Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til (lettvint) glutenfri kake/bakst?

#1

Bomull sa for siden:

Jeg har siste arbeidsdag på nåværende arbeidsplass i morgen og skal ha med kake. Skal bake en firkløverkake i ettermiddag, men ettersom jeg har to kolleger med cøliaki har jeg lyst til å kunne tilby dem noe godt også.

Hva kan jeg lage uten at det blir for avansert og tidkrevende?


#2

Babe sa for siden:

Kjøp Regal Brownies - enkelt og nydelig. Uten gluten. Datteren min elsker denne.

Type ferdigkake - bare å tilsette vann og olje - jeg bruker smør.


#3

Kanina sa for siden:

Enkel eplekake:

125 g smør (mykt, gjerne halvsmeltet)
120 g sukker
130 g glutenfritt mel (f.eks. toro lys glutenfri melblanding, eller toro fin glutenfri kakemiks)
1 ts bakepulver
2 egg

epler, kanel, sukker/honning

Bland alt sammen i en bolle, smuldre i smøret. Det blir en ganske tykk røre, som smøres i bunnen av en springform. Stikk tynne eplebåter nedi røra, og sprinkle med sukker eller honning (nam!), og strø over litt kanel. Stekes på 200 grader i 30 min.


#4

Kanina sa for siden:

Evt kan du jo droppe firkløverkaka, og bake brownies med glutenfritt mel i stedet. Nam!

375 g smør
375 g kokesjokolade (valgfritt forhold mellom lys og mørk)
6 egg
350 g sukker
225 g lyst glutenfritt mel
vaniljesukker (1 ts?)
evt nøtter, rosiner, sjokoladebiter, etc

Smelt smør, og smelt sjokoladen i smøret på svak varme. Imens det kjøler seg, visper man sammen egg og sukker. Ha i sjokoladeblandinga, og mel og vaniljesukker, rør det lett sammen (ha evt i sjokoladebiter og nøtter til slutt). Hell i langpanne med bakepapir, og stek i ovnen på 180 grader i ca 25 min.


#5

Babe sa for siden:

For å være helt ærlig så synes jeg browniesen til Regal er mye, mye bedre enn hjemmelaget av glutenfritt mel. Har prøvd mange glutenfrie oppskrifter - men ingen har slått an som denne. Verdt et forsøk.


#6

Kanina sa for siden:

:what: Da har du ikke smakt de jeg har bakt. :snurt: Jeg pleier i alle fall å få komplimenter fra ikke-glutenfrie når jeg serverer dem, og det var ikke ment som skryt :sparke: . Og det er en veldig enkel oppskrift. Egentlig ikke en glutenfri-oppskrift, det er Nigella-brownies-oppskriften som jeg har rappet her på forumet (Takk, Maximillia!).


#7

Babe sa for siden:

Kanskje jeg må prøve den oppskriften selv da - men har du smakt Regal sin?? Den er virkelig god altså - og jeg har ikke cøliaki. Dattern min har og hun eelsker denne.


#8

Kanina sa for siden:

Nei, har ikke smakt den. Ser liksom ikke poenget etter at jeg oppdaget hvor lett det er å bake fra bunnen av :sparke: . Men et godt tips for mine glutenfribake-engstelige slektninger! :D


#9

Kanina sa for siden:

Og et tips til glutenfri-bakenoviser: ikke bruke "Jyttemel" til kakebaking. Det smaker litt beskt. :btdt:


#10

Babe sa for siden:

Jyttemel er ikke i mitt sortiment. :niks: Synes ikke noe om smaken på det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.