Er det noen som har en grei oppskrift på kjeks som egner seg til å lage figurer av? Pepperkaker er liksom så veldig julete, men jeg har masse fine former som kunne egne seg til bursdager og andre anledninger også. :) Det bør altså være en deig som er lett å kjevle og stikke ut figurer av, og som ikke hever seg mye eller renner utover når den stekes.
Nigella har en god oppskrift på regnværskjeks, ikke så fryktelig søte og veldig lette å kjevle og håndtere. Det er litt mandler i, så vi kan dessverre ikke lage dem lenger på grunn av allergi, men jeg skal se om jeg finner oppskriften.
(Tror forresten jeg har laget dem uten mandler også når jeg tenker meg om, det gikk det også men de er bedre med).
175 g mykt, usaltet smør (jeg pleier å bruke vanlig)
200 g fint, brunt sukker
2 egg
1/4 ts mandelekstrakt (kan sløyfes) (jeg har aldri brukt det)
350 g hvetemel (+mer ved behov)
50 g malte mandler
1 ts bakepulver
1 ts salt
Sett stekeovnen på 180 grader.
Pisk smør og sukker til en mousseaktig masse. Pisk så inn egg og evt. mandelekstrakt.
Bland mel, malte mandler, bakepulver og salt i en annen bolle. Tilsett gradvis det tørre i smør/eggeblandingen og bland forsiktig, men godt. Del deigen i 2 emner og kjevle til tykke leiver. Pakk i plastfolie og la dem hvile i kjøleskapet minst en time.
Strø mel på bakebordet og ta den ene leiven ut av kjøleskapet.
Kjevle til ca 1/2 cm tykk, stikk ut figurer og stek i 8-12 min til de er lyst gylne i kantene, men ellers ganske bleke.
Kan dekoreres med melisglasur, men jeg syns de er best uten.
I hit the mother lode, her var det mange cookie-oppskrifter velegnet for kakekuttere! Jeg har tenkt på å gjøre det selv, jeg har en bakebok hvor hun har pyntet store cookies som er skjært ut med kakekuttere og pyntet med fondantglasur, og de er så pene! :hjerter:
Er det noen som har lagret de regnværskjeksene og vet om de holder seg noen dager? Her har de stort sett blitt spist opp samme eller neste dag tror jeg, så jeg ble usikker. :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.