Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Middags-tilbehør

#1

Arktis sa for siden:

Noen som har noen gode ideer? Har gått litt tom for inspirasjon, og vi er sykt lei av kokt gulrot, revet gulrot, kokt broccoli, blomkål osv.
Lager endel stuinger (gulrot/kål) til retter det kan passe til, og det sklir lettere ned. Salat er også greit. Lager av og til en slags salat der jeg koker couscous og blander med rødløk og tomat, og olje, sitron og chilisaus, det er veldig godt men kan jo ikke ha det til alt heller :rolleyes:

Så jeg lurer på om noen har noe genialt å komme med som jeg ikke har tenkt på?


#2

Esme sa for siden:

Vi bruker mye bønner og kikerter, surret sammen med spisskumin og litt rømme eller naturellyoghurt

Ser at du bruker couscous, og det er godt med spinat i (kan bruke sånne frosne klumper også) og så lager jeg couscous med kanel og rosiner i.

Forskjellige typer potetmos, med persillerot eller sellerirot, med søtpotet eller med broccoli

Fersk spinat med litt matfløte

Asparges, brekkbønner eller andre grønne grønnsaker med litt smør og skavet parmesan

Stuet mais

Tomat, chili, rødløk og koriander-salsa

Hm. Skal se om jeg kommer på fler.


#3

Arktis sa for siden:

Wow så masse gode tips, akkurat sånn jeg mente :jupp: Bruker endel kikerter og bønner, men da som egen rett. Men lurt å ha det i tillegg til noe annet også :riktig:

Hvordan lager du stuet mais?


#4

Esme sa for siden:

Jeg er en 10-minutters-middagslager, så jeg tar maiskorn, litt helmelk eller lettmelk og maizena for å jevne til, og så salt og basilikum i.

Men man kan godt lage litt hvit saus også, det er den måten jeg "egentlig" gjør det og blander mais i.


#5

isola sa for siden:

Linsepuré, blomkålmos og bulgur er gjengangere her. Ellers woker jeg gjerne grønnsaker istedet for å koke, veldig godt til fisk!


#6

Arktis sa for siden:

Da har vi prøvd mais-stuing, det var kjempegodt :riktig: Falt i smak hos alle tre :jupp:


#7

turi sa for siden:

Brokkoli-stuing er kjempegodt, også er det nesten så en orker mer brokkoli og det er jo usedvanlig sunt!

Og til forskjellige kyllingretter så er det godt med wok-grønnsaker som er stekt i hvitløk og persille-buljong. De som heter classic, om en da ikke har mer fantasi enn meg og lager det selv..


#8

Turban Smukk sa for siden:

Jeg ovnssteker ofte grønnsaker i biter med olivenolje og krydder, f.eks potet, søtpotet, rødbeter, brokkoli, rødløk, løk, squash, paprika, vårløk, hvitløk. For enkelthets skyld kan man jo bare legge kjøtt (f.eks kyllinglår) eller fisk på toppen og la det steke med, eller man kan lage det som tilbehør.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.