Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er den beste julegaven du har fått?

#1

Imma sa for siden:

Ja, overskriften sier vel sitt.
Eller det behøver ikke være julegave. Hva er den beste gaven du har fått? Da tenker jeg ikke på type; barna mine, livet mitt etc.


#2

Imma sa for siden:

Den beste gaven jeg har fått var en bok med dikt og sitater, fra min mor, der hun hadde streket under de versene hun syntes passet godt til meg eller vårt forhold.


#3

Estrella sa for siden:

Tror det må være min herlige KA. :love:


#4

Imma sa for siden:

Hva er det?


#5

M&amp;M sa for siden:

En dobbel kassettspiller med opptaksfunksjon!
Jeg fikk den av mamma da jeg gikk i femte klasse, og var vant med å få klær, sko og andre "fornuftige" gaver til både jul og bursdag. (Vi hadde dårlig råd, hun var alene med meg.)
Jeg husker fortsatt hvor utrolig glad jeg ble! :rørt:


#6

Estrella sa for siden:

Det er en kjøkkenmaskin, kitchen aid. Det er en sånn brun jeg fikk til jul i fjor av mannen.


#7

Éowyn sa for siden:

Kommer ikke på noen julegave nå, kun bursdagsgave. Og det er min første walkman som jeg fikk av mormor og morfar. Jeg husker ennå hvor glad jeg ble. Jeg brukte den masse så den til slutt med slitt ut. Da ble det ny walkman, etter hvert cd-spiller og så over til mp3-spiller.


#8

Maz sa for siden:

En kurvslede med bjørneskinnsfell. Komplett overaskelse og langt over hva jeg ønsket meg.

Mange som feiret jul til dombjelleklang den julaftenen på Byåsen. Hesten ble spent for og andre gaver lå i fred. :Bjelleklang:

Den ser omtrent ut som denne. Men setet bak kan brettes ned. Det er en stasfell som hører med. Jeg har den på låven på mannens hjemmgård. Burde solgt den men hva tar en for slikt?

Dessuten det kan jo hende jeg får hest igjenn?


#9

Pepper Lemon sa for siden:

En rosa sovesofa. Jeg fikk den til jul av foreldrene mine, og den var fantastisk. Da fikk jeg et helt nytt liv, hvor jeg tilbragte ettermiddagene liggende på sofaen på rommet mitt mens jeg leste bøker. (Jeg var ikke bortskjemt med lesero, vi var en stor familie.) Jeg elsket den, og var overveldet over at det gikk an å få sin egen sofa.


#10

dharma sa for siden:

Den beste fikk jeg nok fra mannen min. Det var to uker siden fødselen og jeg hadde ønsket meg ett gullsmykke. Gullsmykke fikk jeg, men i boksen så lå det kvittering på ei seng. Han mente at jeg skulle iallefall sove godt den tiden jeg fikk sove.


#11

Acsa sa for siden:

I fjor fikk jeg en toukers rehabiliteringstur av foreldrene mine, det tror jeg er den beste gaven jeg har fått, i hvert fall i voksen alder. :)


#12

Camomilla sa for siden:

Den beste gaven fikk jeg sommeren 89.
Søstern min var ute og reiste og hun sendte meg et kort med dikt og gode ord fra henne. Når ting går litt på tverke eller jeg savner henne for mye, tar jeg det frem og leser det igjen. Det hjelper på det meste.
Go'e søster'n min vet hva hun skal gjøre. Det samme gjorde hun i 2004 når jeg var gravid og dårlig.

Den beste julegaven husker jeg ikke.


#13

Nin sa for siden:

Det må være sparken jeg fikk av pappa da jeg var åtte år. Kan ikke huske noen julegave jeg har ønsket meg mer enn den. OG han lurte meg. Jeg satt hele kvelden og så jo så klart at det ikke lå noen spark under juletre (akkurat som om det hadde latt seg gjøre :knegg:) og var så skuffet så skuffet.
Broren min ønsket seg et kamera, OG han fikk det. :eek:
Jeg var så sikker på at pappa var sint på meg, at jeg hadde gjort et eller annet galt, at han ikke likte meg lenger. Gud som jeg grublet den kvelden og slet med å ikke vise skuffelsen der jeg satt med noen bittesmå gaver fra pappa mens broren min fikk akkurat det han ønsket seg.
Lenge etter at alle pakkene var åpnet, det føltes i alle fall lenge for meg sier han: Oi, oi vi har jo glemt en gave til frøkna. Gå inn på soverommet oppe og se, der står det jo en vi har glemt å ta ut. En stor spark, med navn og tlf brent inn. Jeg har den enda og bruker den flittig når vi har snø.
Så ja det er helt klart den beste julegaven jeg har fått. Og der og da var det nok ikke sparken som var den fineste gaven, det var vissheten om at jeg absolutt ikke hadde gjort noe galt og at pappa fortsatt elsket meg.


#14

torsk sa for siden:

Jeg tror det må bli kjøkkenmaskinen jeg fikk av foreldrene mine, en Electrolux Assistant. Jeg hadde startet studiene den høsten og bodd på hybel et halvår, og var begynt å bli litt lei av å elte brød for hånd. Med kjøkkenmaskin til å gjøre jobben ble brødbaking lekende lett, og jeg tror gaven var en viktig faktor til at jeg fortsatte med brødbakingen. Det er 13 år siden nå til jul, og maskinen er fortsatt i ukentlig bruk brødbaking. :)


#15

Kirsebær sa for siden:

Jeg fikk meg en sort og gul BMX cross-sykkel da jeg ble 10 år (1988). Og den var altså noe av det tøffete og stiligste jeg hadde sett noen gang. Og jeg hadde ønsket meg en slik sykkel så lenge! (Nå vet jeg ikke hvor lenge, men alt virket jo lenge i den tiden).
Før det hadde jeg hatt arvesykler etter søstra mi, og merkelig nok var det ingen av dem som var guttete og tøff.
Og til jul samme år fikk jeg mitt første skateboard. Da hadde jeg mast og ønsket helt siden sommerferien, men hadde fått beskjed om at det var for farlig. Og for ikke å snakke om ulovlig. (Skateboard var ulovlig i Norge fram til 1989).
Men så fikk jeg det altså til jul. Pappa hadde vært i Sverige og kjøpt det. :hjerter:

Den gleden da jeg fikk disse to gavene var helt enorm, og jeg husker følelsen enda. Og jeg husker jeg følte meg forstått, på et eller annet vis. Jeg følte at mine foreldre forsto hvor viktig disse tingene var for meg. :knegg:


#16

krystallklart sa for siden:

Håndavtrykket min sønn hadde laget i trolldeig. Jeg ante ingenting om det, og det var fryktelig rørende og åpne det på julaften. Det var den første gaven jeg fikk på maaange år som jeg ikke visste om på forhånd.


#17

nolo sa for siden:

Jeg fikk hest da jeg var 15, enda foreldrene mine var redd når jeg drev med sprangridning og ikke hadde spesielt god råd. Det er den absolutt flotteste gaven jeg har fått noensinne.


#18

Elise sa for siden:

Det må være da jeg fikk laptop av mannen min, for snart 5 år siden. :jupp:


#19

Slettet bruker sa for siden:

Jeg fikk et kjede av sønnen min. Det var i en periode vi hadde meget dårlig råd. Han var åtte år på den tiden.

Han fikk 25 kroner per uke i ukelønn, og han sparte i fem uker for å kjøpe det til meg. Det er det vakreste smykket jeg eier i hele verden og jeg bærer det bestandig til pent. Jeg hadde ikke bursdag engang. Jeg fikk det fordi jeg skulle bli glad.

Edit: Nå først så jeg at det var julegaver det sto ja. Da gjelds egentlig ikke kjedet siden jeg ikke fikk det jul, men utpå våren.


#20

Crimina sa for siden:

Den beste julegaven jeg har fått må være Kenwood Major kjøkkenmaskinen jeg fikk av min eks for et par år siden. :) Var jo egentlig fra barna da. Har hatt god nytte av denne.


#21

Macky sa for siden:

Billett til New Zealand fra mine foreldre :hjerter:


#22

Robyn sa for siden:

Det er flere ting jeg har satt veldig, veldig pris på.

Når jeg var 13-14 år fikk jeg egen telefon på rommet mitt av mamma og pappa. Det var STORT, jeg hadde ønsket meg det inderlig lenge. (Dette var jo før mobilen ble allemanns-eie. :knegg: )

Ble også veldig glad for diamantringen i hvitt gull jeg fikk av mannen første julen vi var sammen. :hjerter:


#23

Arktis sa for siden:

trodde det var bilen Ford Ka du mente :p


#24

ullmor sa for siden:

Pengebeløp til en veldedig organisasjon.


#25

Miss Norway sa for siden:

Jeg fikk eget stereoanlegg til å ha på rommet julen da jeg gikk i femte klasse - 1980 må det ha vært? Jeg ble så glad at jeg begynte å stortute. Jeg elsket musikk og det var så kjipt å sitte nede i stuen og hysje på alle.


#26

Guttemammis sa for siden:

Da jeg var 15-16 år kjøpte foreldrene ,mine en hundevalp til meg og broren min,
DET var stort det....hadde vel mast om det halve livet mitt.
Det var faktisk like stas med henne alle de 16 årene hun levde....

Ellers så fikk jeg en uventet julegave av mannen min for et par år siden,
vi skulle ikke kjøpe noe til hverandre pga litt store kjøp til hjemmet rett før jul.
Han lurte meg med å putte billetter til storbyferie inni en kakeform og jeg
ble så glad at nesten begynte å gråte, ikke bare for selve turen, men at han hadde
tenkt på OSS og ordnet barnevakt osv. at han hadde jobbet så mye den siste tiden
og at jeg hadde måtte ta ungene.


#27

Arktis sa for siden:

Det er det søteste jeg har hørt på lenge :rørt:


#28

apan sa for siden:

Jeg tror det aller fineste jeg har fått er en gave jeg fikk av bestemor helt utenom jul og bursdag, nemlig en babydukke. Det var på den tiden "alle" hadde fått babydukker. Vi hadde ganske lite penger, og selv om jeg ikke led noen nød fikk jeg aldri sånn som "alle andre fikk". Så kom bestemor med en babydukke til meg og en til søsteren min, og det var helt fantastisk.



#30

Vind sa for siden:

En rattkjelke. Svart Stiga rattkjelke med gulldetaljer. Den hadde jeg mye gøy med.


#31

007 sa for siden:

Alvorlig? :sjokk:

Jeg fikk en skrikedukke da jeg var 7, et lite orgel (kjøpt brukt) da jeg var 9, Comandore 64 da jeg var 12 (tror jeg) og stereoanlegg da jeg var 13. Alle disse var gaver jeg ble veldig glad for.

For 2 år siden fikk jeg hjemmestrikkede Liverpool-votter (egenlaget mønster) av Inagh her på FP + et nydelig smykke (et svart hjerte), og det er nok en av de de flotteste (og mest personlige) gavene jeg har fått.


#32

TheVoice sa for siden:

I en dårlig råd periode kjøpte søsteren min en notatbok som hun skrev mange sitat og dikt inni med gråblyant. Den var veldgi enkel og veldig fin, og jeg finner ofte noen ord der jeg kan skrive i kort etc. Veldig fin gave!

Ellers er jeg veldig glad i duken bestemor sydde med julemønster :-)

I år hadde jeg vært evig takknemmelig for en KA jeg også........ :drømme:


#33

ullmor sa for siden:

007

Alvorlig, ja. Jeg trenger ikke ting, men er glad for at folk som trenger pengene får dem. Synes det er en uting at de fleste rundt meg heller vil gi og få ting de ikke trenger enn å gi til dem som har for lite.


#34

007 sa for siden:

Veldig edelt, nobelt og PK. :nemlig:

#35

ullmor sa for siden:

Noe galt i det?


#36

007 sa for siden:

Neida. :knegg:

#37

Chablis sa for siden:

Nintendo som jeg fikk nårjeg var lita, hadde ønsket meg det lenge.Å en sykkel, det var den eneste nye sykkelen jeg fikk, alle andre sykkler arvet jeg.


#38

Agent Scully sa for siden:

Jeg husker bare de gangene jeg ble skuffet ... :knegg: Sånn som den første gangen jeg fikk boblejakke til jul og ikke leker ... :sukk: Eller den gangen jeg pakket opp en stor, flott hard pakke, med spennende hyssinger, plasttrekk og metallbeslag, som viste seg å bare være en dukke-lekegrind. Jeg følte meg ferdig med dukker på det tidspunktet, og man kunne jo liksom ikke gjøre noe med den, den bare sto der. Og så fikk jeg Geni av mamma og pappa til 16-årsdagen. Jeg tolket det som om de skulle illustrere et poeng, men jeg syntes det var kipt. I ettertid lurer jeg imidlertid på om det skyltes at mamma hadde glemt bursdagen min eller noe - I wouldn't be surprised. :knegg:

Men jeg sporer av ...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.