Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har bønner – trenger oppskrift

#1

Divine sa for siden:

Jeg har en pakke 10 bean mix, bestående av tørkede "black eyes beans, black turtle beans, butter beans, haricot beans, lima beans, pinto beans, read kidney beans, rose cocoa beans, alubia beans and mungbeans" (ikke be meg om å oversette ... :sparke: ).

Jeg bruker lite bønner, men trenger oppskrifter på ENKLE retter med bønner.

Og ikke si "du kan jo bare slenge sammen en bønnegryte". :knegg: Jeg trenger nøyaktige oppskrifter.


#2

Skvetten sa for siden:

Legg i vann over natten og kok dem, det tar en stund. Jeg koker for en uke i slengen når jeg er i gang. Bruker dem i grønnsakssupper, blander dem med ris og ikke minst lager chili con carne.


#3

Benzo sa for siden:

2 medium onions
1 clove of garlic
olive oil
2 level teaspoons chilli powder
1 fresh red chilli, deseeded and finely chopped
1 heaped teaspoon ground cumin (or crushed cumin seeds)
sea salt and freshly ground black pepper
455gr/1 lb chuck steak, minced, or best minced beef
200gr/7oz sun-dried tomatoes in oil
2 x 400gr/14oz tins of tomatoes
1/2 stick of cinnamon
2 x 400gr/14oz tins of red kidney beans, drained

To cook this I use a metal pan or casserole with a lid, which you can use on the hob and in the oven. If you are going to use the oven method (see below) then preheat the oven to 150C/300F/gas 2.

Blitz the onions and garlic in a food processor until finely chopped, then fry in a little olive oil until soft. Add the chilli powder, fresh chilli, cumin and a little seasoning. Then add the minced chuck steak or beef and continue to cook, stirring until it has browned. Blitz the sun-dried tomatoes in the food processor with enough oil from the jar to loosen into a paste. Add these to the beef with the tomatoes, cinnamon stick and a wineglass of water. Season a little more if need be.

Bring to the boil, cover with greaseproof paper and the lid, then either turn the heat down to simmer and cook for 1 1/2 hours or transfer the pan to the oven for about 1 1/2 hours. Add the tinned kidney beans 30 minutes before the end of the cooking time - they are already cooked and only need warming up.

This always tastes better if you cook it the day before (to give the flavours time to develop), so it's really handy if you've got friends coming round and don't want to be stuck in the kitchen. Just take it out of the fridge and warm it up - serve it with lots of fresh crusty bread, a nice tossed salad, and a big blob of natural yoghurt or guacamole.


#4

m^2 sa for siden:

Stek en pakke kjøttdeig, en løk og litt hvitløk i olje til i en gryte til hvitløken er ferdigstekt og løken mør - ikke for sterk varme - det skal ikke brunes. Ha oppi bønnene dine (er de i "lake" eller må de vannes ut? - slik skvetten beskriver), en boks mais, og en boks tomater i gryta. Krydre med spisskummen (f.eks 2 ts), salt, pepper og chili (1 liten ts) (eller en eller annen texmex-kryddermiks om du har det liggende). La det koke en stund, og smak til med mer krydder om det trengs.

Ha gjerne oppi litt salsa om du skulle ha det stående.
Server med f.eks små skåler med rømme, revet ost, nachips.

Enkelt og godt :)


#5

Divine sa for siden:

Går det an? Hvordan oppbevarer du bønnene etter de er kokt? Jeg trodde de begynte å lukte etter en dag eller to.


#6

Skvetten sa for siden:

Jeg har dem i en boks i kjøleskapet. Det går helt fint så sant de er kokt og godt skylt.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Jeg fryser dem. Jeg koker opp 2 kg kikerter om gangen, for vi bruker MYE kikerter her i huset. Når de er avkjølt, veier jeg dem opp i poser på 200 gram hver og slenger i fryseren. Da er det kjempegreit å kunne ta opp en pose eller to når jeg trenger dem. Jeg har dem direkte i gryter eller varmer litt i mikro feks. Genialt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.