Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfritt brød i brødbakemaskin?

#1

DM sa for siden:

Noen som vet om det går bra å bake glutenfritt brød i brødbakemaskin?

(Har fått tak i sånn naturlig glutenfri melblanding fra Semper)


#2

TGM sa for siden:

Det går ann ja, søsteren min gjør det.
Men hun elter deigen godt på forhånd i kjøkkenmaskina da. Hvis ikke blir den ikke godt nok blandet.


#3

Carpe Diem sa for siden:

Vet om endel som gjør det.
Vi kjøpte brødbakemaskin for å bake glutenfritt brød, men jeg synes ikke det fungerte bra. Det var vanskelig å finne rett stekeprogram, og jeg synes at brødene lett ble deigete..:nemlig: Jeg var gravid og veldig kvalm på den tiden, så det ble med noen få forsøk :knegg: Det er en treningssak har jeg hørt (det gjelder jo også glutenfri gjærbakst forøvrig...)
Vi kjøper brød i tillegg til at jeg baker noe :jupp:


#4

livit sa for siden:

Kusina mi og co lager ikke annet enn glutenfritt i maskin, i vår maskin så er det tilogmed oppskrifter for glutenfritt brød.


#5

Dragen sa for siden:

Kunne du tenke deg å sitere en oppskrift eller to?


#6

livit sa for siden:

så ikke denne før i dag... men jeg skal sjekke i bokji.. (kan sikkert få noe fra kusina mi også, men det tar nok litt tid)

Send meg en pm med mailadressa di på så kan jeg skanne de inn... (er på to sider til sammen...


#7

Dragen sa for siden:

Tusen takk, men nå har vi kjøpt maskin. Der fulgte det oppskrifter med.


#8

livit sa for siden:

Det er bra :riktig: Håper dere blir like glad i deres som vi er i vår :jupp:


#9

Syrin sa for siden:

Dersom du har brukt maskina til å bake vanlig brød i må du vaske beholdaren godt. men det gjer ein sikkert uansett tenker eg; har ikkje brødbakemaskin så eg veit ikkje heilt korleis dei fungerer :)


#10

Dragen sa for siden:

Vi baker bare glutenfritt brød i vår.


#11

Dragen sa for siden:

Beste brødet hittil, etter nitid eksperimentering og mye blytunge brød:

4 dl lunkent vann
1 ss (måleskje) fiberhusk
2 ss olje/blå soft
1 drøy ss sirup
1 pose Toro grov melblanding
1 ss sukkerroefiber
1 ss glutenfrie havregryn
1 god neve finhakkede mandler
2,5 ts tørrgjær

I den rekkefølgen.


#12

Anne sa for siden:

Denne fulgte med min maskin:

Basert på Semper

Stort brød

6,3 dl vann
5 ss olje
750 g Semper m.fiber
2 ss sukker
1,5 ts salt
3 ss hirseflak
3,5 ts gjær
2 ss fiberhusk

Bland ut fiberhusk sammen med vannet i formen, tilsett resten av de våte ingrediensene. Tilsett deretter de tørre ingrediensene. Ha i gjør til slutt, den skal ideellt sett ikke komme i kontakt med vannet før bakeprosessen begynner.

:)


#13

Kanina sa for siden:

Jeg er avhengig av brødbakemaskina, har ikke tid eller ork til å stå og bake og elte for hånd. Kjøpebrødene er dessuten ikke så gode, de kjøper jeg bare for å slippe å bake (ekstremt lat).
Jeg tror oppskriften vil avhenge litt av hvilken brødbakemaskin du har. I min maskin ville det nok ikke gått bra med en væskemengde på 6 dl, i alle fall! Men hvis ikke det følger med egne oppskrifter for glutenfritt brød i manualen, så prøv deg fram med noe som tilsvarer mengden til et "stort" brød i akkurat din maskin. I min maskin er et stort brød basert på ca 4 dl væske.

Her er den oppskriften jeg bruker mest for tiden, men det varierer hva jeg slenger oppi. Har erfart at melblandinger med hvetestivelse hever best, så hvis man tåler dette, er det lurt å ha oppi en del hvetestivelse. Jeg bruker ikke fiberhusk, det er ikke så viktig så lenge jeg ikke trenger å forme deigen, og brødet blir spist opp ganske kjapt uansett.

4 dl vann, 45-50 grader
3 ss lys sirup
en dæsj olje og/eller en dæsj rømme

ca 200 g Finax grov melblanding
ca 200 g Jyttemjøl og/eller Jyttemjøl teff-blanding
en dæsj linfrø og solsikkekjerner
evt litt bokhvetegryn
evt litt provence-krydder
litt salt
2 ts tørrgjær

I min maskin funker det best med det lange standard-programmet, tar ca 3 timer. Jeg har prøvd meg fram med å sette på timer til dagen etter, men det vil jeg ikke anbefale hvis man baker brødet på kun hvetestivelse-blandinger, for da har jeg erfart at det kan heve over kanten, og det er litt skummelt å våkne til brent brødbakemaskin...

Jeg har bare gått på diett i et år, så jeg er litt fersk i dette, skal prøve meg på spennende oppskrift med hakkede mandler senere!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.