Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjeks som egner seg til figurformer?

#1

Skilpadda sa for siden:

Er det noen som har en grei oppskrift på kjeks som egner seg til å lage figurer av? Pepperkaker er liksom så veldig julete, men jeg har masse fine former som kunne egne seg til bursdager og andre anledninger også. :) Det bør altså være en deig som er lett å kjevle og stikke ut figurer av, og som ikke hever seg mye eller renner utover når den stekes.



#3

Che sa for siden:

ostekjeks - men det er kanskje ikke så barnevennlig igjen?


#4

Skilpadda sa for siden:

Både salte og søte oppskrifter er av interesse. :jupp: Ostekjeks høres veldig godt ut.


#5

ullmor sa for siden:

Jeg har brukt former på brøddeig og pizzadeig, det funker det.


#6

Skilpadda sa for siden:

Ja, det har jeg også gjort, og det blir morsomme rundstykker av det, men det blir ikke helt det samme - lite egnet til fine detaljer og sånt. :)


#7

Filifjonka sa for siden:

Nigella har en god oppskrift på regnværskjeks, ikke så fryktelig søte og veldig lette å kjevle og håndtere. Det er litt mandler i, så vi kan dessverre ikke lage dem lenger på grunn av allergi, men jeg skal se om jeg finner oppskriften.

(Tror forresten jeg har laget dem uten mandler også når jeg tenker meg om, det gikk det også men de er bedre med).


#8

Filifjonka sa for siden:

Jeg fant, jeg fant:

175 g mykt, usaltet smør (jeg pleier å bruke vanlig)
200 g fint, brunt sukker
2 egg
1/4 ts mandelekstrakt (kan sløyfes) (jeg har aldri brukt det)
350 g hvetemel (+mer ved behov)
50 g malte mandler
1 ts bakepulver
1 ts salt

Sett stekeovnen på 180 grader.
Pisk smør og sukker til en mousseaktig masse. Pisk så inn egg og evt. mandelekstrakt.
Bland mel, malte mandler, bakepulver og salt i en annen bolle. Tilsett gradvis det tørre i smør/eggeblandingen og bland forsiktig, men godt. Del deigen i 2 emner og kjevle til tykke leiver. Pakk i plastfolie og la dem hvile i kjøleskapet minst en time.
Strø mel på bakebordet og ta den ene leiven ut av kjøleskapet.
Kjevle til ca 1/2 cm tykk, stikk ut figurer og stek i 8-12 min til de er lyst gylne i kantene, men ellers ganske bleke.
Kan dekoreres med melisglasur, men jeg syns de er best uten.



#10

Heiko sa for siden:

De var fine Esme!

Jeg har ingen gode oppskrifter, men jeg kan bekrefte at Padda har mange kule former. De bør brukes oftere en bare til jul. :nemlig:


#11

Skilpadda sa for siden:

Oi, kjempefine, Esme, takk! Og takk, Maxi, jeg mente å huske at du hadde en Nigellaoppskrift du nevnte en gang. :)


#12

Pebbles sa for siden:

Henter fram denne igjen. Noen som har en oppskrift til sjokoladekjeks som kan kjevles og stikkes ut?



#14

Pebbles sa for siden:

Tusen takk!



#16

Bluen sa for siden:

Jeg har gjort dette med havrekjeks med stort hell. Har dessverre ikke oppskriften - det var en tilfeldig sak jeg fant på nettet.


#17

Filifjonka sa for siden:

Er det noen som har lagret de regnværskjeksene og vet om de holder seg noen dager? Her har de stort sett blitt spist opp samme eller neste dag tror jeg, så jeg ble usikker. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.