Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tapas for dummies

#1

Jinx sa for siden:

Vel,jeg er ikke akkurat så urban når det kommer til mat. Fredag er tacodag og lørdag som regel pizza...Men i morgen kommer mine foreldre,min bestemor,svigers og svogeren på middag.Jeg skal lage tapas. Foreløpig har jeg skrevet opp og forsåvidt handlet inn følgende:

  • Tapaskjøttboller med salsa
  • Kyllingvinger
  • Fylt champinjong
  • Isets focaccia (kan den toppes med noe annet enn salt?)
  • Aioli,Tzatziki
  • Lefse/tortilla med smøreost,røkelaks og ruccola
  • Parmaskinke
  • Fetaost
  • Dadler med bacon (hvordan lager jeg dette?)
  • 3-4 oster og litt kjeks

Lager man en salat til?Eller holder dette?Har kjøpt noe fersk pasta fylt med ricotta og spinat, og vurderer å lage en pastasalat. Noe mer som jeg kan lage,eller holder dette? Leser om en ost som mange nevner som typisk tapas ost,men den har jeg ikke funnet.Manchego(?).

Til dessert har jeg lest en oppskrift som Spoon(tror jeg) har lagt inn.Noe skogsbær med en var saus med mascarpone,vaniljestang,hvit sjokolade og fløte i.

Drikke så har jeg svensk cider og skal kjøpe en rødvin noen her anbefalte,Borgogno Barbera d'Alba 26(?).


#2

Mjau sa for siden:

Saltbakte poteter bør du kanskje ha.
Ellers har du veldig mye der da.


#3

Jinx sa for siden:

Hvordan lager jeg det?Jeg bruker å lage helstekte småpoteter(mandelpotet) i ovnen som jeg har salt og rosmarin på til de blir skrukkete i skallet.


#4

Babe sa for siden:

Pølse av type chorizo er et must når man serverer tapas, synes jeg.


#5

Jinx sa for siden:

Det har jeg,for det skal også brukes i kjøttbollene.


#6

Babe sa for siden:

Du får jo lett tak isånne ferdigprodukter også du, Jinx - tror de har ganske gode "poppers" og "cheesfingers" på senteret ditt. Det synes jeg selv er veldig godt til tapasbord.


#7

Jinx sa for siden:

Så mange ferdigpakker på Maximat,men syns alt var i oljer... Men kjøpte en tapas ostepakke.


#8

Babe sa for siden:

Sånne poppers og cheesfingers er frosne - må stekes i frityr eller ovn...


#9

Jinx sa for siden:

Ohhhh,i frysedisken på maxi?


#10

Babe sa for siden:

Er det maxi den vi var på? Om det, så ja... der har de i alle fall hatt det før.


#11

Fantomann sa for siden:

Saltbakte poteter. Bruker du ikke noe olje? Sikkert derfor de blir så skrukkete.


#12

Jinx sa for siden:

Jeg koker dem ikke først jeg da.Da skal jeg prøve det i morgen.Jeg har på olje,men det er godt når de blir litt skrukkete syns jeg da..


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.