Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gjøre klar gratinerte poteter på forhånd?

#1

Hønni sa for siden:

For i ovnen står jo steken før gjestene kommer...
Kan jeg gjøre klart og bare gratinere osten på toppen, og dermed varme opp potetene igjen mens steken hviler?


#2

Camomilla sa for siden:

Det kan du.
Jeg har gjort det og syns det går helt greit.


#3

Hønni sa for siden:

Men gjorde du de klare i formen, og så puttet ost på, eller kokte du de i gryte i fløten? For jeg har fått en idè om at man kunne gjøre de klare på platen mens steken er i ovnen?


#4

allium sa for siden:

Jeg har ofte kokt dem i gryte i fløten, for så å skru opp ovnsvarmen når jeg tar ut steken, og gratinere dem i 10-15 minutter.


#5

Benzo sa for siden:

:nikker:


#6

Hønni sa for siden:

:hyper: Hvor lenge har de da kokt?


#7

Camomilla sa for siden:

Jeg har hatt de i ovnen uten ost, tatt de ut og når de går inn igjen så strør jeg over osten.


#8

Anne sa for siden:

Denne varianten har jeg også fusket med :D


#9

allium sa for siden:

Jeg har ikke tatt tiden - bare kokt dem nesten møre. De kan godt stå i ovnsfast form og vente litt etterpå.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.