Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gode kjøttkaker

#1

LilleRosin sa for siden:

Jeg tror ikke jeg kan steke kjøttkaker. :flau:

Jeg har alltid stekt i panna, men hører nå snakk om koking. Koke altså? Ei gryte med vann? Eller kan man gjøre dette i ovn?


#2

Ciela sa for siden:

Jeg steker de til de har fått fin farge , deretter lar jeg de trekke i en kjele litt for å være sikker på at de er gjennomstekt . kokevannet lages det saus av .


#3

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes kjøttkaker blir best når de først stekes litt (ikke gjennom, bare litt på hver side) og så kokes i sausen. Det er sånn jeg alltid har laget kjøttkaker, og får masse skryt. Jeg bruker oppskriften til Matprat, men har også i litt nellik:

www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=7727


#4

Nessie sa for siden:

Jeg bruker å steke de litt brune i panna, og så legger jeg de i langpanne og putter de i ovnen i ca 10 min på 200 grader varmluft (litt vann i lanpanna da). :jupp:

Veldig gode.

Altså, om du lager de fra bunn av med farse ja ;)

Om du kjøper ferdige så varmer man jo bare i sausen?


#5

Crimina sa for siden:

Jeg har aldri kjøttkakene i sausen. Steker dem til de er gjennomstekt. Steker på svak varme, slik at de ikke blir brent. Men vet jo at mange har dem i sausen, tror kanskje jeg er litt utenom det vanlige. :knegg:


#6

Røverdatter sa for siden:

Jeg steker kjøttkakene til de får fin farge og koker dem ca. 10 minutter i sausen.


#7

Filifjonka sa for siden:

Jeg pleier ikke koke i sausen, liker best å ha sausen ved siden av. Går bra det.


#8

LilleRosin sa for siden:

Det var sånne fra bunnen av jeg tenkte på ja. :humre:

Men koker du i noe annet?


#9

trøtt sa for siden:

Steker de raskt og koker de i sausen. Syns det blir bedre enn lang steking på svak varme.


#10

Filifjonka sa for siden:

Hvis jeg lager mange så bruner jeg dem bare og ettersteker dem i stekeovnen til de er gjennomstekt, hvis jeg bare lager så mange som får plass i stekepannen så lar jeg dem stå på svak varme under lokk til de er gjennomstekt, evt. med en liten skvett vann i panna.


#11

Fantomann sa for siden:

Jeg steker dem alltid ferdige i stekepanna. Har dem kun i sausen på slutten for å holde dem varme.


#12

Hjertensfryd sa for siden:

Lar dei få fin steikeskorpe på begge sider og legger dei så i buljongvatnvatn for å trekka seg ferdig der. Så bruker eg deler av det vatnet til å laga saus av etterpå.


#13

Malama sa for siden:

Jeg koker i sausen, om vi har saus, eller lar dem holde seg varme i ekstrastekepanne med lokk ellers.


#14

Left sa for siden:

Steker de raskt på hver side, slik at de får litt stekeskorpe, og så trekkes de ferdige i sausen. Koker ut av panna når de er ferdig stekt, og bruker det i sausen.

Kjøttkakene lager jeg av kjøttdeig, hakket løk, et egg, ca 1 ss potetmel og 2-3 ss melk. Farsen skal være så løs at den bare såvidt henger sammen. DA får du saftige, og gode kjøttkaker.


#15

Carpe Diem sa for siden:

Signerer denne metoden :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.