Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bakt potet med tilbehør?

#1

ItsOnlyMe sa for siden:

Hei ( ny her.... men for en hyggelig portal!) :)
Så spørr dere damer:tilber: : (håper noen (mange) gir meg svar)

Noen som kan gi meg oppskrift/framgangsmåte på baktpotet?
beregner man 2 poteter til hver person?

Og hva serverer man til???
(trenger helst alt detaljert.... er litt håpløs på nye retter...:o)

takk


#2

M&amp;M sa for siden:

Antall poteter kommer vel an på størrelsen, men to store er bra!
Jeg bruker og koke dem i ca. 20 min. før jeg har dem 15 min i stekeovn jeg, for det tar så himla lang til hvis du bare skal ha dem i stekeovnen...
Har rundt de aluminiumsfolie og steker på 200 grader.

Tilbehør vi bruker:

  • Kokt skinke eller bacon
  • Champinjong
  • Revet ost
  • Purre
  • Mais
  • Hvitløkssmør
  • Creme Fresh

#3

Dixie Diner sa for siden:

Kryddersmør eller hvitløkssmør er et must. Ha masse oppi når poteten er glohet og klem sammen litt så det smelter godt nedi, det er snadder.
Vi bruker maiskorn, rømme, revet ost, hakket løk og purreløk, masse stekt bacon (av og til skinke eller kjøttdeig) og evt. salsa.


#4

Katta sa for siden:

smårettbacon, rømme, kryddersmør, mais :D

Jeg synes de blir bedre av å bake dem uten alu-folie, men i form liggende på salt. (da blir de litt tørrere inni) Så kan man heller pakke dem inn etterpå hvis man vil.


#5

Perhonen sa for siden:

Jeg har faktisk fått servert bakt potet med salat, brød, samt en blanding av rømme, agurk og reker i poteten. Veldig skeptisk, men det smakte nydelig.

Prøv deg frem med forskjellige typer fyll. Og deilig med salat til.


#6

Mrs. Longbottom sa for siden:

Var alt sammen oppi poteten (altså brød og salat og), eller var det bare reke/agurk/rømmeblandinga?


#7

Nessie sa for siden:

Når jeg skal lage til kun meg og gubben, så slenger jeg potetene i micron på et fat. Og lar de stå på full effekt i ca 20 min. :jupp: Det funker veldig fint. Så pakker jeg de inn i folie.

Vi bruker skinke og/eller bacon og/eller rester av tacokjøtt, mais, ost, diverse kryddersmør og rømme. Samt en salat til.


#8

ItsOnlyMe sa for siden:

Men dersom jeg skal servere det i et vennelag, hvordan serverer jeg det....?
hvordan er det greiest..?
og kryddersmøret, får man det kjøpt? eller lager selv? ( oppskrift event??)
rømme.., kan man bruke vanlig kesam eller er det best med rømme?


#9

Nessie sa for siden:

Om du skal servere til venner ville jeg gjort som noen nevnte her. Kokt de litt først, før jeg hadde lagt de i folie og putta de i ovnen et kvarters tid.

Så ville jeg hatt skåler med forskjellig innhold så de kan velge selv, og salat.

Det går fint an å kjøpe krydder og hvitløkssmør selv, men det er ganske enkelt å lage selv også. Bare ta Bremykt feks, og tilsett hvitløk og krydder.

Jeg synes rømme er best.


#10

ItsOnlyMe sa for siden:

Kan jeg feks servere mais, revet ost og bacon i skåler ved siden av?
Hva skal jeg putte i en event grøn salat som kan serveres ved siden av?
og har man kvitløksbaguetter til?

ah .. jeg er håpløs på å tenke ut meny og servering...Iallefall fortiden!


#11

Nessie sa for siden:

Du kan servere mais, revet ost, bacon, skinke i skåler ved siden av.
Og så lager du en helt vanlig enkel salat med litt ulike salattyper, tomater, fetaost evt annen snadder du liker i salat :)



#13

Dixie Diner sa for siden:

Jeg serverer alltid tilbehøret i skåler ved siden av. Har aldri tenkt på å ha baguetter til, det blir for smør på flesk for meg, men man gjør jo som man vil. Hvitløksbaguetter er jo veldig godt da.


#14

Maverick sa for siden:

Man kjøper på Egons. Har jeg hørt. :nemlig:


#15

Dixie Diner sa for siden:

Eller på Potetbakeren her i Stavanger eller Sandnes, deres bakte poteter er spiselig multiorgasme.


#16

ItsOnlyMe sa for siden:

takker for svar alle sammen! :)


#17

Tussa sa for siden:

Dette har Nessie introdusert til meg som min nye lørdagskveldfavoritt! :)


#18

Grøten sa for siden:

Jeg pakker potetene i folie og stikker noen få hull i den med en spiss kniv. Ikke bruk gaffel, da kan folien bli med inn i poteten.
Stekes på 200 grader midt i ovnen i ca 2 timer. Synes det er veldig greit, jeg har somregel nok å henge fingrenen i mens dem ligger i ovnen.
Regner 2 stk til hver dersom dem ikke er VELDIG store.

Jeg har som tilbehør:
-Skinke
-Stekt bacon
-Mais
-Ost
-Hvitløksmør
-Kryddersmør, begge kjøpt i ferskdisk.
-Rømme
-Dressing
-Piffikrydder
-(Noen bruker margarin i, så har det på bordet innimellom)

Og skulle jeg hatt salat ved siden så hadde det nok blitt en med masse tomat, løk, feta, ruccola og div annet saftig og godt.
Brød hadde jeg droppe, men det er hva jeg synes. Poteten i seg selv er mektige så det holder.

Alt servers så folk kan forsyne seg selv, og svarte deg i den andre tråden i forhold til at potetene holder seg varme i mange timer. Legg et kjøkkenhåndkle i bunn av et fat, potetene som ligger i folie oppi fatet og et nytt kjøkkenhåndkle over der igjen. Det holder seg garantert varmt. :jupp:

Dette blir 100 % sikkert vellykket. Lykke til.



#20

Harriet Vane sa for siden:

Jeg legger dem på grovt havalt i en stor ildfast form og steker de på 200 C i litt over en time, gjerne mer, de kan liksom ikke stekes for lenge, så det er grei mat å gjøre klar i god tid.

  • Skåler med revet ost (gjerne litt smakssterk, ridder, gruyere, lagret jarlsberg osv)
  • Kryddersmør (lag gjerne selv av mykt smør, hvitløk, urter, salt, pepper, litt hakket chili, kjør alt i kjøkkenmaskin med kniv og legg bortover et stykke gladpack, rull smøret inn som en pølse i plasten og legg i frysen. Ta det opp når du trenger det og skjær i passe biter.
  • Sprøstekt bacon, skinke, kjøttdeig med krydder, spekeskinkestrimer el.
  • Mais
  • Rømme
  • Purre
  • Salsa
  • Grønn salat ved siden av. :nam:

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.