Jeg trodde det var en spøk da jeg så flere esker av denne brødbakemaskinen fra Melissa til bare 200,- som til vanlig koster rundt 800,-, men joda, den kostet faktisk bare 200. Så den ble selvsagt med hjem til meg. :D
Rema 1000 jeg handla på ligger på Bragernes, rett ved Ypsilonbrua.
De har hatt det tilbudet mange ganger, vet ikke hvorfor den er så billig. Men det er jo helt supert! Hadde jeg ikke hatt brødbakemaskin skulle jeg løpt og kjøpt asap.
Husker de hadde det tilbudet 2-3 ganger på den knøttlille, sjabby Remaen der vi bodde før også, hehe. Det og Guitar Hero med gitar og spill til 300,- kroner eller hva det var. :glis:
Hiv oppi ingrediensene, sett på det programmet man vil ha (brød, kake, skorpefarge osv), så gjør den resten. Jeg bruker den helst til deiger da, fordi Kenwooden er så bråkete. Har oppi ingrediensene, setter på deig-programmet og så elter og hever den deigen og piper når den er ferdig. Kjempegreit.
Og den steker også ikke sant?
Jeg mener å ha hørt om de som bruker brødbakemaskin og får nystekt brød til frokost, men da stilles den inn på kvelden da? Og hvordan er det evt da med brannfare og sånn?
Kan en velge hevetid selv på sånne maskiner? Jeg er avhengig av langtidsheving pga gjæroverfølsomhet. Hadde vært fryktelig snedig med en maskin, siden jeg må bake alt brødet sjøl... Noen som har prøvd glutenfrie brød i bakemaskin?
Ja den steker om man vil det. Man kan stille inn når man vil ha brødet ferdig. Hvis man vil ha ferskt brød til frokost kl 8 neste morgen, stiller man den inn på kvelden, har i ingrediensene og så starter den å bake neste morgen slik at brødet er ferdig stekt til kl. 8. Brannfaren er nok ikke større enn ved å ha tven eller pcen i standby. Jeg har ikke prøvd selv, har bare laget brød der og da.
De har hatt dette tilbudet lenge. Jeg kjøpte akkurat samme maskin for 249,- på Rema for snart to år siden.
Maskinen er helt ok, men hos oss blir den stående i skapet. Jeg bruker den hvis vi har glemt å kjøpe brød og tilfeldigvis har liggende passende mel i skapet. Men ett slikt brød er for lite til en stor familie. Vi blir heller ikke fortrolige med fasongen på brødet og irriterer oss over at eltekroken blir sittende igjen inni brødet og må pirkes ut slik at det blir hull i nederste del av brødet.
Jeg har også hatt problemer med at en del av brødene ikke har blitt skikkelig stekt. Man kan velge steketid og brunhetstgrad, men det varierer også mye fra melblanding til melblanding og det kan være vanskelig å få brødet riktig stekt. Har hatt en del tilfeller med hvite brød som har vært rå i midten og med svartbrente brød.
Men for all del - har du plass til enda mer skapfyll, kan jo dette være et godt kjøp! Den er sikkert like bra som andre brødmaskiner iallefall. Spørsmålet er mer om man virkelig trenger en brødmaskin av dette slaget. Jeg trenger det iallefall ikke, så min havner nok på loppemarked snart.
Jeg irriterer meg også over eltekroken. Men jeg bruker maskinen nesten bare til deiger, ikke til steking av brød. Bruker den til pizza, boller og rundstykker. Kunne like gjerne hatt en skikkelig kjøkkenmaskin, men Kenwooden jeg har bråker så ubeskrivelig mye, og så liker jeg at brødbakemaskinen gjør alt, elter og hever og sier fra når det er ferdig.
Jeg har et annet merke da, og er veldig fornøyd.
Fasongen på brødet blir vel rar i de fleste brødmaskinene.
Vi har en fra Kenwood og har brukt den omtrent annenhver dag siden vi fikk den for 2 år siden.
Det med eltekroken i midten er liksom ett lite problem,men nybakt brød veier opp.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.