Etter at jeg begynte videre på studier i høst har jeg kommet inn en dårlig rytme. var så enkelt å lage sunne, gode og skikkelige middager når man var hjemme i et halvt år.
Hvordan skal jeg klare å lage en god sunn middag når man kommer hjem i 16 tiden med en sulten og sliten jente fra barnehagen?
Har dere noen oppskrifter som er sunne, mye grønnsaker, ikke så dyre, og gjerne veldig enkle å lage, siden jeg er absolutt ingen mesterkokk.
Har kommet inn i en dum rytme med endel ferdigmat og lite grønnsaker på de travleste dagene våre. :rolleyes:
Sett på pastavann. Skjær 1 squash og gjerne en del frisk champignon i biter og brun dette, gjerne med et par hvitløksfedd oppi. Brun en pakke kyllingkjøttdeig, hell over et glass ferdig pastasaus på glass og la det putre en stund mens du koker pastaen. Ha de stekte grønnsakene i sausen, og ha gjerne en skje eller to med creme fraiche eller matfløte oppi. Server med kokt brokkoli til.
Kylling paneng
Stek kyllingfilet skåret i biter, babymais og en neve eller to med cashewnøtter i stor stekepanne eller wok. Hell over Santa Maria "Paneng"-krydder (knapt en halv pakke er antagelig nok til dere to) og en boks kokosmelk, la det putre mens du koker nudler (følg instruksene på pakken). Server med f.eks. cherrytomater og kokt brokkoli.
Enkel fiskelapskaus
Del opp noen poteter, gulrøtter, litt purre, evt. kålrot, i litt store "lapskausbiter" og kok dem i en knapp liter lettsaltet vann (du kan gjerne bruke grønnsaks-, krydder- eller fiskebuljong i stedet for salt). Når de er møre, rist sammen 2-3 ss melk og 2-3 ss mel til jevning og rør det inn. La det småkoke 5 minutters tid. Del opp en frossenfiskblokk eller annen fiskefilet i biter, ha dem i gryten og la det trekke til fisken er gjennomkokt.