LilleRosin sa for siden:
Jeg tror ikke jeg kan steke kjøttkaker. :flau:
Jeg har alltid stekt i panna, men hører nå snakk om koking. Koke altså? Ei gryte med vann? Eller kan man gjøre dette i ovn?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
LilleRosin sa for siden:
Jeg tror ikke jeg kan steke kjøttkaker. :flau:
Jeg har alltid stekt i panna, men hører nå snakk om koking. Koke altså? Ei gryte med vann? Eller kan man gjøre dette i ovn?
Ciela sa for siden:
Jeg steker de til de har fått fin farge , deretter lar jeg de trekke i en kjele litt for å være sikker på at de er gjennomstekt . kokevannet lages det saus av .
Dixie Diner sa for siden:
Jeg synes kjøttkaker blir best når de først stekes litt (ikke gjennom, bare litt på hver side) og så kokes i sausen. Det er sånn jeg alltid har laget kjøttkaker, og får masse skryt. Jeg bruker oppskriften til Matprat, men har også i litt nellik:
Nessie sa for siden:
Jeg bruker å steke de litt brune i panna, og så legger jeg de i langpanne og putter de i ovnen i ca 10 min på 200 grader varmluft (litt vann i lanpanna da). :jupp:
Veldig gode.
Altså, om du lager de fra bunn av med farse ja ;)
Om du kjøper ferdige så varmer man jo bare i sausen?
Crimina sa for siden:
Jeg har aldri kjøttkakene i sausen. Steker dem til de er gjennomstekt. Steker på svak varme, slik at de ikke blir brent. Men vet jo at mange har dem i sausen, tror kanskje jeg er litt utenom det vanlige. :knegg:
Røverdatter sa for siden:
Jeg steker kjøttkakene til de får fin farge og koker dem ca. 10 minutter i sausen.
Filifjonka sa for siden:
Jeg pleier ikke koke i sausen, liker best å ha sausen ved siden av. Går bra det.
LilleRosin sa for siden:
Det var sånne fra bunnen av jeg tenkte på ja. :humre:
Men koker du i noe annet?
trøtt sa for siden:
Steker de raskt og koker de i sausen. Syns det blir bedre enn lang steking på svak varme.
Filifjonka sa for siden:
Hvis jeg lager mange så bruner jeg dem bare og ettersteker dem i stekeovnen til de er gjennomstekt, hvis jeg bare lager så mange som får plass i stekepannen så lar jeg dem stå på svak varme under lokk til de er gjennomstekt, evt. med en liten skvett vann i panna.
Fantomann sa for siden:
Jeg steker dem alltid ferdige i stekepanna. Har dem kun i sausen på slutten for å holde dem varme.
Hjertensfryd sa for siden:
Lar dei få fin steikeskorpe på begge sider og legger dei så i buljongvatnvatn for å trekka seg ferdig der. Så bruker eg deler av det vatnet til å laga saus av etterpå.
Malama sa for siden:
Jeg koker i sausen, om vi har saus, eller lar dem holde seg varme i ekstrastekepanne med lokk ellers.
Left sa for siden:
Steker de raskt på hver side, slik at de får litt stekeskorpe, og så trekkes de ferdige i sausen. Koker ut av panna når de er ferdig stekt, og bruker det i sausen.
Kjøttkakene lager jeg av kjøttdeig, hakket løk, et egg, ca 1 ss potetmel og 2-3 ss melk. Farsen skal være så løs at den bare såvidt henger sammen. DA får du saftige, og gode kjøttkaker.
Carpe Diem sa for siden:
Signerer denne metoden :jupp:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.