svinekjøtt og tomatsaus.
Albertine sa for siden:
Jeg tror det blir svinefilet med ris og surret paprika og løk.
Tangerine sa for siden:
Indonesisk kyllinggryte:
4 kyllingfilet (strimles og stekes)
1 liten matfløte
1 glass hot mango chutney
2 ts sambal oelek
Bland fløte, chutney og sambal oelek og ha i kyllingen. Ha i ildfast form og sett i ovn (200 grader) i ca 20 min. Server med ris, og dryss over peanøtter/cashewnøtter og evt. rosiner.
kiddo sa for siden:
I dag blir det salmalaks stekt i panne med (laktosefri) creme fraiche, litt soya og Santa Marias wasabi- og sesamkrydder. Ved siden av kokte poteter og agurksalat (eller vanlig salat).
Salt sa for siden:
I dag blir det nok en pasta"salat" med røkte kjøttpølser, bacon, avocado, cherrytomater, rødløk, fetaost og pinjekjerner.
Fruktflua sa for siden:
Yankee Pot Roast med hjemmelaget potetstappe og brun saus. Kjempegodt.
Salt sa for siden:
Oppskrift?
Fruktflua sa for siden:
Senere? Den er lang, og må skrives ned fra kokebok. ;)
Salt sa for siden:
:jupp: Når du har tid!
amo sa for siden:
Hamburger.
Arona sa for siden:
Taco
tinkadott sa for siden:
lasagne, poteter og salat.
Dixie Diner sa for siden:
Poteter til lasagne? Fnis. Det har vel med vane å gjøre, for meg ville det blitt som å ha poteter til spaghetti eller risengrøt, hehe.
DM sa for siden:
Ovnsstekt laks med grønnsaker og slottspoteter.
Jinx sa for siden:
Ja det virker rart.Men jeg har makaroni til poteter i dag...
tinkadott sa for siden:
Jupp. Det ER veldig godt med poteter til altså!
Maxine sa for siden:
Sitter i sofaen hos mamma, som er beordret til å lage ovnsbakte grønnsaker og kylling. Jømmi :)
Nin sa for siden:
Egoistisk middagsrett i dag, kun etter mitt ønske..håper mannen takler det.
Ovnstekt dekket med creme fraiche og revet sitronskall sammen med pastarør, rømme og agurk.
Dixie Diner sa for siden:
Nå lurer jeg fælt på hva du stekte i ovnen altså. :knegg: Laks?
Nin sa for siden:
:knegg: Sulten se. Det er laks ja.
Tinka sa for siden:
Stekte laksekoteletter, kokte poteter, sandefjordsmør og salat.
Rug sa for siden:
Vi hadde stekt komle. Alle sammen spiste mengder i går, enda mer i dag (stekt er liksom hakket bedre), og enda har vi nok til i morgen også. Snakker om effektiv middag. :jupp:
Chablis sa for siden:
Fiskepinner, gulrot og potetmos.Mini har fått velge.
Pasta sa for siden:
Mamma har kokt lapskaus til mann og barn. Jeg er på jobb og har spist en baguette med marinert kylling i karridressing.
Håper det er litt lapskaus igjen til meg til kvelds.
Strutsen sa for siden:
Var helt blank for middag i dag, og lei av det samme gamle, så lot Erling Sundal hjelpe meg. :knegg:
Pølsegryte; stekte pølser stekes sammen md broccoli, blomkål og babymais, og kokt makaroni blandet sammen. Hadde en kremet urtesaus ved siden av. Falt veldig i smak hos folket her hjemme.
Solblomst sa for siden:
Vi har spist pannekaker.
Mandino sa for siden:
Hot pølserisotto (med mager pølse) hentet fra GR-sidene på nettet.
Katie sa for siden:
...
Lhi-My sa for siden:
Vi har spist tradisjonskost i dag; Grandiosa ;)
Anne C sa for siden:
Det ble risottogryte.
Heiko sa for siden:
Stekt torsk, poteter og råkost.
ElinM sa for siden:
Stekt torsk, potetstappe laget med mandelpotet og creme fraiche og litt hvitløk i, brokkoli og tomat. Og pestosaus.
Che sa for siden:
quesadillas og salat.
Turban Smukk sa for siden:
Potet- og purreløksuppe med parmesan og sprøstekt serranoskinke.
Lyppa sa for siden:
Kjøttsuppe:)
Tuttan sa for siden:
Vi hadde spagetti, med kjøttdeigsaus (heiter det det?? Gud velsigne Toro) og kjøttdeig. Og norvegia-strø på toppen, :nam: :nam:
Niobe sa for siden:
Jeg tror ikke det er Gud som står bak Toro. Jeg tipper på han andre. :knegg:
Turban Smukk sa for siden:
:knegg:
mkj sa for siden:
ildfast form med fullkornsmakaroni, kjøttdeig med tomatsaus (tomater, løk, gulrot, paprika, hvitløk) gratinert med litt ost på toppen.
Og til en forandring så ble vi enige om å ta det samme i morgen, da vi igrunnen hadde nok igjen blakke pga restskatt
Fara sa for siden:
Vi hadde kyllingburger, med stekte poteter og salat.
Amic@ sa for siden:
Jeg og lillemann tok en enkel løsning og spiste middag på Ikea samtidig som vi kjøpte inn julegavepapir:)
isola sa for siden:
Speltpasta med kjøttsaus.
Eia sa for siden:
I dag lagde jeg omelettmuffins for første gang. Det blir ikke den siste! :nam: Oppi hadde jeg hakket baguettskinke, paprika og brokkoli.
mkj sa for siden:
bruker du papirformer? For jeg lagde det i min muffinsform en gang og det var ikke særlig lett å få vasket den ren. Sånn bortsett fra det er jeg veldig enig i at det er godt.
Eia sa for siden:
Papirformer, ja. Uten å smøre, så de hang litt fast. Jeg tenkte faktisk å kjøpe noen teflonformer. Er det det du har?
Intrigue sa for siden:
I dag var det Moussaka
Fantomann sa for siden:
Seibiff :)
kokosbolle sa for siden:
Kantarellsuppe og pannekaker.
Benzo sa for siden:
Glitters parmesankylling. Lagde for første gang i dag, og det falt i smak. :nam:
apan sa for siden:
Idag hadde vi grove pitabrød med skinke og grønnsaker.
Appelsin sa for siden:
Ovnsbakt laks med agurk og sesamfrø, rømme,
brokkoli, og ovnsstekte poteter.
mkj sa for siden:
tja, er vel et slags non-stick-belegg muligens. Den er ganske gammel den forma jeg har, tror den er fra Ikea. Får kanskje prøve å smøre litt skikkelig neste gang.
Ellers så så jeg et lurt tips her på en blogg, man kunne ha tynne tynne skiver med brød, så smurte man den ene side som ligger langs kanten av formen og har et egg oppi. Man kan jo piske sammen egget også tenker jeg med noe fyll (da gjerne litt større ildfaste former)
Og kanskje funker det med tortillalefser, som en slags 'paibunn'
Dixie Diner sa for siden:
De henger ikke fast i de papirformene som heter Toppits som selges på bla. Obs og Rema. Det MÅ være dem, de løsner med en gang. Jeg har prøvd andre papirformer og der henger alt fast.
Toppits-formene (vanlig gul pappeske med store amerikanske muffinsformer i papir) er sånn foldete og kan dras i så de blir mye løsere, og ingenting henger fast i dem, de er geniale!
Dixie Diner sa for siden:
I dag blir det pølse-jambalaya.
I morgen tror jeg kanskje vi skal ha tortilla-kake. Tortillaer legges lagvis med kjøttsaus og ost og gratineres, så skjærer man ut kakestykker og serverer.
Crimina sa for siden:
I dag blir det tacograteng her. Fant oppskriften her. Denne falt i smak her hjemme. Ungene elsker den. Anbefales.
Crimina sa for siden:
Dette høres godt ut. :nam: Aldri prøvd dette.
Dixie Diner sa for siden:
Den er knallgod, den har jeg laget mange ganger. Jeg har ikke oppi tomater da, har i paprikastrimler og løk i stedet. Og så legger jeg nachoschips under og over formen. Ja og så bruker jeg vanlig kjøttdeig, utstår ikke svinekjøttdeigen.
Crimina sa for siden:
Jeg gjør også forandringer, Iset. :D Jeg bruker noen ganger vanlig kjøttdeig og noen ganger kyllingkjøttdeig. Og så ha jeg makaroni i bunnen. :)
Jeg bruker løk og paprika i tillegg til tomater. Vanlige tomater liker jeg ikke, men bruker Dulcitatomater. De smaker godt. :)
Er jo bare å bruke fantasien og det man liker av ingredienser her.
Dixie Diner sa for siden:
Jepp, jeg klarer aldri noensinne å følge en oppskrift, jeg må alltid tilsette ditt og utelate datt. :knegg:
Crimina sa for siden:
Ja, meg også. :nikker: Og det er ved å lure inn løken på denne måten at mine unger endelig aksepterer at jeg lager middager med løk. :D Før plukket de alltid ut løken, fordi de hadde sett at faren ikke likte løk. :fnise:
Lizzie sa for siden:
Torsdager har blitt suppedag etter at jeg fant ut at det var ubehagelig å trene pilates rett etter middag med full mage. Hva som havner i suppa er avhengig av hva jeg finner i kjøleskapet.
Camomilla sa for siden:
I dag er det torsdag og Propellen skal på svømming så da blir det grøt som vanlig.
Tangerine sa for siden:
I dag blir det pannekaker med 50/50 fint og grovt mel, masse egg, litt salt, passe med melk og litt finraspet gulrot.
Tilbehør: Bacon og blåbærsyltetøy med masse bær.
:)
Nin sa for siden:
Jeg vil ha pølse"gryte". Pølser, makaroni, mais, brokkoli, blomkål og purre stekt i panna.
Gubben insisterer på å dra til Sverige i dag, jeg vet han kommer til å få viljen sin så da blir det vel middag der i stedet. Jeg som hadde gledet meg sånn til middagen min i dag. :sukk:
emma71 sa for siden:
Vi skal ha lasagne, men aner ikke om det er noe tilbehør siden vi er bedt bort. Skulle vi hatt det hjemme hadde det blitt med grønn salat og hvitløksbaguetter til.
Niobe sa for siden:
I dag blir det fiskegrateng, kokte poteter, gulerøtter, brokkoli og smeltet smør.
Turte sa for siden:
Tomatsuppe.
kiddo sa for siden:
I dag blir det stekt ris med karri, tilsatt erter, gulrøtter, stekt svinefilet, kjøttdeig og egg :)
Divine sa for siden:
Jeg skal prøve med på glitters kyllingnuggets i dag. Jeg er ikke flink kokk, så det skal bli spennende å se resultatet.
Neados sa for siden:
Potet og gulrotstappe, gratinert pølse med tomat, løk, sopp og ost. Diverse grønsaker og brun saus.
Hjertensfryd sa for siden:
Fransk lakseform.
Grøten sa for siden:
Fiskesuppe og ny stekte, grove rundstykker.
Fruktcoctail med is til dessert.
Salt sa for siden:
I dag blir det reinsdyrkaker med gulrøtter, potetmos og viltsaus.
tinkadott sa for siden:
fylte rundstykker med egg og skinke. Det er rett og slett nyyydelig!
Mjau sa for siden:
Jeg lukter at svigermor lager spagetti med kjøttsaus :)
Jeg er hos henne i dag, og hun lager verdens beste kjøttsaus!
Frost sa for siden:
Hjemmelaget blomkålsuppe og ostegratinerte pannekaker og salat.
Dixie Diner sa for siden:
Hvordan lager du det? Høres godt ut.
tinkadott sa for siden:
Iset:
En pakke danske rundstykker (Hätting). Del rundstykker i 2, ta ut innmaten. Hermetisk skinke deles i små terninger. 7 egg hardkokes og deles i strimler, en liten purreløk deles. 1 pk majones og matfløte (ca halv pakke).
innmat, egg, skinke, purreløk, majones og fløte blandes sammen. Det blir mye fyll. Fyll i de halve rundstykkene, sett "topplokket" til rundstykkene oppå, og deretter settes de på plate. Ha på alufolie over, og i ovnen til alt er gjennomvarmt. Lurer på om det er ca 170 grader i ca 15-20 min.
De er rett og slett deilige!
Grøten sa for siden:
Du tar da bare ut innmaten i bunnen? :o
Det hørtes godt ut og må virkelig testes en gang. :nam:
tinkadott sa for siden:
tar ut innmat i bunn og topp ja :)
Hondacrv sa for siden:
I dag hadde vi elgkarbonader, salat, pommes frites og stekt sjampingjong og løk, med en dæsj creme fraiche over. Det var knallgodt.
Strutsen sa for siden:
Denne må jeg prøve i morgen. :nam:
Er det en spesiell type kjøttsaus du bruker? Hvor lenge gratineres/stekes den i ovnen?
Dixie Diner sa for siden:
Åh, så ikke denne før nå. Jeg lager bare en veldig enkel tacokjøttsaus:
Jeg steker kjøttdeig og har i tacokrydder. Så har jeg i et halvt glass salsa (kan byttes ut med en halv boks hakkede, flådde tomater), en hakket løk og en hakket/moset kinesisk hvitløk (men bruk mengde etter smak, jeg er jo vill og gal på den hvitløken) og ca. et halvt beger creme fraiche eller rømme. Lar det koke en stund så det blir en litt tykk kjøttsaus. Ha gjerne i andre grønnsaker, feks. litt maiskorn, paprika osv. Jeg varierer litt.
Så legger du en tortillalefse i en smurt paiform eller på en papirkledd stekeplate. Legg kjøttsaus på og strø over ost. Ha over en ny tortillaplate. Gjenta prosedyren til du synes kaken er høy nok (jeg ender som regel opp med 5-6 plater). Ha kjøttsaus og ost på toppen og sett hele greia i ovnen i ca. 15 minutter på 225 grader.
Skjær kakestykker og server med salat, rømme, guacamole, salsa og evt. tacochips. :nam:
tinkadott sa for siden:
Iset: høres deilig ut. MEn hvor lett er det å skjøre i lefsene uten at alt blir ett gris?
Dixie Diner sa for siden:
Ikke så lett. :knegg: Jeg har funnet ut at den må stå en stund og hvile så den får "satt" seg. Skjærer man med en gang, går det til helvete. Og man må ha en skarp kniv og skjære forsiktig. Er jo litt som lasagne, bare at det tyter litt mer, men osten får det til å henge godt sammen så ikke sløyf ost mellom lagene. Det er "limet", på en måte.
Neados sa for siden:
I dag er det fajitas med kylling, guacamole, tzatziki, mozzarella, sopp og forskjellige grønsaker som serveres til middag.
Michelle sa for siden:
Eldstejenta skal ha med seg ei venninne fra Ukraina som liker litt mat med smak i så hun vil få servert Thaikylling i curry/kokosmelk og scampi. Tilbehør er ris, salat og brød til.
Kate sa for siden:
Jeg har lyst på hjemmelaget pizza i kveld, og guttungen har lyst på kyllingwok. Han får bestemme, siden jeg bestemte i går. :)
Crimina sa for siden:
I dag blir det taco her. Siden Coop Mega har 40% på tacoprodukter. :knegg: Det er min favoritt og barna sin favoritt også.
ingling sa for siden:
Hjemmelagde lammekjøttboller med masse godt krydder i spicy tomatsaus, med ris til. Og rødvin!
Marit K sa for siden:
Det er fredag, og fredager er tacodag her i heimen. :nam:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.