Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er de spist?

#1

Left sa for siden:

Platyen min fikk barn i natt, men jeg ser bare en enslig babyfisk.
Dumme meg som ikke hadde den i fødekar :sur:

Har jeg andre fisker som spiser yngel?
Jeg har flere akvariebøker, og er medlem på flere forum, men det er så himla enkelt å spørre her :sparke:

Platy
Molly
Honninggurami
Pansermalle
Guppy

Er det noen av disse som spiser yngel?


#2

Pelen sa for siden:

Gjør ikke Platy, Molly og gurami det i hvert fall, men jeg er langt i fra ekspert.

Er du sikker på at det bare er én? Jeg har ved flere anledninger funnet de små etter noen dager. Jeg husker ikke om det var før eller etter at jeg hadde slik tett mose. Mosen, som jeg ikke husker navnet på var i hvert fall perfekt for de små å gjemme seg i og da kunne jeg ha dem i samme kar.


#3

tinkadott sa for siden:

guppyen er en racer på å spise yngel.


#4

Left sa for siden:

Ok. Da har de nok blitt til et herlig nattmåltid da. :kjøpe_fødekar:


#5

Pelen sa for siden:

Eller slik mose, jeg syntes det var mye mer praktisk. Javamose? Kan den hete det?

#6

Pelen sa for siden:

Ja, det het det. Slik ser den ut. Den vokser ganske mye og man må fjerne litt med tiden (fjernet det som ble mørkere grønt). Men ynglene overlevde flott der inne. Min vokste på en stein og den var tettere enn nedenstående.


#7

Left sa for siden:

Ja jeg syntes det hørtes kjent ut, uten at jeg vet at det er riktig. Men synes som sagt jeg har hørt det ordet før.


#8

Maz sa for siden:

I min erfaring så er det bedre å ha de små i akvariet med mange gjemmesteder. I fødekar ble flere større, men de lærte aldri å stikke av og gjemme seg og ble spist som halvstore isteden.


#9

Isbjørn sa for siden:

De er nok fortært, ja. Plant tett i tett med planter, så de kan gjemme seg. Slik javamose som vist over er jo også kjekt :)


#10

Left sa for siden:

Vet ikke hvor mange de var heller, men har lest et sted at Platy får fra 20 til over hundre yngel i slengen, så det er nok noen som har kost seg :sur_på_seg_selv:
Skal plante litt mer mose og sånt, slik at de har steder å gjemme seg.

Hvor sannsynlig er det at de kommer til å yngle igjen? Hvor lang tid går det i mellom?


#11

Ru sa for siden:

Guppyene våre ynglet som bare det, og de spiste ikke opp nok av dem for å si det sånn. :knegg:
De ynglet relativt ofte, mener jeg å huske. For mini-akvariet vårt gikk faktisk fullt.


#12

Left sa for siden:

Akkurat nå har jeg ingen Guppy-hann, så det er ikke så aktuelt tror jeg? Skal kjøpe en snart, men enn så lenge blir det i såfall jomfrufødsel. Med mindre han klarte å få til noe lurt før han strøk med, stakkar.
Guppy kan vel nesten yngle i et glass med sølevann, de er ikke så kravstore til omgivelser er mitt inntrykk.


#13

tinkadott sa for siden:

guppyer føder ofte med jomfrufødsler og.


#14

Babe sa for siden:

Mine Platyer ynglet som bare det, med jevne mellomrom... og var ikke ungene flinke nok til å gjemme seg ble de raskt spist opp av skumle skurker. :nemlig:

Kommer sikkert fort nye. Flott akvarium du har - fikk lyst til å skaffe meg et igjen jeg også når jeg så ditt.


#15

Babe sa for siden:

Jeg så heller ikke alle hele tiden da jeg hadde akvarium. De gjemte seg... Platy spiser vel ikke yngel, men når de er bittesmå kan de se ut som mat og bli spist og spyttet ut - det tåler de ikke. :erfart:


#16

Arona sa for siden:

Så vidt meg bekjent spiser alle levendefødende eget (og andres) avkom. Husker jeg så molly-pappa svømme etter med munnen åpen til han var mett... :knegg:

Mitt tips er noe av det samme som over; bruk mye planter gjemmesteder i akvariet.Javamose er veldig bra.

Jeg vil også legge til at med tre typer levendefødere i samme karet, vil du med jevne mellomrom få mange små, og selv om det er morsomt med fødsel og barn, blir det fort overbefolket og innavl. Mitt råd; dropp fødekaret og la naturen gå sin gang. De sterkeste vil overleve, de andre blir naturlig luket ut.


#17

Carrera sa for siden:

De er fæle til å spise egne unger også ja.

Tror egentlig ikke de nødvendigvis gjør det fordi at de vil spise levende mat, men den nyfødte yngelen er knøttsmå, så jeg tror fiskene rett og slett tror det er mat.

Det er i hvertfall mitt inntrykk i guppykaret. Er veldig lite yngel som overlever, men de få som overlever de første dagene, får være i fred, selv om de er så små at de fint går i voksnes munn. Jeg ser de voksne svømme etter dem, men de skygger unna når de kommer nær. Virker nesten som de da ser at det er fisk.

eg skal kjøpe meg javamose nå, og dekke store deler av bunnen i karet med denne. Kanskje jeg får noe yngel til å vokse opp da.


#18

Susse sa for siden:

Hehe, det er en grunn til at jeg bruker fødekar i perioder hvor jeg ønsker å ha litt yngel.
Si ifra om du vil ha en dott javamose om du ikke får tak i, jeg har menger.


#19

Left sa for siden:

Det vil jeg veldig gjerne ha! Og jeg tror ikke alle ynglene er gått med. Så to stykker i går, så satser på at de klarer seg. Er det ikke de første dagene som er kritiske da?

Men stakkars Ancistrusen min er død igjen. Byttet vann på lørdag, og den var død på søndag formiddag. Jeg mistenker at den er veldig var for vannbytte?? Temperaturfoskjell? Har ingen annen forklaring på det, for de andre fiskene lever i beste velgående. Ingen som har dødd etter den neontetraen som gikk med for et par uker siden eller når det var.

Finnes det noe godt alternativ til Ancistrus? Vet jo om Pleco, men de blir jo så himla digre...


#20

Susse sa for siden:

Om de blir spist så blir de spist, nye kommer før du aner det !

Joda, det finnes alternativer til ancistrus. Eplesnegler er mosomme, finnes i mange fine farger. Lettest å få tak i på nett, men tviler på at noen sender på denne årstiden. Otto (Ottocinclius) er utrolig søte og morsomme små algespisere, men dem må du ha i flokk og de er veldig ømtålige den første uken i nytt akvarie.
Siamesisk algeeter er kjekk og grei, men også de trives flere sammen og blir svære. Mine 4 er digre, du må dessuten kjøpe de av noen som KAN fisk og ikke prakker på deg flying fox som er den slemme tvillingbroren til SAE. Styr også unna den gule Kinesiske algeeteren som blir like hissig som Flying fox !
Mine ancistrus er 5 år gamle nå, store og fine, en albino og en brun svær hann med flotte barter. De har hatt 3 store kulle med yngel. Jeg har to yngre brune jenter også som jeg skjelden ser.
Plecoen er 25 cm og gjør fint lite nytte for seg annet enn å se kul ut, den arvet jeg av en kompis som hadde 60 liters. :knegg:

Send med en PM med adressen din så skal jeg sende deg en mosedott. :)


#21

Carrera sa for siden:

Selger du javamose, Susse? i såfall melder jeg meg gjerne jeg også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.